Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας τρώει ραδιενεργά ψάρια από τα νερά της Φουκουσίμα

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας τρώει ραδιενεργά ψάρια από τα νερά της Φουκουσίμα
«Είναι σημαντικό να αποδείξουμε την ασφάλεια με βάση επιστημονικά στοιχεία και να διαδώσουμε αποφασιστικά (τις πληροφορίες) εντός και εκτός Ιαπωνίας», δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Βιομηχανίας
Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Fumio Kishida μαζί με τρία από τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου του έφαγαν θαλασσινά που προέρχονταν από νερά στα ανοιχτά της Φουκουσίμα μια κίνηση που έκανε με την ελπίδα να διαλύσει τις ανησυχίες για την ασφάλεια των τροφίμων.
«Είναι σημαντικό να αποδείξουμε την ασφάλεια με βάση επιστημονικά στοιχεία και να διαδώσουμε αποφασιστικά (τις πληροφορίες) εντός και εκτός Ιαπωνίας», δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Βιομηχανίας Yasutoshi Nishimura σε δήλωση του στον Τύπο.
Η κίνηση έρχεται αφότου η Ιαπωνία απελευθέρωσε επεξεργασμένα ραδιενεργά λύματα από τους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής της, τα οποία λέγεται ότι εξακολουθούν να περιέχουν τρίτιο, αλλά όχι άλλα ραδιενεργά υλικά.
Ο Kishida και οι υπουργοί του πραγματοποίησαν μια μεσημεριανή συνάντηση όπου έφαγαν σασίμι με καλκάνι, χταπόδι και λαβράκι μαζί με ρύζι που συγκομίστηκε από τη Φουκουσίμα, προκειμένου να "ενημερώσουν τους ανθρώπους τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό" για την ασφάλεια των τροφίμων.
Ο Nishimura επέβλεψε και συμβουλεύτηκε ειδικούς για το σχέδιο απελευθέρωσης των λυμάτων στην κοντινή θάλασσα. Τόνισε ότι το μεσημεριανό γεύμα έδειξε μια «ισχυρή δέσμευση να αναλάβει ηγετικό ρόλο στην αντιμετώπιση της ζημιάς, ενώ στέκεται δίπλα στην αλιευτική κοινότητα στη Φουκουσίμα».
Οι αξιωματούχοι σχεδιάζουν να επισκεφθούν αγορές σε όλη την περιοχή την ερχόμενη εβδομάδα για να βοηθήσουν στην προώθηση της ασφάλειας της κατανάλωσης των ψαριών που αλιεύονται κοντά στη Φουκουσίμα και να αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης