Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σοκ για Ουκρανούς: Στάχτη η επίλεκτη 47η ταξιαρχία, τεράστιες απώλειες σε στρατιώτες

Σοκ για Ουκρανούς: Στάχτη η επίλεκτη 47η ταξιαρχία, τεράστιες απώλειες σε στρατιώτες
Η 47η μηχανοκίνητη ταξιαρχία ηγείται της ουκρανικής αντεπίθεσης στη νότια κατεύθυνση
Σχετικά Άρθρα
Η επίλεκτη 47η μηχανοκίνητη ταξιαρχία των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, η οποία εκπαιδεύτηκε στη Γερμανία, είναι πλήρως εξοπλισμένη με τα πιο προηγμένα δυτικά στρατιωτικά συστήματα και ηγείται της αντεπίθεσης στη νότια κατεύθυνση, έχει υποστεί συντριπτικά πλήγματα και μετρά χιλιάδες νεκρούς στρατιώτες.
Αυτό αναφέρουν σε δημοσίευμα τους οι The Times, οι οποίοι επισημαίνουν πως η στρατιωτική αυτή μονάδα είναι εξοπλισμένη με τα γερμανικά άρματα μάχης Leopard και τα αμερικανικά οχήματα μάχης πεζικού Bradley.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η 47η μηχανοκίνητη ταξιαρχία μόλις οδήγησε την αντεπίθεση των ουκρανικών δυνάμεων προς τη νότια κατεύθυνση, «υπέστη τεράστιες απώλειες», οι οποίες μεταφράζονται σε τετραψήφιο αριθμό.

Η αιτία της καταστροφής

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η αιτία της καταστροφής μιας από τις πλέον επίλεκτες ουκρανικές δυνάμεις είναι η έλλειψη αεροπορικής υποστήριξης και εξοπλισμού για τον «καθαρισμό» των ναρκοπεδίων.
Ως αποτέλεσμα, όπως αναφέρουν οι Times, τα δυτικά άρματα μάχης συχνά βρίσκονται να ακινητοποιούνται στα ρωσικά ναρκοπέδια, και τότε πέφτουν θύματα του ρωσικού πυροβολικού.
Η 47η μηχανοκίνητη ταξιαρχία, γνωστή ως «Magura» σχηματίστηκε τον Απρίλιο του 2022 και θεωρείται μια από τις πλέον ετοιμοπόλεμες στρατιωτικές δυνάμεις του ουκρανικού στρατού με τους στρατιώτες της να έχουν εκπαιδευτεί στην Ευρώπη, και συγκεκριμένα στην αμερικανική βάση Grafenwöhr στη Γερμανία.

Τα ρωσικά φλογοβόλα

Για τα πλήγματα που έχει δεχθεί η 47η μηχανοκίνητη ταξιαρχία των Ουκρανών είχε κάνει λόγο και ο Scott Ritter, πρώην αξιωματικός των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών
Σύμφωνα με τον Ritter, το ανθρώπινο δυναμικό των Ουκρανών καταστράφηκε από τα ρωσικά βαρέα φλογοβόλα συστήματα TOS «Solntsepek».
Ο Scott Ritter είναι πεπεισμένος ότι η Ουκρανία δεν θα είναι πλέον σε θέση να πολεμήσει με ένταση λόγω του τεράστιου αριθμού θανάτων στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης