Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κρίση: Την απέλαση 41 Καναδών διπλωματών έως τις 10 Οκτωβρίου απαιτεί η Ινδία

Κρίση: Την απέλαση 41 Καναδών διπλωματών έως τις 10 Οκτωβρίου απαιτεί η Ινδία
Τεταμένες οι διπλωματικές σχέσεις μετά τις κατηγορίες του Καναδά ότι η Ινδία είναι πίσω από την δολοφονία του επικεφαλής της κοινότητας των Sikh
Τον επαναπατρισμό 41 διπλωματών από τον Καναδά ζητά η Ινδία σε ένα ακόμα επεισόδιο που έρχεται να δυσχεράνει περαιτέρω τις διπλωματικές σχέσεις των δύο κρατών.
Δημοσίευμα των Financial Times αναφέρει πως η Ινδία θέτει ως προθεσμία την 10η Οκτωβρίου, απειλώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα προχωρήσει στην άρση της διπλωματικής ασυλίας όσων δεν έχουν αποχωρήσει έως αυτήν την ημερομηνία.
Τόσο το υπουργείο Εξωτερικών του Καναδά όσο και η κυβέρνηση της Ινδίας αρνήθηκαν να σχολιάσουν το εν λόγω δημοσίευμα.
Οι σχέσεις των δύο κρατών διέρχονται μιας πρωτοφανούς κρίσης, ύστερα από την απόφαση του Καναδά να απελάσει έναν κορυφαίο Ινδό διπλωμάτη στις 18/9 εν μέσω υποψιών ότι Ινδοί πράκτορες ενεπλάκησαν στην δολοφονία του Hardeep Singh Nijjar, του επικεφαλής της μειονότητας των Sikh στον Καναδά, τον οποίο η Ινδία χαρακτήριζε «τρομοκράτη».
Μάλιστα η υπουργός Εξωτερικών του Καναδά, Melanie Joly είχε διαμηνύσει πως ο Καναδάς δεν πρόκειται να ανεχθεί οποιαδήποτε ανάμειξη σε εσωτερικές του υποθέσεις.
Από την πλευρά της η ινδική κυβέρνηση αφού είχε απορρίψει κατηγορηματικά αυτές τις κατηγορίες του Καναδά, κάνοντας λόγο για γελοίους χαρακτηρισμούς, είχε ζητήσει εξηγήσεις από τον Καναδό πρέσβη Cameron MacKay και είχε προειδοποιήσει πως θα προχωρήσει σε αντίποινα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης