Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παρέμβαση Baerbock (ΥΠΕΞ Γερμανίας) για την Παλαιστίνη: Θα ήταν λάθος ο τερματισμός της ανθρωπιστικής βοήθειας

Παρέμβαση Baerbock (ΥΠΕΞ Γερμανίας) για την Παλαιστίνη: Θα ήταν λάθος ο τερματισμός της ανθρωπιστικής βοήθειας
Άμεσα κινητοποιήθηκε το μπλοκ εντός της ΕΕ που στηρίζει την συνέχιση της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα
Η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Annalena Baerbock ξεκαθάρισε σήμερα (10/10) ότι ο τερματισμός της ανθρωπιστικής βοήθειας στην Παλαιστίνη είναι ένα «λάθος»
Πιο συγκεκριμένα, «εντελώς λάθος» χαρακτήρισε η επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας την βοήθεια προς την Γάζα, τόσο από πλευρά Γερμανίας, όσο και από την ΕΕ.
Η τοποθέτηση της ήρθε πριν από την συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με αντικείμενο συζήτησης την παροχή οικονομικής βοήθειας στην Παλαιστίνη εν μέσω της σύγκρουσης, με την Baerbovk να ξεκαθαρίζει πως «θα ήταν εντελώς λάθος τώρα να σταματήσουμε τη ζωτικής σημασίας ανθρωπιστική βοήθεια στον άμαχο πληθυσμό».
«Εκατομμύρια άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων πολλών παιδιών, στα παλαιστινιακά εδάφη, εξαρτώνται από εμάς για φαγητό, νερό και φάρμακα», πρόσθεσε.
Οι δηλώσεις της Baerbock έρχονται μετά την δήλωση του αξιωματούχου της Κομισιόν Oliver Varhelyi τη Δευτέρα (9/10) ότι η βοήθεια της ΕΕ θα σταματήσει.
Ωστόσο προς διάψευση του Επιτρόπου για τη Διεύρυνση, η Ισπανία, η Πορτογαλία, το Λουξεμβούργο και η Ιρλανδία κινητοποιήθηκαν άμεσα, με αποτέλεσμα η Κομισιόν να επιβεβαιώσει την συνέχιση της ανθρωπιστικής στήριξης προς την Παλαιστίνη, με έμφαση στον άμαχο πληθυσμό της Λωρίδας της Γάζας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης