Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οργή Lavrov: Πρωτοφανής πρόκληση από ΗΠΑ και ΝΑΤΟ – Κοινές ασκήσεις με πυρηνική επίθεση στη Ρωσία

Οργή Lavrov: Πρωτοφανής πρόκληση από ΗΠΑ και ΝΑΤΟ – Κοινές ασκήσεις με πυρηνική επίθεση στη Ρωσία
Οργισμένος με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ από το βήμα του ΟΗΕ ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών
Σχετικά Άρθρα
Οι κοινές ασκήσεις μεταξύ των ΗΠΑ και των Ευρωπαίων συμμάχων τους στο ΝΑΤΟ που περιλαμβάνουν τη χρήση πυρηνικών όπλων στο έδαφος της Ρωσίας, μεταξύ άλλων, είναι «άνευ προηγουμένου» από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, τόνισε το Σάββατο (23/9/2023) ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov.
«Μια σειρά πρόσφατων κοινών ασκήσεων μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και των Ευρωπαίων συμμάχων του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένων των σεναρίων που αφορούν τη χρήση πυρηνικών όπλων στο έδαφος της Ρωσίας, είναι άνευ προηγουμένου από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου», είπε ο Lavrov κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Oι δυτικοί ηγέτες αισθάνονται ατιμώρητοι

Όπως τόνισε ο Lavrov στόχος της Δύσης είναι να επιφέρει μία «στρατηγική ήττα» στη Ρωσία και αυτή η εμμονή έχει τυφλώσει εντελώς τα μάτια των ανεύθυνων πολιτικών της που νιώθουν την αίσθηση της ατιμωρησίας τους, ενώ ταυτόχρονα χάνουν μια στοιχειώδη αίσθηση αυτοσυντήρησης».
Ο επικεφαλής του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών υπενθύμισε ότι το 2021, οι ρωσικές προτάσεις για αμοιβαίες εγγυήσεις ασφάλειας στην Ευρώπη χωρίς αλλαγή του καθεστώτος εκτός μπλοκ της Ουκρανίας «απορρίφθηκαν αλαζονικά».
«Η Δύση συνέχισε να στρατιωτικοποιεί συστηματικά το ρωσοφοβικό καθεστώς του Κιέβου, το οποίο ανέβηκε στην εξουσία ως αποτέλεσμα ενός αιματηρού πραξικοπήματος και χρησιμοποιήθηκε για να προετοιμαστεί για το ξέσπασμα ενός υβριδικού πολέμου εναντίον της χώρας μας», σημείωσε ο υπουργός.

Ναι σε συνομιλίες με Ουκρανία αλλά χωρίς κατάπαυση του πυρός

Η Ρωσία είναι έτοιμη για συνομιλίες για την Ουκρανία, αλλά δεν θα δεχθεί καμία πρόταση κατάπαυσης του πυρός, επειδή η Μόσχα έχει ήδη εξαπατηθεί μια φορά, δήλωσε ο Lavrov.
«Εργαζόμαστε στην πραγματική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.
Τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2022 υπήρξαν διαπραγματεύσεις, όλα είχαν ήδη μονογραφηθεί.
Αλλά δύο ημέρες αργότερα υπήρξε η Bucha (σ.σ.φήμες για ρωσικές σφαγές σε πόλη της Ουκρανίας), γιατί, νομίζω, κάποιος στο Λονδίνο ή στην Ουάσιγκτον δεν θέλει να τελειώσει αυτός ο πόλεμος», είπε ο Lavrov σε συνέντευξη Τύπου μετά την 78η σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
«Γι’ αυτό τώρα, όταν ακούμε για διαπραγματεύσεις, το σχολίασε ο Vladimir Putin,πολύ ξεκάθαρα: ναι, είμαστε έτοιμοι για διαπραγματεύσεις, αλλά δεν θα εξετάσουμε καμία πρόταση για κατάπαυση του πυρός, γιατί το κάναμε μία φορά και μας εξαπατήσατε», σημείωσε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας.
Επεσήμανε δε ότι η Δύση έχει απαγορεύσει στο Κίεβο να διαπραγματευτεί με τη Μόσχα.
«Όχι μόνο ήμασταν έτοιμοι, συμφωνήσαμε να διαπραγματευτούμε, καταλήξαμε σε συμφωνία τον Απρίλιο του 2022.
Και μετά, όπως το καταλαβαίνω, είπαν στον Zelensky αφού συμφώνησαν τόσο γρήγορα, ας τους εξαντλήσουμε», είπε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.
Νωρίτερα, ο Lavrov είπε ότι όσο περισσότερο καθυστερεί το Κίεβο τις διαπραγματεύσεις με τη Μόσχα, τόσο πιο δύσκολο θα είναι να διαπραγματευτεί αργότερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης