Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τελευταία προειδοποίηση μετά τον Medvedev: Η Ρωσία με Kinzhal και Iskander θα αφανίσει τη γερμανική αεράμυνα

Τελευταία προειδοποίηση μετά τον Medvedev: Η Ρωσία με Kinzhal και Iskander θα αφανίσει τη γερμανική αεράμυνα
Η Ρωσία δεσμεύται να καταστρέψει τα πρόσθετα συστήματα αεράμυνας που προτίθεται να αποστείλει η Γερμανία στην Ουκρανία
Σχετικά Άρθρα
(upd) Η Γερμανία ετοιμάζεται να στείλει επιπλέον όπλα αεράμυνας στην Ουκρανία, φαινομενικά για να «προστατεύσει τις αποστολές σιτηρών» στην Ευρώπη στον απόηχο της κατάρρευσης της Συμφωνίας της Μαύρης Θάλασσας τον Ιούλιο.
Ενημερωμένες πηγές είπαν σε αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ότι η γερμανική κυβέρνηση πρόκειται να στείλει ένα επιπλέον σύστημα αεράμυνας μέσου βεληνεκούς IRIS-T και περισσότερα από 12 αντιαεροπορικά πυροβόλα Gepard στην Ουκρανία.
Τα όπλα αεράμυνας – τα οποία αναμένεται να φτάσουν στη χώρα πριν από το τέλος του 2023 υποτίθεται ότι προορίζονται για την προστασία των αποστολών σιτηρών στην Ευρώπη μέχρι τον ποταμό Δούναβη και μέσω άλλων αποκαλούμενων «Λωρίδων Αλληλεγγύης» για τη μεταφορά των ουκρανικών τροφίμων από τη χώρα στις διεθνείς αγορές.

Μεγάλος χορηγός όπλων η Γερμανία


Η Γερμανία, ο δεύτερος μεγαλύτερος χορηγός προηγμένων όπλων της Ουκρανίας εντός του ΝΑΤΟ μετά τις ΗΠΑ, έχει ήδη στείλει όπλα αξίας πάνω από 17,1 δισεκατομμύρια ευρώ βοήθεια όπλων στο Κίεβο, συμπεριλαμβανομένων τουλάχιστον έξι εκτοξευτών πυραύλων μεσαίου βεληνεκούς IRIS-T.
Το Βερολίνο έχει επίσης στείλει σχεδόν 50 αυτοκινούμενα αντιαεροπορικά πυροβόλα Flakpanzer Gepard – με τα όπλα αυτά της δεκαετίας του 1970 να είναι αναβαθμισμένα και εξοπλισμένα με σύγχρονα ηλεκτρονικά.
Έως και 30 ακόμη Gepard αναμένεται να παραδοθούν «σε συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες».
Τα όπλα αεράμυνας, που στέλνονται απευθείας από τα αποθέματα του Γερμανικού Στρατού (Bundeswehr), έχουν περιπλέξει τα σχέδια του Βερολίνου να καταστήσει τις ένοπλες δυνάμεις του πανίσχυρες με μία χρηματοδότηση 100 δισεκ. ευρώ.
Το Κίεβο, από την πλευρά του, καλεί το ΝΑΤΟ να στείλει περισσότερους «ξεπερασμένους αλλά ακόμα αποτελεσματικούς σοβιετικούς» πυραύλους αεράμυνας μαζί με δυτικά συστήματα όπως το IRIS-T και τους Patriot.
Η Ουκρανία και οι σύμμαχοί της δεν θα χρειάζονταν εξαρχής τους «Δρόμους Αλληλεγγύης» τους, εάν η Δύση εφάρμοζε τις απαιτήσεις της Ρωσίας για τη Συμφωνία της Μαύρης Θάλασσας, η οποία επέτρεπε στην Ουκρανία να εξάγει δεκάδες εκατομμύρια τόνους τροφίμων μέσω της Μαύρης Θάλασσας, παρατηρεί το Sputnik.

gepard_1.JPG

Η Ρωσία αποχώρησε από τη συμφωνία για τα σιτηρά τον Ιούλιο, επικαλούμενη την αποτυχία της Δύσης να διευκολύνει την εξαγωγή ρωσικών σιτηρών και λιπασμάτων και το γεγονός ότι η συντριπτική πλειονότητα των εξαγόμενων ουκρανικών σιτηρών εστάλη σε πλούσιες χώρες της Ευρώπης και την Τουρκία, αντί να κατευθυνθεί στα φτωχότερα κράτη του κόσμου.
Μετά την αποχώρηση, η Μόσχα ανακοίνωσε σχέδια για παροχή δεκάδων χιλιάδων τόνων σιτηρών σε έξι αφρικανικά κράτη δωρεάν.
Τη Δευτέρα (2/01/2023), ο Dmitry Polyanskiy ανώτατος αξιωματούχος της ρωσικής αντιπροσωπείας στον ΟΗΕ, επανέλαβε ότι η Μόσχα δεν σχεδιάζει επί του παρόντος να επιστρέψει στη Συμφωνία Σιτηρών, επειδή οι όροι της Ρωσίας δεν έχουν εκπληρωθεί και τα Ηνωμένα Έθνη δεν έχουν παράσχει βιώσιμες λύσεις.
iris.JPG

Η Γερμανία
δεν έχει εναλλακτικές λύσεις

Η παράδοση γερμανικών συστημάτων αεράμυνας στο Κίεβο δεν θα επηρεάσει τη στάση της Μόσχας και ο ρωσικός στρατός θα κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να καταστρέψει οποιαδήποτε πρόσθετα όπλα του ΝΑΤΟ που αποστέλλονται στην Ουκρανία, δήλωσε στο Sputnik ο ανεξάρτητος Ρώσος στρατιωτικός εμπειρογνώμονας και έφεδρος αξιωματικός των Δυνάμεων Αεράμυνας Vladislav Shurigin.
Η Συμφωνία Σιτηρών δεν συνήφθη για λογαριασμό της Γερμανίας, των Ηνωμένων Πολιτειών ή της Ουκρανίας, αλλά υπό την εγγύηση του ΟΗΕ, ο οποίος αποδείχθηκε εντελώς ανίκανος να εκπληρώσει τις υποσχέσεις του», είπε ο Shurigin.
Ο Shurigin θεωρεί ότι το IRIS-T είναι ένα από τα τελευταία ισχυρά συστήματα αεράμυνας μεσαίου βεληνεκούς που διαθέτει η Ουκρανία και υποστηρίζει ότι η γερμανικής κατασκευής πλατφόρμα είναι «μοντέρνα» και «αρκετά αποτελεσματική», καθιστώντας προτεραιότητα για τη Ρωσία να το καταστρέψει.
«Εάν εντοπίσουμε τα γερμανικά συστήματα αεράμυνας ενώ μεταφέρονται στην Ουκρανία ή μέσω της Ουκρανίας, μπορούμε να τα καταστρέψουμε εκεί. Αν τα εντοπίσουμε από κάποια θέση
αφού έχουν στηθεί, μπορούν να σχεδιαστούν συνδυασμένες αεροπορικές επιδρομές με χρήση πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών…
Αυτοί είναι μεταξύ των στόχων που επισημαίνονται ως πρώτης προτεραιότητας και όταν εντοπιστούν, η αντίδραση είναι άμεση; Ρίχνουμε τα πάντα για να τα καταστρέψουμε», τόνισε ο Shurigin .

kinzhal_3.jpg
Η γερμανική αεράμυνα θα διαλυθεί Kinzhal και Iskander

Κληθείς να σχολιάσει ποια συγκεκριμένα συστήματα θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει η Ρωσία για να στοχεύσει όπλα του ΝΑΤΟ όπως το IRIS-T, ο βετεράνος Ρώσος στρατιωτικός ειδικός Alexei Leonkov, συντάκτης του περιοδικού για τις ρωσικές στρατιωτικές υποθέσεις Arsenal of the Fatherland, είπε στο Sputnik ότι αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν τακτικούς πυραύλους Iskander και Kinzhal. υπερηχητικά συστήματα κρούσης, «δηλαδή, όπλα που το IRIS-T δεν μπορεί να αναχαιτίσει».
«Υπάρχουν πύραυλοι αέρος - εδάφους σε υπηρεσία με τις Αεροδιαστημικές μας Δυνάμεις.
Το κύριο πράγμα για εμάς είναι να εντοπίσουμε πού βρίσκονται τα εχθρικά συστήματα και πού βρίσκονται τα εξαρτήματά του, δηλαδή οι εκτοξευτές και το σύστημα ραντάρ», συνέχισε.
Όσον αφορά τα Gepards, ο Leonkov λέει ότι η παράδοσή τους φαίνεται να έχει σχεδιαστεί για να καλύψει τα κενά στην αεράμυνα της Ουκρανίας που προκαλούνται από τα ρωσικά drones.
«Πόσα θα παραδώσει η Γερμανία; Νομίζω ότι πιθανώς όσα μπορούν να επισκευάσουν…
Η Ουκρανία κάποτε είχε λευκή κάρτα – παίρνοντας βασικά όσα ήθελε. Τώρα κάθε χώρα στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, προμηθεύει μόνο όσα περισσότερα όπλα μπορεί, με βάση τις δικές τους δυνατότητες και ανάγκες».
Το Βερολίνο, σημείωσε ο Leonkov, προσπαθεί να βελτιώσει την κατάσταση για το ίδιο, το Κίεβο και τους συμμάχους του μετά την κατάρρευση της Συμφωνίας Σιτηρών, παρά τις πιθανές «νάρκες» στο σχέδιο «Λωρίδες Αλληλεγγύης», καθώς η Πολωνία, η Σλοβακία και οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης απορρίπτουν ολοένα και περισσότερο τα ουκρανικά τρόφιμα σε μια προσπάθεια να προστατεύσουν τα συμφέροντα των γεωργών τους.

«Για να παρακαμφθεί αυτό το μπλοκάρισμα από την πλευρά της Πολωνίας και της Σλοβακίας, έχει δηλωθεί ότι τα σιτηρά δεν θα εκφορτώνονται στην Πολωνία, αλλά σε γερμανικό έδαφος ή σε λιμάνια από το οποίο θα βγουν πλοία ξηρού φορτίου που μεταφέρουν το σιτάρι» σημείωσε ο αναλυτής.

Η Ουκρανία δεν τηρεί καμία συμφωνία

Δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι το Κίεβο δεν θα προσπαθήσει να εντάξει τα πρόσθετα γερμανικά όπλα αεράμυνας σε άλλα θέατρα επιχειρήσεων, είπε ο Shurigin επειδή το Κίεβο ποτέ δεν τηρεί πραγματικά καμία υπόσχεση,
δεν λαμβάνει υπόψη καμία από τις δικές του εγγυήσεις και χρησιμοποιεί κάθε εργαλείο που έχει στη διάθεσή του αποκλειστικά για σκοπούς που θεωρεί απαραίτητο και σωστό για τον εαυτό του.
Αυτός ο ίδιος κανόνας ισχύει όσον αφορά τη μη χρήση δυτικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς για επίθεση σε ρωσικό έδαφος», σημείωσε ο παρατηρητής, αναφερόμενος στο γεγονός ότι τέτοιες δεσμεύσεις έχουν δοθεί και αίρονται επανειλημμένα τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.
Από την πλευρά του, ο Leonkov πιστεύει ότι οποιαδήποτε συζήτηση για περιορισμό της τοποθέτησης γερμανικών όπλων χρειάζεται μόνο για τη γερμανική πλευρά, αφού το Βερολίνο αναγνωρίζει ότι εντός της χώρας «υπάρχει μια αυξανόμενη δυσαρέσκεια μεταξύ των απλών πολιτών για την παροχή στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία».
«Έτσι, προφανώς αποφάσισαν να παίξουν ένα παιχνίδι», χαρακτηρίζοντας τις παραδόσεις όπλων ως μια αμυντική κίνηση για να αποτρέψουν τη Ρωσία από το να χτυπήσει τις εγκαταστάσεις αποθήκευσης σιτηρών.
«Το κοινό δεν θα ελέγξει αυτές τις πληροφορίες, ή ίσως δεν θα τις καταλάβει», με την κίνηση τελικά να έχει σχεδιαστεί καθαρά «για να εξαπατήσει το κοινό», κατέληξε ο Leonkov.

Medvedev: Η Ρωσία έχει εξαντλήσει τη Δύση, τα σημάδια είναι εμφανή

Η Δύση επιδιώκει να «επιβάλει» τη διαδικασία διαπραγματεύσεων που θα συνέβαλαν στην αποδυνάμωση της Ρωσίας ενώ ταυτόχρονα θα επέτρεπαν στην Ουκρανία να συσσωρεύσει δυνάμεις, δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Dmitry Medvedev.
«Τα σημάδια ότι η Δύση εξαντλείται είναι εμφανή. Αυτό περιλαμβάνει τη χρηματοδότηση, επειδή είναι αδύνατο να ξοδέψεις πολλά σε μια ξένη χώρα, γιατί αυτό θα εξοργίσει ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού στην Ευρώπη και ακόμη και στις ΗΠΑ», είπε ο Medvedev.
Εν τω μεταξύ, η Δύση καταφεύγει σε διάφορα τεχνάσματα για να φέρει τη Ρωσία «σε κάποια γραμμή διαπραγματεύσεων ώστε ο εχθρός μας να πάρει μια ανάσα, για παράδειγμα».
«Στόχος τους είναι να επιβάλουν κατά κάποιο τρόπο μια διαδικασία διαπραγματεύσεων που θα συνέβαλε στην αποδυνάμωση της Ρωσίας και, από την άλλη πλευρά, θα βοηθήσουν τον εχθρό μας να συσσωρεύσει δυνάμεις», σημείωσε ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας.

www.bankignews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης