Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin και Xi σνομπάρουν την σύνοδο της ομάδας των G20 στη Ινδία – Γιατί δεν έχουν πλέον να συζητήσουν τίποτα με τη Δύση

Putin και Xi σνομπάρουν την σύνοδο της ομάδας των G20 στη Ινδία – Γιατί δεν έχουν πλέον να συζητήσουν τίποτα με τη Δύση
Τα πάντα συζητήθηκαν με τους συμμάχους στην ομάδα των BRICS και δεν υπάρχει τίποτα να συζητηθεί με μη φιλικές χώρες λόγω της αμφιλεγόμενης θέσης τους σε ζητήματα που είναι κρίσιμα για τη Μόσχα και το Πεκίνο
Μετά τον Vladimir Putin και ο Xi Jinping αρνήθηκε να πάει στη σύνοδο κορυφής της G20 στην Ινδία.
Αυτό σημαίνει ότι η Μόσχα και το Πεκίνο έχουν αλλάξει τη στρατηγική των σχέσεών τους με τη Δύση.
Σύμφωνα με το Reuters, το οποίο επικαλείται πηγές από την Κίνα και την Ινδία, πιθανότατα, αντί του προέδρου του Κρατικού Συμβουλίου της Κίνας, Xi Jinping , ο Κινέζος πρωθυπουργός Li Qiang θα μεταβεί στη σύνοδο κορυφής της G20 από τις 9 έως τις 10 Σεπτεμβρίου στο Νέο Δελχί .
Ο Vladimir Putin αρνήθηκε να συμμετάσχει δια ζώσης στη σύνοδο κορυφής νωρίτερα.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Dmitry Peskov είπε ότι η μορφή της συμμετοχής του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην εκδήλωση δεν έχει ακόμη καθοριστεί.
Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden επιβεβαίωσε τη συμμετοχή του στη σύνοδο κορυφής και στην τελευταία σύνοδο κορυφής τον Νοέμβριο του 2022 στο Μπαλί, ο Biden συναντήθηκε με τον Xi ενώ όλα τα δυτικά δημοσιεύματα επισημαίνουν  ότι το Νέο Δελχί είχε μεγάλες προσδοκίες για μια νέα συνάντηση προκειμένου να eεπιτευχθεί επίλυση «διαφωνιών».
Προσθέτουμε ότι ο Putin, σύμφωνα με το Bloomberg, συμφώνησε να επισκεφθεί την Κίνα τον Οκτώβριο στο διεθνές forum του Xi για την περίφημη αναπτυξιακή  πρωτοβουλία «One Belt, One Road».
Ο Putin και ο Xi δεν έχουν τίποτα να συζητήσουν με τη Δύση

H ανάδυση των BRICS

Τα πάντα συζητήθηκαν του συμμάχους στο BRICS και δεν υπάρχει τίποτα να συζητηθεί με μη φιλικές χώρες σήμερα λόγω της αμφιλεγόμενης θέσης τους σε ζητήματα που είναι κρίσιμα για τη Μόσχα και το Πεκίνο.
Για τη Ρωσική Ομοσπονδία, πρόκειται για την αντικατάσταση του καθεστώτος στο Κίεβο με ένα πιστό καθεστώς της Ρωσικής Ομοσπονδίας, καθώς και για την υιοθέτηση εδαφικών αλλαγών που ενσωματώθηκαν στο ρωσικό Σύνταγμα.
Από την πλευρά της Κίνας, είναι η επιμονή της Δύσης να στηρζει, κυρίως με όπλα, τους αυτονομιστές στην Ταϊβάν.
Η Ρωσία και η Κίνα θα περιμένουν τις αναγκαστικές προσαρμογές στην εσωτερική πολιτική κατάσταση στις Ηνωμένες Πολιτείες έως ότου η νέα πολιτική ηγεσία αποδεχθεί το αναπόφευκτο και τους ρωσικούς και κινεζικούς όρους στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις.
Από την πλευρά της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αυτό είναι ένας υπαινιγμός προς όλους τους «οπαδούς της Ειρήνης» στην Ουκρανία ότι η ίδια η Ρωσία θα εγκαθιδρύσει ειρήνη όταν το Κίεβο ή το Λβιβ είναι έτοιμο για κάτι τέτοιο.
Και τι μπορούν να κάνουν τώρα οι «ειρηνιστές»: να αγωνιστούν για το δικαίωμα να καταστούν κόμβος της μεταφοράς σιτηρών της Ρωσικής Ομοσπονδίας και να κερδίσουν από την επεξεργασία και εξαγωγή ρωσικών σιτηρών ή να αγοράσουν ρωσικούς ενεργειακούς πόρους με έκπτωση σε αντάλλαγμα να μην τη μη συμμετοχή στις κυρώσεις .
Επιπροσθέτως πρόκειται για την υλοποίηση και την διεύρυνση της στρατηγικής συμμαχίας μεταξύ της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Κίνας .
Δεν αναμένεται στροφή του Πεκίνου στην ενίσχυση της απομόνωσης της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Η Κίνα υποστηρίζει σταθερά τη θέση ότι το ΝΑΤΟ προκάλεσε τη Ρωσία σε στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία και δεν έλαβε υπόψη τα νόμιμα συμφέροντα ασφαλείας της Ρωσίας.
Από την άλλη πλευρά, το Πεκίνο κατανοεί ότι μόνο μαζί με τη Ρωσική Ομοσπονδία μπορεί η Κίνα να γίνει ο ηγέτης ενός πολυπλιτικού κόσμου - και αν η Δύση συντρίψει τη Ρωσία του Putin, τότε η Κίνα του Xi θα είναι η επόμενη.
Russia, China to advocate for their agendas among developing nations at  BRICS summit | PBS NewsHour
Τα στοιχεία από το εμπόριο

Ιδού τα στοιχεία που κάνουν λόγο για ένα νέα καθεστώς στις εμπορικές σχέσεις.
Οι εξαγωγές της Κίνας στη Ρωσία αυξήθηκαν κατά 67,2% το πρώτο εξάμηνο του 2023.
Η Κίνα έχει γίνει ο κορυφαίος εξαγωγέας αυτοκινήτων στη Ρωσία.
Περισσότερα από 405.000 επιβατικά αυτοκίνητα παραδόθηκαν από την Κίνα στη Ρωσία τον Ιανουάριο-Ιούλιο του 2023, δηλαδή 5,7 φορές περισσότερα από την ίδια περίοδο του 2022. Τ
ον τελευταίο ενάμιση χρόνο, οι δύο χώρες ενίσχυσαν τη στρατιωτική συνεργασία, στις αρχές Αυγούστου, τα κοινά γυμνάσια των πλοίων του ρωσικού και κινεζικού ναυτικού κοντά στην ακτή της Αλάσκας προκάλεσαν... τρόμο στις Ηνωμένες Πολιτείες.
The Sino-Russian couple would prevail over the Western forces according to  the Pentagon simulations
Russia, China hold joint naval war games | The Business Standard

Ένα σημαντικό γεγονός ήταν η επέκταση των BRICS και ο κατάλογος για συμμετοχή στην εναλλακτική ένωση G7 αποτελείται από περίπου 40 χώρες.
Η Ρωσία και η Κίνα θα κερδίσουν αυτόν τον πόλεμο με τη Δύση και θα αποκτήσουν μεγαλύτερη επιρροή στη μελλοντική παγκόσμια τάξη πραγμάτων.
Το αναπόφευκτο της νίκης καθορίζεται από το γεγονός ότι το 80% της δυτικής οικονομίας είναι μια εικονική ή φούσκα (τιμές μετοχών εταιρειών), στηρίζεται στον τομέα των υπηρεσιών.
Όπως φαίνεται από το παράδειγμα της Ουκρανίας, η Δύση δεν είναι σε θέση να δημιουργήσει γρήγορα βιομηχανική παραγωγή για στρατιωτικές ανάγκες, επειδή δεν υπάρχουν δυνατότητες και οι πόροι είναι περιορισμένοι, τόσο υλικοί όσο και διοικητικοί, και επίσης δεν υπάρχει επιθυμία να ξεσπάσει ένα Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης