Τελευταία Νέα
Διεθνή

Medvedev: Μέχρι τέλους στην Ουκρανία – Να τιμωρηθούν για τη γενοκτονία στο Donbass

Medvedev: Μέχρι τέλους στην Ουκρανία – Να τιμωρηθούν για τη γενοκτονία στο Donbass
Περισσότεροι από 3.000 άμαχοι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων στο Donbass λέει ο Medvedev
Σχετικά Άρθρα
Να συνεχιστεί η ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία μέχρι τέλους, μέχρι να επιτευχθούν όλοι οι στόχοι που έχουν τεθεί προκειμένου να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για τη γενοκτονία του πληθυσμού στο Donbass ζητά ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Dmitry Medvedev.
Σε ανάρτηση του στο Telegram ο Medvedev υποστηρίζει πως οι υπαίτιοι της δολοφονίας των αμάχων στο Donbass επί οκτώ συναπτά έτη, πρέπει να λάβουν μια άξια τιμωρία για όλα όσα έχουν κάνει.
«Για αυτό η ειδική στρατιωτική επιχείρηση πρέπει να συνεχιστεί μέχρι να επιτευχθούν πλήρως οι στόχοι της.
Μέχρι την τελική νίκη επί εκείνων που υπέβαλαν τον λαό τους σε κακοποίηση και εξόντωση για οκτώ χρόνια» λέει ο Medvedev, ο οποίος μάλιστα σπεύδει να σημειώσει πως η Διεθνής Επιτροπή Ερευνών του ΟΗΕ για παραβιάσεις στην Ουκρανία «δεν βρήκε επαρκή στοιχεία για το ότι οι ενέργειες του ρωσικού στρατού στη χώρα θα έπρεπε να χαρακτηριστούν ως γενοκτονία».

Γενοκτονία

«Εάν τα μέλη αυτής της επιτροπής θέλουν πραγματικά να βρουν γενοκτονία και εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία, τότε θα πρέπει να σταματήσουν να συμπεριφέρονται σαν τυφλοπόντικες.
Και, αφού σκουπίσουν σωστά τα μάτια τους, πρέπει απλώς να κοιτάξουν προς τη σωστή κατεύθυνση.
Προς την κατεύθυνση του εγκληματικού καθεστώτος του Κιέβου.
Αξιολογήστε αντικειμενικά πόσο αλύπητα το Κίεβο έπνιξε το Donbass στο αίμα για οκτώ χρόνια, έως ότου η Ρωσία ξεκίνησε την ειδική στρατιωτική επιχείρηση» τονίζει ο Medvedev, αναφέροντας πως βάσει της Σύμβασης του ΟΗΕ «γενοκτονία σημαίνει πράξεις που διαπράττονται με πρόθεση να καταστρέψουν, εν όλω ή μερικώς, οποιαδήποτε εθνική, φυλετική ή θρησκευτική ομάδα»
«Αυτό ακριβώς κάνει το καθεστώς του Κιέβου από το 2014, ανεξάρτητα από την αλλαγή των ονομάτων των συνεργών αυτού του εγκλήματος στην κορυφή της ηγεσίας» λέει ο Medvedev, ο οποίος επικαλούμενος στοιχεία του γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, κατά τα χρόνια της ένοπλης σύγκρουσης στο Donbass σκοτώθηκαν περισσότεροι από 3.000 άμαχοι.

Οι νεκροί

«Μόνο το 2014, στα εδάφη που διακήρυξαν την ανεξαρτησία τους από το εγκληματικό καθεστώς του Κιέβου, σκοτώθηκαν σχεδόν 2.000 άνθρωποι, τραυματίστηκαν περισσότεροι από 4.000 άμαχοι.
Ακόμη και σε σχετικά ήρεμες περιόδους, ήταν δεκάδες τα θύματα.
Για οκτώ χρόνια, ο άμαχος πληθυσμός του Donbass ήταν αντιμέτωπος με μαζικούς βομβαρδισμούς, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι» υποστηρίζει ο Medvedev, αναφέροντας πως είναι προφανές πως το Κίεβο διέπραξε εγκλήματα πολέμου στο Donbass.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης