Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ΗΠΑ αναπτύσσουν όπλα και ετοιμάζονται για πόλεμο στο Διάστημα με Ρωσία, Κίνα

Οι ΗΠΑ αναπτύσσουν όπλα και ετοιμάζονται για πόλεμο στο Διάστημα με Ρωσία, Κίνα
Ένας πόλεμος στο διάστημα θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο όλη την ανθρωπότητα αναφέρουν αναλυτές και ειδικοί
Σχετικά Άρθρα
Για έναν ακόμα πόλεμο με τη Ρωσία – αλλά και την Κίνασε ένα όμως νέο μέτωπο προετοιμάζονται οι ΗΠΑ όπως αναφέρουν σε δημοσίευμα τους οι Washington Times.
Βάσει του δημοσιεύματος, το αμερικανικό Πεντάγωνο προτίθεται να αναπτύξει νέα όπλα στο Διάστημα προκειμένου να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει μελλοντικά τις ρωσικές και κινεζικές διαστημικές δυνάμεις.
«Το Πεντάγωνο χρειάζεται μια κοινή στρατιωτική διαστημική ικανότητα για να προστατεύσει τις Ηνωμένες Πολιτείες και να προστατεύσει τις κοινές δυνάμεις, τους συμμάχους και τους εταίρους από κάθε εχθρική χρήση του διαστήματος» υποστηρίζει το δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας.

Ηλεκτρονικός πόλεμος

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, κεντρική θέση στη νέα στρατηγική δίνεται στην επέκταση και ενίσχυση των δυνατοτήτων ηλεκτρονικού πολέμου και προστασίας στον κυβερνοχώρο.
Όπως αναφέρεται, επί του παρόντος ο αμερικανικός στρατός υστερεί σε σχέση με τον ρωσικό και τον κινεζικό στον τομέα των διαστημικών όπλων.

Το μόνο όπλο

Όπως αναφέρουν οι Washington Times, το μόνο όπλο που είναι γνωστό πως διαθέτουν οι Διαστημικές Δυνάμεις των ΗΠΑ είναι ένας ηλεκτρονικός παρεμβολέας, ο οποίος είναι ικανός να διακόψει τη μετάδοση μηνυμάτων ανάμεσα σε δορυφόρους και επίγειους σταθμούς.
Ωστόσο, όπως επισημαίνεται, άλλοι τύποι διαστημικών όπλων είναι υπό κατασκευή και βρίσκονται σε φάση ανάπτυξης, αν και όλη αυτή η διαδικασία εξελίσσεται υπό αυστηρή και πλήρη μυστικότητα.

Προϋπολογισμός 33,3 δις

Υπενθυμίζεται πως ο προϋπολογισμός του Πενταγώνου για το οικονομικό έτος 2024 εκτιμάται σε 33,3 δισεκατομμύρια δολάρια, ποσό το οποίο είναι αυξημένο κατά 13% σε σχέση με πέρσι.

Κούρσα εξοπλισμών στο Διάστημα

Η κούρσα των διαστημικών όπλων και ένας διαστημικός πόλεμος θεωρούνται από πολλούς ειδικούς και αναλυτές ως πραγματικός εφιάλτης.
Σε δηλώσεις του ο Konstantin Vorontsov, αναπληρωτής διευθυντής του Τμήματος Μη Διάδοσης και Ελέγχου Όπλων του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, έχει υποστηρίξει ότι οι κίνδυνοι να μετατραπεί το διάστημα σε εφαλτήριο για ένα νέο πόλεμο έχουν «διαμορφωθεί»,.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους λαμβάνουν μέτρα για να αναπτύξουν όπλα στο διάστημα και να χρησιμοποιούν το διάστημα για πολεμικές επιχειρήσεις, πέρα από τους όποιους αμυντικούς σκοπούς
Οι ΗΠΑ δεν σταματούν να προσπαθούν να θέσουν το Διάστημα ως μια νέα αρένα αντιπαλότητας και συγκρούσεων κρατών.
Η Μόσχα και το Πεκίνο περιγράφονται ως οι κύριοι αντίπαλοι» υποστήριξε ο Vorontsov, αναφέροντας πως η Ρωσία και άλλα κράτη τάσσονται υπέρ της αποτροπής μιας κούρσας εξοπλισμών στο διάστημα.

Σε κίνδυνο η ανθρωπότητα

Πρόσφατα ο διοικητής των αμερικανικών διαστημικών δυνάμεων, Chance Saltzman είχε υποστηρίξει μιλώντας στο Newsweek ότι ένας πόλεμος στο διάστημα θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο όλη την ανθρωπότητα.
«Εάν ξεσπάσει ένας τέτοιος πόλεμος, θα μπορούσε να είναι ακόμη πιο καταστροφικός από τα παραδοσιακά θέατρα πολέμου στον αέρα, τη στεριά και τη θάλασσα και θα μπορούσε να αλλάξει τις ζωές των ανθρώπων για πολλούς αιώνες», τόνισε ο Chance Saltzman.
Σημείωσε ότι ως αποτέλεσμα τέτοιων εχθροπραξιών, στο διάστημα, που είναι κοινή ιδιοκτησία της ανθρωπότητας, θα μπορούσε να καταστρέψει τις επόμενες γενιές.
Ο στρατηγός πρόσθεσε ότι για να επιτευχθούν στρατιωτικοί στόχοι, οι ΗΠΑ πρέπει να στερήσουν από τον εχθρό τη δυνατότητα να στοχεύει αμερικανικούς δορυφόρους.
Το Newsweek υπενθύμισε ότι το πρώτο όπλο που πέταξε στο διάστημα εφευρέθηκε από την Γερμανία του Hitler.
Οι διαστημικές δυνάμεις εμφανίστηκαν στη Ρωσία το 1992 και το 2015 έγιναν μέρος της Πολεμικής Αεροπορίας.
Την ίδια χρονιά εμφανίστηκαν διαστημικές δυνάμεις στις Κινεζικές Ένοπλες Δυνάμεις.
Αυτή τη στιγμή, όλο και περισσότερες χώρες δημιουργούν στρατιωτικές δομές εστιασμένες στο διάστημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης