Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μόσχα - Πεκίνο συμφωνούν: Καμία λύση στο ουκρανικό χωρίς συμμετοχή της Ρωσίας

Μόσχα - Πεκίνο συμφωνούν: Καμία λύση στο ουκρανικό χωρίς συμμετοχή της Ρωσίας
Ο Κινέζος ΥΠΕΞ, Wang Yi πραγματοποιεί τετραήμερη επίσκεψη στη Ρωσία
Σχετικά Άρθρα
Ρωσία και Κίνα έχουν παρόμοια στάση απέναντι στις ΗΠΑ αλλά και στον πόλεμο στην Ουκρανία υποστηρίζει το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, μετά τη συνάντηση που είχαν ο Ρώσος ΥΠΕΞ, Sergei Lavrov και ο Κινέζος ομόλογός του, Wang Yi.
Σε ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ επισημαίνεται πως Μόσχα και Πεκίνο έχουν «παρόμοιες» θέσεις αναφορικά με «τις ενέργειες των ΗΠΑ στη διεθνή σκηνή, περιλαμβανομένων όσων είναι αντιρωσικής και αντικινεζικής φύσης».
«Οι δύο πλευρές συζήτησαν λεπτομερώς την τρέχουσα κατάσταση στην Ουκρανία, επισημαίνοντας τη ματαιότητα των προσπαθειών να επιλυθεί η κρίση χωρίς να λαμβάνονται υπόψη τα συμφέροντα της Ρωσίας και, ακόμη περισσότερο, χωρίς τη συμμετοχή της Ρωσίας» επισημαίνει το ΥΠΕΞ της Ρωσίας, τη στιγμή που ο Yi πραγματοποιεί από χθες Δευτέρα 18/9 τετραήμερη επίσκεψη στη Ρωσία.
Κατά τη συνάντηση τους ο Lavrov ενημέρωσε τον Wang Yi για «τα βασικά συμπεράσματα» της επίσκεψης στη Ρωσία του Βορειοκορεάτη ηγέτη Kim Jong un ενώ ο Κινέζος ΥΠΕΞ ενημέρωσε τον Lavrov για τις συζητήσεις που είχε με τον σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Jake Sullivan.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης