Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lavrov από Νέο Δελχί - G20 : «Ένας πόλεμος που προκλήθηκε και υποκινείται από Αμερικανούς εις βάρος της ευρωπαϊκής ασφάλειας»

Lavrov από Νέο Δελχί - G20 : «Ένας πόλεμος που προκλήθηκε και υποκινείται από Αμερικανούς εις βάρος της ευρωπαϊκής ασφάλειας»
Μικρές οι πιθανότητες για κοινό ανακοινωθέν από την G20 λόγω των τριβών που προκαλεί ο πόλεμος στην Ουκρανία
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov έφτασε στο Νέο Δελχί για να συμμετάσχετι στη σύνοδο κορυφής της G20 επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας, απουσία του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.
Όπως έχει γνωστοποιήσει η ρωσική διπλωματία, ο Lavrov θα εκφωνήσει ομιλίες κατά τις δύο συνόδους ολομέλειας της συνόδου κορυφής της Ομάδας των Είκοσι αύριο Σάββατο και την Κυριακή.
Το Κρεμλίνο έχει αναφέρει ότι ο Vladimir Putin δεν θα παρέμβει στη σύνοδο ούτε μέσω βιντεοδιάσκεψης.
«Συνεργαζόμαστε στενά με όλες τις χώρες της G20 (...) ενάντια σε προσπάθειες να επεξηγηθούν παγκόσμια ανθρωπιστικά και οικονομικά προβλήματα μόνο με τον πόλεμο στην Ουκρανία (...)», ανέφερε το ρωσικό ΥΠΕΞ πριν από την άφιξη του Lavrov στο Νέο Δελχί.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο πόλεμος στην Ουκρανία «προκλήθηκε και συνεχίζει να υποκινείται από τους Αμερικανούς εις βάρος της ευρωπαϊκής ασφάλειας».
«Οι χώρες της G7 (κυρίως οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Γερμανία και η Γαλλία) ασκούν πιέσεις στην Ινδία επιδιώκοντας να διατυπώσουν τις μονομερείς προσεγγίσεις τους στην κατάσταση γύρω από την Ουκρανία στα έγγραφα που θα εγκριθούν στο τέλος της συνόδου κορυφής της G20», υποστήριξε η ρωσική διπλωματία.
Οι διχασμοί στις τάξεις της G20 σε γεωπολιτικά ζητήματα, και ειδικότερα αναφορικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία, περιπλέκουν τη σύνταξη ενός πιθανού κοινού ανακοινωθέντος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης