Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια λόγω μεταποίησης - Στο -0,12% ο DAX

Απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια λόγω μεταποίησης - Στο -0,12% ο DAX
Ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2021
Σχετικά Άρθρα
(upd) Σε αρνητικό έδαφος πέρασαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια χάνοντας τα αρχικά κέρδη, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τη μεταποίηση.
Πιο αναλυτικά, λίγο μετά τις 12:30 (ώρα Ελλάδος):
Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX υποχωρεί κατά 0,12% στις 15.368,07 μονάδες
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE διαμορφώνεται στις 7.589,82 μονάδες με απώλειες 0,24%
Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC υποχωρεί κατά 0,12% στις 7.126,33 μονάδες
Στο Μιλάνο, ο δείκτης FTSE MIB υποχωρεί κατά 0,03% στις 28.234,96 μονάδες
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 υποχωρεί κατά 0,24% στις 449,13 μονάδες.

Ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2021, καθώς περιορίστηκε στο 4,3% για τον Σεπτέμβριο του 2023. Η ΕΚΤ αύξησε τα επιτόκια σε επίπεδο ρεκόρ τον περασμένο μήνα, αλλά οι οικονομολόγοι και οι επενδυτές αναμένουν ότι έχουν πλέον στο υψηλότερο σημείο τους.

Η μεταποίηση στην ευρωζώνη

Η μεταποιητική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη παρέμεινε σε βαθιά και ευρείας βάσης ύφεση τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα.
Συγκεκριμένα, ο τελικός δείκτης υπευθύνων προμηθειών HCOB (PMI), που καταρτίζεται από την S&P Global, υποχώρησε στις 43,4 μονάδες τον Σεπτέμβριο από τις 43,5 τον Αύγουστο, επιβεβαιώνοντας την αρχική εκτίμηση. Το όριο των 50 μονάδων διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση. Ο δείκτης για την παραγωγή υποχώρησε στις 43,1 από τις 43,4 μονάδες.
«Ο PMI για την παραγωγή ήταν αρχικά χαμηλότερα από τις 50 μονάδες για ολόκληρο το τρίτο τρίμηνο, άρα είμαστε αρκετά βέβαιοι ότι η ύφεση στη μεταποίηση συνεχίστηκε κατά την περίοδο αυτή», δήλωσε ο Σάιρους ντε λα Ρούμπια, επικεφαλής οικονομολόγος στη Hamburg Commercial Bank. Ο δείκτης νέων παραγγελιών διαμορφώθηκε στις 39,2 μονάδες συγκριτικά με τις 39,0 του Αυγούστου, παραμένοντας σταθερά κάτω από το όριο των 50 μονάδων.

Ήπια πτώση στις ασιατικές αγορές

Ήπια πτωτικά έκλεισαν σήμερα 2/10 στις ασιατικές αγορές, με τις  οι αγορές της Κίνας, του Χονγκ Κονγκ και της Νότιας Κορέας να παραμένουν κλειστές λόγω αργίας..
Ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε στο -0,21% και  ο δείκτης S&P/ASX 200 στην Αυστραλία στο -0,22%.

Παράταση 45 ημερών πήρε η αμερικανική κυβέρνηση

Εν τω μεταξύ, πραγματικά την τελευταία ώρα αποφεύχθηκε το κλείσιμο της λειτουργίας της αμερικανικής κυβέρνησης, καθώς ο πρόεδρος, Joe Biden, υπέγραψε αργά το Σάββατο (30/9) τη δικομματική συμφωνία που πρότεινε ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Kevin McCarthy, για να κρατήσει την κυβέρνηση χρηματοδοτούμενη για 45 ημέρες.
Η Γερουσία ενέκρινε το νομοσχέδιο περίπου τρεις ώρες πριν από τη λήξη της προθεσμίας τα μεσάνυχτα με ψήφους 88-9.
Κανένας Δημοκρατικός γερουσιαστής δεν ψήφισε κατά του μέτρου, ενώ υπήρχαν εννέα «όχι» από τους Ρεπουμπλικάνους.
«Ήταν μια μέρα γεμάτη ανατροπές, αλλά ο αμερικανικός λαός μπορεί να αναπνεύσει με ανακούφιση», δήλωσε ο ηγέτης της πλειοψηφίας της Γερουσίας Chuck Schumer στο βήμα της Γερουσίας μετά την ψηφοφορία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης