Τελευταία Νέα
Διεθνή

O Zelensky εκνευρίζει τους Αμερικάνους: Θέλει να πάει μέχρι τέλους τον πόλεμο με τη Ρωσία

O Zelensky εκνευρίζει τους Αμερικάνους: Θέλει να πάει μέχρι τέλους τον πόλεμο με τη Ρωσία
Στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ ο Zelensky άσκησε τεράστια πίεση για την ένταξη της Ουκρανίας, γεγονός που εκνεύρισε τις ΗΠΑ
Οι Αμερικάνοι έχουν αρχίσει να εκνευρίζονται με τις κινήσεις του προέδρου της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky ανέφερε ο Renaud Girard, Γάλλος συγγραφέας και αρθρογράφος της γαλλικής εφημερίδας Le Figaro.
Σε δηλώσεις του ο Girard υποστήριξε ότι η επιθυμία του Zelensky να συνεχίσει τη σύγκρουση με τη Ρωσία μέχρι το νικηφόρο τέλος είναι μια στάση που προκαλεί εκνευρισμό στις ΗΠΑ.
«Δεν αποκλείεται καθόλου οι ΗΠΑ να θέλουν μια ειρηνική διευθέτηση της κατάστασης μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας.
Η Ουάσινγκτον έχει δείξει ότι της προκαλεί εκνευρισμό η ακατάπαυστη επιθυμία του Zelensky να αγωνιστεί μέχρι το τέλος» υποστήριξε ο Γάλλος δημοσιογράφος, ο οποίος υπογράμμισε πως ο εκνευρισμός των Αμερικάνων απέναντι στον Ουκρανό πρόεδρο φάνηκε με τον πλέον εμφανή τρόπο στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ που έγινε στη Λιθουανία τον περασμένο Ιούλιο.

Πιέσεις και δυσαρέσκεια

«Αυτό φάνηκε ιδιαίτερα κατά τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, όπου ο Zelesnky άσκησε υπερβολική πίεση στους Αμερικανούς να συμφωνήσουν με τις απόψεις του - την σχεδόν άμεση είσοδο της Ουκρανίας στη συμμαχία, την οποία η Ουάσιγκτον δεν ήθελε.
Αυτό εκνεύρισε τις Ηνωμένες Πολιτείες» τόνισε ο Girard.

Η διπλωματία

«Όλα μπορούν να λυθούν με διπλωματία, αλλά είναι εξαιρετικά δύσκολο για τους Αμερικανούς να δώσουν τα χέρια.
Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, ο Zelensky προσπάθησε και έσπασε τα δόντια του» είπε ο Γάλλος δημοσιογράφος.
Την θέση αυτή έχουν διατυπώσει και άλλοι πολιτικοί αναλυτές και δημοσιογράφοι.
Συγκεκριμένα, ο Αμερικανός πολιτικός σχολιαστής Franklin Fore έγραψε στο βιβλίο του The Last Politician ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden ενοχλήθηκε από τη συμπεριφορά του Zelensky στην πρώτη τους συνάντηση στην Ουάσιγκτον τον Σεπτέμβριο του 2021.
Ο Biden φέρεται να ήταν δυσαρεστημένος με τα επίμονα αιτήματα του Zelensky να δεχθεί την Ουκρανία στο ΝΑΤΟ και την «παράλογη ανάλυσή του» για την τρέχουσα κατάσταση της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης