Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η υπερδύναμη Bharat… επιστρέφει, βάζει τέλος στην αποικιοκρατία

Η υπερδύναμη Bharat… επιστρέφει, βάζει τέλος στην αποικιοκρατία
Η Μ. Βρετανία ήταν αυτή που ονόμασε το Bharat… Ινδία
Έτοιμη να αποκαταστήσει την ιστορία της και να βάλει τέλος στα τελευταία ψήγματα αποικιοκρατίας είναι η Ινδία, η οποία είναι αποφασισμένη να επαναφέρει το ιστορικό της όνομα, Bharat.
Δημοσίευμα των Economic Times αναφέρει πως η ινδική κυβέρνηση σκοπεύει να επαναφέρει το Bharat ως επίσημη ονομασία της χώρας.
Όπως αναφέρεται, το σχετικό ψήφισμα ενδέχεται να εισαχθεί σε ειδική συνεδρίαση της Βουλής, η οποία θα διεξαχθεί από τις 18 έως τις 22 Σεπτεμβρίου.
«Τώρα στο άρθρο 1 του Συντάγματος μπορεί να διαβάσει κανείς: το Bharat, δηλαδή η Ινδία, θα είναι Ένωση Κρατών» ανέφερε σε ανάρτηση του στο twitter ο επικεφαλής του Εθνικού Κογκρέσου της Ινδίας, Jairam Ramesh, o οποίος υποστήριξε πως οι επίσημες προσκλήσεις προς τους ηγέτες των κρατών μελών της G20 για το επίσημο δείπνο εστάλησαν εξ ονόματος του Προέδρου του Bharat, και όχι του Προέδρου της Ινδίας.
«Οι Βρετανοί ήταν αυτοί που μετονόμασαν το Bharat σε Ινδία.
Η χώρα μας είναι γνωστή με το όνομα Bharat εδώ και χιλιάδες χρόνια...
Αυτό είναι το αρχαίο όνομα της χώρας, το οποίο συναντάμε στα αρχαία σανσκριτικά κείμενα.
Το όνομα Ινδία ήταν αποικιακό.
Το όνομα Ινδία πρέπει να αφαιρεθεί από το Σύνταγμα» ανέφερε βουλευτής της Άνω Βουλής του ινδικού Κοινοβουλίου.
Υπενθυμίζεται πως το 2022, ο ΟΗΕ αποδέχθηκε το αίτημα της Τουρκίας να αλλάξει το όνομα της δημοκρατίας σε όλα τα επίσημα έγγραφα από Turkey σε Türkiye.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης