Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοδος στη Wall, με το βλέμμα στις αποδόσεις των ομολόγων – Στο +0,60% S&P 500, ο Nasdaq +0,83%

Άνοδος στη Wall, με το βλέμμα στις αποδόσεις των ομολόγων – Στο +0,60% S&P 500, ο Nasdaq +0,83%
Θετικά πρόσημα το αμερικανικό χρηματιστήριο...
Ανοδικά κινήθηκαν οι βασικοί δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου, με το βλέμμα των επενδυτών να είναι στραμμένο στις ολοένα αυξανόμενες αποδόσεις των ομολόγων.
Σε αυτό το κλίμα, ο δείκτης Dow Jones σημείωσαν άνοδο 0,35% στις 33.666 μον., ο δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε 0,59% στις 4.299 μον. και ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε αύξηση +0,83% στις 13.201 μον.
9_27.JPG
Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς υποχώρησε στο 4,577%, παρότι τα στοιχεία της Πέμπτης έδειξαν πως η αγορά εργασίας είναι εξαιρετικά ανθεκτική.
Στο ταμπλό, η Micron Technology υποχώρησε περισσότερο από 4,4%, αφού ανακοίνωσε αδύναμο guidance για τα κέρδη του τρέχοντος τριμήνου.
Μegacap όπως η Microsoft, η Apple και η Amazon κινούνταν επίσης σε χαμηλότερα επίπεδα…

«Η αγορά μετοχών χρειάζεται να πάρει μια ανάσα από το μέτωπο των επιτοκίων για να κινηθεί υψηλότερα, ωστόσο για να συμβεί κάτι τέτοιο η Fed πρέπει να υποχωρήσει από την επιθετική της θέση για να συμβεί αυτό» δήλωσε ο Ross Mayfield, αναλυτής επενδυτικής στρατηγικής στην Baird.
«Το ΔΤΚ και άλλα στοιχεία για τον πληθωρισμό θα είναι κρίσιμα».
Η Wall Street παρακολουθεί επίσης την Ουάσιγκτον, καθώς συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για τις δαπάνες, με τους νομοθέτες να έχουν χρόνο για να καταλήξουν σε συμφωνία και την αποφυγή ενός shutdown ώς την 1η Οκτωβρίου.
Οι traders, όμως, διατηρούν αμφιβολίες για το αν ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων McCarthy μπορεί να ευθυγραμμίσει το κόμμα του εντός της προθεσμίας.

Στο μέτωπο της οικονομίας, το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) των Ηνωμένων Πολιτειών αυξήθηκε κατά 2,1% το δεύτερο τρίμηνο του 2023 σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους, σύμφωνα με την τρίτη εκτίμηση του Bureau of Economic Analysis που δημοσιεύθηκε σήμερα 28/9.
Ο δείκτης τιμών των ακαθάριστων εγχώριων αγορών αυξήθηκε κατά 1,4% το δεύτερο τρίμηνο, σημειώνοντας πτώση 0,3 ποσοστιαίων μονάδων σε σύγκριση με την προηγούμενη πρόβλεψη.
Ο βασικός δείκτης τιμών προσωπικής κατανάλωσης (PCE) και ο δείκτης τιμών PCE εξαιρουμένων των τιμών των τροφίμων και της ενέργειας παρέμειναν μη αναθεωρημένοι στο 2,5% και 3,7%, αντίστοιχα.
Η οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ αναθεωρήθηκε κατά 0,2 ποσοστιαίες μονάδες έως και 2,2% για τους πρώτους τρεις μήνες του 2023.
Παράλληλα, Αυξήθηκαν στις 204.000 οι αιτήσεις για νέο επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ για την εβδομάδα που έληξε την 21η Σεπτεμβρίου 2023 σύμφωνα με στοιχεία από το Υπουργείο Εργασίας της χώρας.
Η άνοδος που σημειώθηκε ανέρχεται στις 2.000 συγκριτικά με τα προηγούμενα, αναθεωρημένα δεδομένα.

Απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Σε αρνητικό έδαφος πέρασαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τα κέρδη των ενεργειακών μετοχών να περιορίζουν τις απώλειες, ενώ οι επενδυτές αναμένουν τον πληθωρισμό στη Γερμανία, τη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης.
Πιο αναλυτικά, λίγο πριν τις 12:00 (ώρα Ελλάδος):
Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX κινήθηκε ανοδικά κατά 0,7% στις 15.323 μονάδες
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE διαμορφώθηκε στις 7.601 μονάδες με αύξηση 0,11%
Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC κέρδισε κατά 0,63% στις 7.116 μονάδες
Στο Μιλάνο, ο δείκτης FTSE MIB βρέθηκε στις 28.163 μονάδες έπειτα από άνοδο 0,54%
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 ενισχύθηκε κατά 0,36% στις 448,5 μονάδες.
888.JPG
Οι ενεργειακές μετοχές περιόρισαν τις απώλειες στον STOXX 600 και σημείωσαν τελευταία άνοδο 0,9%, καθώς οι τιμές του αργού πετρελαίου σημείωσαν άλμα μετά την πτώση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού που αύξησε τις ανησυχίες για τις περιορισμένες παγκόσμιες προμήθειες από τις περικοπές της παραγωγής του ΟΠΕΚ+.
Η γαλλική ενεργειακή εταιρεία TotalEnergies σημείωσε υψηλό ρεκόρ, διαπραγματευόμενη 1,5% υψηλότερα μετά την ολοκλήρωση της πώλησης στην Petronas.
Η Ryanair σημείωσε πτώση 2,4% αφού η ευρωπαϊκή αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε μια σειρά περικοπών στο χειμερινό της πρόγραμμα λόγω των καθυστερήσεων στην παράδοση των Boeing, αλλά πρόσθεσε ότι η πρόβλεψη για την κίνηση στο σύνολο του έτους δεν επηρεάζεται «μέχρι στιγμής».
Στην Ιταλία, η κυβέρνηση υποβάθμισε τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη φέτος και το επόμενο έτος και αύξησε τους στόχους για το δημοσιονομικό έλλειμμα.

Στην οικονομία, η προσοχή των επενδυτών στράφηκε στα στοιχεία για τον δείκτη τιμών καταναλωτή από τη Γερμανία (στις 15:00 ώρα Ελλάδος), πριν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στην ευρωζώνης την Παρασκευή (29/9/2023).
«Οι προσδοκίες είναι ότι ο γενικός δείκτης τιμών καταναλωτή στη Γερμανία θα επιβραδυνθεί από 6,4% σε 4,5%, γεγονός που, με τη σειρά του, είναι πιθανό να μεταφραστεί σε μια παρόμοια απότομη επιβράδυνση στα αυριανά στοιχεία για τον δείκτη τιμών καταναλωτή της ΕΕ», δήλωσε ο Michael Hewson, επικεφαλής αναλυτής της αγοράς στην CMC Markets.
«Ο σημερινός γερμανικός flash CPI για τον Σεπτέμβριο θα μπορούσε κάλλιστα να ενισχύσει αυτή την αίσθηση ότι ίσως η ΕΚΤ θα μπορούσε να είχε ασκήσει λίγη περισσότερη υπομονή» συμπλήρωσε ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης