Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Lavrov (Ρωσία) στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ…μαζί με τον Zelensky (Ουκρανία)

Ο Lavrov (Ρωσία) στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ…μαζί με τον Zelensky (Ουκρανία)
Ο μόνιμος εκπρόσωπος σημείωσε ότι το αποτέλεσμα από αυτή την εκδήλωση αναμένεται να είναι μηδενικό, καθώς και από άλλες πολιτικοποιημένες πρωτοβουλίες δυτικών χωρών για το θέμα της Ουκρανίας
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Lavrov, θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την Ουκρανία, όπου αναμένεται να παραστεί o Πρόεδρος της Ουκρανίας Zelensky, δήλωσε ο μόνιμος εκπρόσωπος της Ρωσίας στον οργανισμό Vasily Nebenzya.
«Φυσικά, η Ρωσία θα λάβει μέρος στην προσεχή συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας υψηλού επιπέδου για την Ουκρανία, όπως και σε όλες τις προηγούμενες συνεδριάσεις του Συμβουλίου για το θέμα αυτό.
Η χώρα μας θα εκπροσωπηθεί από τον επικεφαλής της αντιπροσωπείας, υπουργό Lavrov».
Ο μόνιμος εκπρόσωπος σημείωσε ότι το αποτέλεσμα από αυτή την εκδήλωση αναμένεται να είναι μηδενικό, καθώς και από άλλες πολιτικοποιημένες πρωτοβουλίες δυτικών χωρών για το θέμα της Ουκρανίας.
Θα είναι μια ακόμη «παράσταση» με τον Zelensky στον πρωταγωνιστικό ρόλο.
«Για αυτόν, ο ρόλος του κωμικού στη σκηνή είναι, φυσικά, γνωστός, αλλά εμείς, ως ιδρυτικό κράτος του ΟΗΕ, με λύπη βλέπουμε ότι μέσω των προσπαθειών των δυτικών συναδέλφων μας, χρησιμοποιείται η υψηλή πλατφόρμα αυτής της οργάνωσης. για αυτοπροβολή, αν όχι υποκριτική», πρόσθεσε ο Nebenzya.
Τόνισε επίσης ότι οι αντιπροσωπείες από τις δυτικές χώρες, «τυφλωμένες από την επιθυμία να τιμωρήσουν και να «καταστέλλουν» τη Ρωσία», θεωρούν το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ μόνο ως πλατφόρμα για τις εκστρατείες δημοσίων σχέσεων τους.
Στις 20 Σεπτεμβρίου έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ σε επίπεδο αρχηγών αντιπροσωπειών της εβδομάδας υψηλού επιπέδου της συνόδου της Γενικής Συνέλευσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης