Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Δύση επιμένει – ΗΠΑ: Σύντομα τα Abrams στην Ουκρανία – Νέο πακέτο, χωρίς Taurus από Γερμανία

Η Δύση επιμένει – ΗΠΑ: Σύντομα τα Abrams στην Ουκρανία – Νέο πακέτο, χωρίς Taurus από Γερμανία
Νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ από τη Γερμανία στην Ουκρανία
Σχετικά Άρθρα
Παρά την αποτυχία της ουκρανικής αντεπίθεσης και παρά τις ενστάσεις και την γκρίνια στη Δύση για τη στήριξη στο Κίεβο, ΗΠΑ και Γερμανία εμφανίζονται έτοιμες να προμηθεύσουν με περαιτέρω όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό τους Ουκρανούς.
Σε δηλώσεις του ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Lloyd Austin υποστήριξε πως τα άρματα μάχης M1 Abrams που υποσχέθηκε η Ουάσινγκτον στο Κίεβο πρόκειται να παραδοθούν σύντομα στον ουκρανικό στρατό.
«Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι τα άρματα μάχης M1 Abrams που έχουν υποσχεθεί οι ΗΠΑ, σύντομα θα είναι στην Ουκρανία» υποστήριξε ο Austin.
Πληροφορίες από το Politico αναφέρουν πως ο ουκρανικός στρατός αναμένεται να παραλάβει εντός του Σεπτεμβρίου τα πρώτα 10 από τα συνολικά 31 Abrams που έχουν υποσχεθεί οι ΗΠΑ.

Εκτός γερμανικού πακέτου οι Taurus

Την ίδια στιγμή και η Γερμανία ανακοίνωσε ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ για την Ουκρανία, στο οποίο όμως δεν περιλαμβάνονται οι πύραυλοι Taurus.
«Προμηθεύουμε την Ουκρανία με περισσότερα πυρομαχικά: εκρηκτικά, βλήματα όλμων, ρουκέτες ναρκών.
Τα πυρομαχικά είναι που χρειάζεται περισσότερο η Ουκρανία για τον αμυντικό της αγώνα.
Επιπλέον, η Γερμανία θα βοηθήσει με τεθωρακισμένα οχήματα και συστήματα άρσης ναρκοπεδίων και, ενόψει του χειμώνα, θα σταλούν επίσης ρούχα και γεννήτριες ηλεκτρισμού και θερμότητας, ενώ έως το τέλος του έτους θα έχουν εκπαιδευθεί στην Γερμανία τουλάχιστον 10.000 Oυκρανοί στρατιώτες» ανέφερε σε δηλώσεις του στη Bild ο Γερμανός υπουργός Άμυνας, Boris Pistorius, ο οποίος τόνισε ότι ακόμα δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση από τη γερμανική κυβέρνηση για την προμήθεια των πυραύλων Taurus.
Η Γερμανία έχει διαθέσει στην Ουκρανία στρατιωτική βοήθεια ύψους 5,4 δισεκατομμυρίων ευρώ από τις αρχές του 2023, ενώ έχει εγκρίνει άδειες εξοπλιστικών προγραμμάτων ύψους 10 δισεκατομμυρίων για τα επόμενα έτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης