Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πώς συνδέεται η Ουκρανία με την κρίση στη Μέση Ανατολή - Γίνεται πραγματικότητα ο χειρότερος φόβος του Zelensky

Πώς συνδέεται η Ουκρανία με την κρίση στη Μέση Ανατολή - Γίνεται πραγματικότητα ο χειρότερος φόβος του Zelensky
Η χρονική διάρκεια της κρίσης στη Μέση Ανατολή θα επηρεάσει καταλυτικά τις εξελίξεις στην Ουκρανία
Σχετικά Άρθρα
Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky ανησυχεί για την πιθανή απόσπαση της διεθνούς προσοχής στην ουκρανική σύγκρουση λόγω της κρίσης στο Ισραήλ.
Σύμφωνα με τον ίδιο, εάν το Κίεβο στερηθεί την υποστήριξη, «ο χρόνος θα κυλήσει στο πλευρό της Ρωσίας».
Ο Zelensky εξέφρασε επίσης την ελπίδα για συνεχή βοήθεια από τις ΗΠΑ.
Η αμερικανική κυβέρνηση μπορεί να εξετάσει ένα ενδεχόμενο συνδυασμού βοήθειας προς το Ισραήλ και την Ουκρανία.
Αναφέρθηκε ότι η Ουάσιγκτον εξετάζει τη δυνατότητα χρηματοδότησης τόσο του Ισραήλ όσο και της Ουκρανίας ως μέρος ενός νομοσχεδίου.
Ωστόσο, ο Αμερικανός γερουσιαστής Josh Hawley ζήτησε να ανακατευθυνθούν όλα τα κονδύλια που διατέθηκαν στην Ουκρανία για να υποστηριχθεί το Ισραήλ.

Θα επηρεαστεί η Ουκρανία 


Ο πολιτικός επιστήμονας Konstantin Blokhin πιστεύει πως ο συνδυασμός της οικονομικής βοήθειας θα επηρεάσει την υποστήριξη των ΗΠΑ προς το Κίεβο τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά.
Κατά τη γνώμη του, εάν η σύγκρουση Παλαιστινίων-Ισραηλινών επεκταθεί, οι ΗΠΑ θα δώσουν προτεραιότητα στο Ισραήλ καθώς είναι ο στενότερος σύμμαχος της Αμερικής στη Μέση Ανατολή.
Ο Ρώσος πολιτικός επιστήμονας Dmitry Rodionov πιστεύει πως τίποτα δεν θα αλλάξει για την Ουκρανία, εάν η σύγκρουση μεταξύ Παλαιστίνης και Ισραήλ επιλυθεί γρήγορα.
Η Ουκρανία θα αντιμετωπίσει προβλήματα μόνο εάν η αντιπαράθεση διαρκέσει για εβδομάδες ή μήνες.
Ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Boris Dzherelievsky πιστεύει ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία θα μπορούσε να παγώσει υπό το φως της κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή.
Οι δυτικοί σύμμαχοι του Κιέβου θα είναι πρόθυμοι να κάνουν εδαφικές παραχωρήσεις για να τερματιστούν οι μάχες.

Η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή λειτουργεί κατά της Ουκρανίας

Η Ρωσία θα επωφεληθεί από τη σύγκρουση Ισραήλ- Hamas, καθώς τα αιτήματα του Τελ Αβίβ για στρατιωτική βοήθεια από τις ΗΠΑ κινδυνεύουν να εκτρέψουν τα όπλα από την Ουκρανία, ενώ η αύξηση της τιμής του πετρελαίου ενισχύει την οικονομία της Μόσχας, γράφουν σε ανάλυσή τους οι Japan Times.
Έχει γίνει αντιληπτό ότι ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Hamas θα λειτουργήσει προς όφελος της Ρωσίας, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, που μίλησαν στην ιαπωνική εφημερίδα υπό το καθεστώς της ανωνυμίας.
Η σύγκρουση μπορεί, τουλάχιστον, να αποσπάσει την προσοχή των ΗΠΑ και της Ευρώπης από τον πόλεμο στην Ουκρανία, αναφέρουν οι πηγές.
Οι στόχοι του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin «θα επιτευχθούν ταχύτερα» εάν η εστίαση των ΗΠΑ στη σύγκρουση του Ισραήλ οδηγήσει σε επιβράδυνση των παραδόσεων όπλων στο Κίεβο, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov μετά από συνομιλίες με τον Γενικό Γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου Ahmed Aboul Gheit.
«Αλλά θα επιτευχθούν σε κάθε περίπτωση», τόνισε.
Ως επί το πλείστον, δεν υπάρχει σημαντική επικάλυψη μεταξύ των αιτημάτων του Ισραήλ και του στρατού της Ουκρανίας και οι υπάρχουσες προμήθειες του Τελ Αβίβ είναι σχετικά ισχυρές λόγω μεγάλων αποθεμάτων, λένε αξιωματούχοι και ειδικοί.
Το Ισραήλ αναζητά πυραύλους Iron Dome, πυρομαχικά ακριβείας και βλήματα πυροβολικού από τις ΗΠΑ, σύμφωνα με ειδικό καθώς προετοιμάζει την επόμενη απάντησή του στην επίθεση της Hamas.
Αλλά η πίεση για τις προμήθειες θα μπορούσε να αυξηθεί εάν το Ισραήλ ξεκινήσει έναν χερσαίο πόλεμο στη λωρίδα της Γάζας, όπως είναι αναμενόμενο.
«Τότε θα αρχίσουν να χρησιμοποιούν πυρομαχικά σε μεγάλο βαθμό - πυρομαχικά ακριβείας - και πιθανότατα θα χρησιμοποιήσουν πολλά από αυτά», δήλωσε ο Mark Cancian, πρώην πεζοναύτης των ΗΠΑ και τώρα σύμβουλος στο Κέντρο Στρατηγικών & Διεθνών Μελετών στην Ουάσιγκτον.
Ενώ έχουν ήδη μεγάλα αποθέματα είπε, «μπορεί να μην έχουν αρκετά για μια μακρά εκστρατεία»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης