Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανείπωτη τραγωδία στη Λιβύη: 10.000 αγνοούμενοι από τον Daniel

Ανείπωτη τραγωδία στη Λιβύη: 10.000 αγνοούμενοι από τον Daniel
Στους 3.000 επισήμως οι νεκροί
Εφιαλτικές είναι οι εικόνες από τη Λιβύη, όπου η κακοκαιρία Daniel προκάλεσε κατακλυσμιαίες βροχές, πλημμύρες ακόμα και τυφώνες, αφήνοντας πίσω της τουλάχιστον 3.000 νεκρούς και 10.000 αγνοούμενους.
Είναι χαρακτηριστικό πως το ένα τέταρτο της πόλης Derna των 125.000 κατοίκων έχει καταστραφεί ύστερα από τη διάλυση φραγμάτων λόγω των ορμητικών νερών, με τα κτήρια που έχουν καταρρεύσει να είναι εκατοντάδες.
Κανείς δεν μπορεί να αποτιμήσει ακόμα το μέγεθος της καταστροφής.
Σε ανακοίνωση τους η Διεθνής Ομοσπονδία Συλλόγων του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου (FICR) εκτιμούν ότι χιλιάδες είναι οι άνθρωποι που έχουν χάσει τη ζωή τους.
«Ο απολογισμός είναι ασαφής.
Δεν έχουμε οριστικούς αριθμούς προς το παρόν
Ο αριθμός των αγνοουμένων είναι κοντά στις 10.000» ανέφερε ο Tamer Ramadan, εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου στη Λιβύη.
«Οι ανθρωπιστικές ανάγκες ξεπερνούν κατά πολύ τις δυνατότητες της λιβυκής Ερυθράς Ημισελήνου, ακόμη και τις δυνατότητες της κυβέρνησης.
Για τον λόγο αυτόν η κυβέρνηση απεύθυνε έκκληση για διεθνή βοήθεια και εμείς επίσης θα απευθύνουμε αδιάκοπα έκκληση για επείγουσα βοήθεια» τόνισε ο Ramadan. Τα επίσημα στοιχεία κάνουν λόγο για τουλάχιστον 3.000 επιβεβαιωμένους νεκρούς από την κακοκαιρία που έπληξε από την περασμένη Κυριακή την ανατολική Λιβύη και κυρίως τις παραλιακές ζώνες της περιοχής του Τζαμπάλ αλ-Αχνταρ και την περιοχή της Βεγγάζης, όπου επιβλήθηκε απαγόρευση της κυκλοφορίας.
Στο ανατολικό τμήμα της Λιβύης βρίσκονται οι σημαντικότερες πετρελαιοπηγές και οι τερματικοί πετρελαϊκοί σταθμοί της χώρας.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης