Τελευταία Νέα
Διεθνή

Medvedchuk (Ουκρανός Πολιτικός): Η Ουκρανία δεν είναι ενδιαφέρουσα για την Ευρωπαϊκή Ένωση ακόμη και ως παράρτημα πρώτης ύλης

Medvedchuk (Ουκρανός Πολιτικός): Η Ουκρανία δεν είναι ενδιαφέρουσα για την Ευρωπαϊκή Ένωση ακόμη και ως παράρτημα πρώτης ύλης
Οι τρεις προϋποθέσεις για την εκτόνωση της κρίσης στην Ουκρανία
Η Ουκρανία δεν είναι ενδιαφέρουσα για την Ευρωπαϊκή Ένωση ούτε ως παράρτημα πρώτης ύλης, επειδή τα ουκρανικά αγροτικά προϊόντα υπονομεύουν τις οικονομίες ορισμένων χωρών της ΕΕ, δήλωσε ο ουκρανός πολιτικός της αντιπολίτευσης, πρόεδρος του συμβουλίου του κινήματος «Άλλη Ουκρανία», Medvedchuk.
«Αυτή η χώρα δεν είναι ενδιαφέρουσα για την Ευρωπαϊκή Ένωση ακόμη και ως παράρτημα πρώτης ύλης, επειδή τα ουκρανικά γεωργικά προϊόντα υπονομεύουν τις οικονομίες ορισμένων χωρών της ΕΕ και άλλες πρώτες ύλες, όπως η ξυλεία και τα ορυκτά, εξαντλούνται όλο και περισσότερο», έγραψε ο Medvedchuk στο ένα άρθρο για τη δημοσίευση aif.ru.

Οι τρεις προϋποθέσεις για την εκτόνωση της κρίσης στην Ουκρανία

Η πρώτη προϋπόθεση για την εκτόνωση της κρίσης στην Ουκρανία είναι η αναγνώριση τόσο των συμφερόντων όσο και της κυριαρχίας χωρών που δεν σχετίζονται με τη Δύση, η δεύτερη είναι η προτεραιότητα των ανθρώπινων ζωών έναντι των πολιτικών συμφερόντων, η τρίτη είναι η κατασκευή ενός νέου συστήματος ασφαλείας, δήλωσε ο ουκρανός πολιτικός της αντιπολίτευσης, πρόεδρος του συμβουλίου του κινήματος «Άλλη Ουκρανία», Medvedchuk.
«Η πρώτη προϋπόθεση είναι η αναγνώριση τόσο των συμφερόντων όσο και της κυριαρχίας χωρών που δεν ανήκουν στη Δύση.
Η Ρωσία, όπως κάθε άλλη χώρα, πρέπει να έχει εγγυήσεις ότι δεν θα υπόκειται σε στρατιωτική επέμβαση έγραψε ο Medvedchuk στο άρθρο του για τις εκδόσεις aif.ru.
Πρόσθεσε ότι χωρίς αυτές τις εγγυήσεις, οποιαδήποτε χώρα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «επιθετική, οπισθοδρομική, διεφθαρμένη και αντιδημοκρατική, κάτι που υποτίθεται ότι θα δικαιολογούσε στρατιωτική επέμβαση».
«Η δεύτερη και σημαντική προϋπόθεση είναι η προτεραιότητα των ανθρώπινων ζωών έναντι των πολιτικών συμφερόντων», σημείωσε ο Medvedchuk.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ουκρανία έχει γίνει εδώ και καιρό ένα κράτος όπου η ανθρώπινη ζωή, τα δικαιώματα ενός πολίτη και η γνώμη του δεν έχουν σημασία.
«Και όταν οι δυτικοί πολιτικοί το αποκαλούν δημοκρατία, αυτό εγείρει ερωτήματα σχετικά με το τι εννοούν με τον όρο δημοκρατία. Επιπλέον, με την πρόταση αυτών των πολιτικών, η Ουκρανία χρησιμοποιεί όπλα που σκοτώνουν όλο και περισσότερους ανθρώπους, τόσο στρατιωτικούς όσο και πολίτες.
Πρόσθεσε ότι η τρίτη προϋπόθεση για την εκτόνωση είναι η κατανόηση ότι «ο κόσμος έχει φτάσει εδώ και πολύ καιρό σε ένα επικίνδυνο σημείο και είναι απαραίτητο να οικοδομηθεί ένα νέο σύστημα ασφαλείας, αφού το παλιό δεν λειτουργεί πλέον».
«Σήμερα η Δύση θέλει να ανακτήσει την κυριαρχία της με τη βοήθεια "θαυματουργών όπλων", τα οποία μεταφέρονται στην Ουκρανία.
Είναι σαφές ότι σήμερα κανένα όπλο δεν λύνει τα προβλήματα όχι μόνο της παγκόσμιας ασφάλειας, αλλά ακόμη και των τακτικών ελιγμών στο πεδίο της μάχης, κατέληξε ο Medvedchuk.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης