Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βαθαίνει η αντίδραση στην αμερικανική Βουλή: Μεγαλώνει ο αριθμός όσων βουλευτών αρνούνται περαιτέρω βοήθεια στην Ουκρανία

Βαθαίνει η αντίδραση στην αμερικανική Βουλή: Μεγαλώνει ο αριθμός όσων βουλευτών αρνούνται περαιτέρω βοήθεια στην Ουκρανία
Η αντίθεση στην παροχή περισσότερης αμερικανικής βοήθειας στην Ουκρανία αυξάνεται μεταξύ των Ρεπουμπλικανών κυρίως μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων
Όλο και αυξάνεται ο αριθμός των Ρεπουμπλικανών αντιπροσώπων της αμερικανικής Βουλής, συμπεριλαμβανομένων πολλών μετριοπαθών, που αντιτίθενται στην προσθήκη περαιτέρω βοήθειας στην Ουκρανία ως μέρος ενός μέτρου κυβερνητικής χρηματοδότησης που πρόκειται να ψηφιστεί σε λίγες ημέρες, σύμφωνα με έκθεση, επικαλούμενη αρκετούς Ρεπουμπλικάνους εκπροσώπους.
Όχι μόνο η Ομάδα Ελευθερίας των συντηρητικών Ρεπουμπλικανών, αλλά υπάρχουν πολλοί βουλευτές που ανησυχούν για πιθανή πρόσθετη χρηματοδότηση, ανέφερε η έκθεση που επικαλείται την Αμερικανίδα Κογκρέσο Lisa McClain.
Το Κογκρέσο πρόκειται να ψηφίσει για ένα συνεχιζόμενο ψήφισμα πριν από τα τέλη Σεπτεμβρίου για την προσωρινή χρηματοδότηση της κυβέρνησης των ΗΠΑ και την αποφυγή διακοπής λειτουργίας.
Η Γερουσία επιδιώκει να συμπεριλάβει στη νομοθεσία πρόσθετη βοήθεια για την Ουκρανία.

Εν τω μεταξύ, όλο και περισσότεροι Ρεπουμπλικάνοι της Βουλής αντιτίθενται σε περαιτέρω μεταφορές δολαρίων φορολογουμένων και στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία.

Ο αμερικανός βουλευτής Andy Biggs δεσμεύτηκε να μην υποστηρίξει ένα νέο πακέτο βοήθειας στην Ουκρανία και εξέφρασε αμφιβολίες ότι οποιοδήποτε τέτοιο μέτρο θα φτάσει σύντομα στη Βουλή, ανέφερε η έκθεση.
Ο Biggs επεσήμανε, ωστόσο, ότι μπορεί να υπάρχουν ακόμα αρκετές ψήφοι για την προώθηση της πρόσθετης βοήθειας στην Ουκρανία, δεδομένης της παρουσίας πολλών «γερακιών πολέμου» στο Κογκρέσο, ανέφερε η έκθεση.
Η βουλευτής των ΗΠΑ Nancy Mace τόνισε ότι η Βουλή των ΗΠΑ έχει πολλά άλλα ζητήματα να αντιμετωπίσει πριν από την περαιτέρω χρηματοδότηση της Ουκρανίας, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων.
Ο πρόεδρος της Βουλής των ΗΠΑ, Kevin McCarthy, έχει υποσχεθεί προηγουμένως να σταματήσει να συντάσσει «λευκές επιταγές» στην Ουκρανία και επιδιώκει να αφαιρέσει τη βοήθεια για την Ουκρανία από το νομοσχέδιο δαπανών καθώς και να διεξαγάγει ξεχωριστή ψηφοφορία για αυτό, ανέφεραν νωρίτερα μέσα ενημέρωσης.
Εκτός από την εργασία για την ψήφιση ενός μέτρου δαπανών μέχρι το τέλος του μήνα, ο McCarthy ανακοίνωσε επίσης πρόσφατα μια έρευνα για την παραπομπή του προέδρου Joe Biden.
Η κυβέρνηση Biden έχει επανειλημμένα εκφράσει την εμπιστοσύνη της στη διαρκή δικομματική υποστήριξη προς την Ουκρανία στο Κογκρέσο και στην ικανότητα των εισαγγελέων να εγκρίνουν περισσότερα πακέτα βοήθειας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης