Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επίθεση Ουκρανών με drones στη Μόσχα – Ζημιές στα προάστια

Επίθεση Ουκρανών με drones στη Μόσχα – Ζημιές στα προάστια
Καταρρίψαμε τουλάχιστον τρία ουκρανικά drones λέει το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας
Σχετικά Άρθρα
Μια ακόμα επίθεση με drones κατά της Μόσχας επιχείρησαν οι Ουκρανοί, με τις ρωσικές δυνάμεις να υποστηρίζουν πως κατέρριψαν τουλάχιστον τρία ουκρανικά UAV αλλά και ότι υπήρξαν ζημιές στα προάστια της πόλης, κυρίως από συντρίμμια των drones που έπεσαν στο έδαφος.
Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε πως οι ρωσικές δυνάμεις κατέρριψαν νωρίς σήμερα τα ξημερώματα τουλάχιστον τρία ουκρανικά drones, τα οποία είχαν στόχο τη Μόσχα.
Βάσει του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, τα συστήματα αεράμυνας αναχαίτισαν δύο drones πάνω από τις περιοχές Kaluga και Tver που γειτνιάζουν με την περιφέρεια της Μόσχας, και άλλο ένα που βρισκόταν στην περιοχή Istra της περιφέρειας της Μόσχας.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος της Μόσχας Sergei Sobyanin υποστήριξε ότι τα drones είχαν ως στόχο να πλήξουν τη Μόσχα, αναφέροντας πως μια αστική εγκατάσταση, σε απόσταση περίπου 65 χιλιομέτρων από το Κρεμλίνο, υπέστη ζημιές από τα συντρίμμια των drones.
Ωστόσο, ανέφερε πως δεν υπάρχει καμία αναφορά για θύματα.

Προεδρική κατοικία

Μάλιστα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA μετέδωσε πως συντρίμμια drones κατέπεσαν στο χωριό Zavidovo, στην επαρχία της Tver.
Όπως αναφέρεται στο Zavidovo είναι η οικία των «Rus», μια επίσημη κατοικία για τον πρόεδρο της Ρωσίας.
Λόγω της ουκρανικής επίθεσης, εκτιμάται πως τουλάχιστον 50 πτήσεις ακυρώθηκαν ή άλλαξαν τις ώρες αναχώρησης τους από τα τέσσερα αεροδρόμια της Μόσχας, τα οποία πλέον λειτουργούν κανονικά.
Τις τελευταίες εβδομάδες οι Ουκρανοί έχουν πυκνώσει τις επιθέσεις τους με drones τόσο κατά της Μόσχας όσο και κατά της Κριμαίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης