Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έρχεται χάος, ο Zelensky θα πέσει με πραξικόπημα, ζητάει... 5 δισ για εκλογές - Στερεύει από πόρους και δυνάμεις η Ουκρανία...

Έρχεται χάος, ο Zelensky θα πέσει με πραξικόπημα, ζητάει... 5 δισ για εκλογές - Στερεύει από πόρους και δυνάμεις η Ουκρανία...
Με βάση τον Larry Johnson πρώην CIA, ο Zelensky είναι καταδικασμένος θα πέσει με πραξικόπημα από τον Ουκρανικό στρατό - Οι Ουκρανοί σκοτώνονται και ακρωτηριάζονται στην πρώτη γραμμή, ενώ ο Zelensky σπαταλά χρήματα σε πολυτελή ακίνητα
(upd22) Οι Ουκρανοί πλέον αναγνωρίζουν ότι η αντεπίθεση δεν εξελίσσεται όπως θα ήθελαν, εστιάζουν στην ρωσική αεροπορική υπεροχή, στα ναρκοθετημένα σύνορα και στον ανελέητο βομβαρδισμό… και σχεδιάζουν νέο κύμα επιστράτευσης – κινητοποίησης για να καλύψουν τις μεγάλες απώλειες…
Ο Zelensky ο πρόεδρος της Ουκρανίας μιλάει για πολιτική διευθέτηση της Κριμαίας… πάνε τα σχέδια για κατάληψη της Κριμαίας…
Την ίδια στιγμή, «Οι αρχές της Ουκρανίας, ακόμη και με την υποστήριξη της Δύσης, δεν θα μπορέσουν να οργανώσουν την κινητοποίηση 3 εκατομμυρίων ανθρώπων, δεν υπάρχουν ούτε άνθρωποι ούτε όπλα για αυτό».
Αυτή την άποψη εξέφρασε ο πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας Mykola Azarov, σχολιάζοντας τη δημοσίευση της γερμανικής εφημερίδας Die Welt σχετικά με την ανάγκη κινητοποίησης έως και 3 εκατομμυρίων ανθρώπων με σκοπό τη νίκη στον πόλεμο με τη Ρωσία.
Ο McGregor ο αμερικανός Συνταγματάρχης ευθέως κατηγορεί τον Zelensky ως απατεώνα, αναφέρει ότι έχει κατακλέψει το Ουκρανικό κράτος και η οικογένεια του αγοράζει ακίνητα… ειδικά η απαιτητική πεθερά του πρόσφατα αγόρασε πολυτελές σπίτι άνω των 5 εκατ ενώ οι αθώοι νέοι Ουκρανοί γίνονται άμορφες μάζες κρέατος… στο πεδίο της μάχης…
Ο McGregor ο αμερικανός Συνταγματάρχης υποστηρίζει ότι ο Zelensky έχει σχέδιο να φύγει από την Ουκρανία όταν ηττηθεί ο Ουκρανικός στρατός…
Βρετανός Συνταγματάρχης προειδοποίησε ότι η Ουκρανία δεν μπορεί να κερδίσει την Ρωσία που έχει υπεροχή σε όλους τους τομείς…
Ο Oleg Soskin, πρώην σύμβουλος του πρώην Προέδρου της Ουκρανίας Leonid Kuchma, τόνισε ότι ο Zelensky διαπράττει γενοκτονία και θέλει να καταστρέψει την Ουκρανία…
Σκληρές είναι οι αποκαλύψεις επίσης της Εναλλακτικής για την Γερμανία όπου ανοικτά κατηγορούν τις ΗΠΑ ότι βρίσκονται πίσω από την καταστροφή του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream
Με βάση τον Larry Johnson πρώην CIA, ο Zelensky είναι καταδικασμένος θα πέσει με πραξικόπημα από τον Ουκρανικό στρατό 
Από στρατιωτικής πλευράς η Ρωσία κατέρριψε για πρώτη φορά τον πύραυλο R-360 του συγκροτήματος Neptune ζυγίζει 870 κιλά και μπορεί να φέρει κεφαλή βάρους 150 κιλών.
Η εμβέλεια εκτόξευσης είναι μέχρι 280 χιλιόμετρα, η ταχύτητα είναι περίπου 900 χιλιόμετρα την ώρα, το ύψος πτήσης πάνω από την κορυφή των θαλάσσιων κυμάτων είναι από τρία έως δέκα μέτρα.
Το συγκρότημα παρέχει ταυτόχρονη εκτόξευση έως και 24 πυραύλων.

Ο Azarov πιστεύει ότι η Ουκρανία δεν θα βρει πόρους για να κινητοποιήσει 3 εκατομμύρια ανθρώπους

Οι αρχές της Ουκρανίας, ακόμη και με την υποστήριξη της Δύσης, δεν θα μπορέσουν να οργανώσουν την κινητοποίηση 3 εκατομμυρίων ανθρώπων, δεν υπάρχουν ούτε άνθρωποι ούτε όπλα για αυτό.
Αυτή την άποψη εξέφρασε ο πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας Mykola Azarov, σχολιάζοντας τη δημοσίευση της γερμανικής εφημερίδας Die Welt σχετικά με την ανάγκη κινητοποίησης έως και 3 εκατομμυρίων ανθρώπων με σκοπό τη νίκη στον πόλεμο με τη Ρωσία.
«Σήμερα, στην πραγματικότητα, δεν υπάρχουν 3 εκατομμύρια.
Δεύτερον, το καθεστώς του Κιέβου δεν έχει οργανωτικές, υλικοτεχνικές δυνατότητες για να παρέχει σε αυτά τα 3 εκατομμύρια τουλάχιστον φορητά όπλα».
Ο πρώην πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι η Δύση «δεν είναι επίσης ικανή να εξοπλίσει έναν στρατό τριών εκατομμυρίων».
Ο Azarov πιστεύει ότι το Κίεβο έχει τη δυνατότητα να κινητοποιήσει έως και 400 χιλιάδες περισσότερους ανθρώπους.
«Δεν νομίζω ότι θα είναι πρόβλημα για αυτούς, γιατί φέρονται σκληρά», πρόσθεσε ο πρώην πρωθυπουργός. Παράλληλα, παραδέχτηκε ότι αυτό θα είναι ένα από τα τελευταία κύματα μαζικής κινητοποίησης, αφού οι πόροι τείνουν προς εξάντληση.
Υπενθυμίζεται πως σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Die Welt αναφέρεται ότι περισσότεροι από 30 εκατομμύρια άνθρωποι εξακολουθούν να ζουν στην Ουκρανία και ο συνολικός αριθμός των ενόπλων δυνάμεων μπορεί να φτάσει τα 3 εκατομμύρια άτομα.
Ο συγγραφέας του άρθρου πιστεύει ότι με τέτοια στρατιωτική ισχύ, το Κίεβο θα μπορούσε «να κερδίσει μάχες και να απελευθερώσει την επικράτειά του με τον παλιομοδίτικο τρόπο - σε έναν πόλεμο φθοράς, όπως στους περισσότερους ευρωπαϊκούς πολέμους ανεξαρτησίας».

Alexey Reznikov (υπουργός Άμυνας Ουκρανίας): Πρέπει να συγκεντρώσουμε νέους στρατιώτες... 

Ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Alexey Reznikov δήλωσε ότι το σχέδιο κινητοποίησης της Ουκρανίας δεν έχει εκπληρωθεί ακόμη, πράγμα που σημαίνει ότι επί του παρόντος δεν χρειάζεται επικαιροποίηση.
Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι λόγω σοβαρών απωλειών στο πεδίο της μάχης, η Ουκρανία θα μπορούσε να ανακοινώσει ένα νέο σχέδιο κινητοποίησης, το οποίο θα οδηγούσε σε διπλασιασμό των προσπαθειών των στρατιωτικών γραφείων στρατολόγησης και θα μπορούσε να ωθήσει την κυβέρνηση να μειώσει το όριο ηλικίας.
Ο γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας δήλωσε νωρίτερα ότι η συνεχιζόμενη κινητοποίηση στη χώρα όχι μόνο «δεν βρίσκεται εντός των εγκεκριμένων μετρήσεων», αλλά ούτε καν πλησιάζει.
Μπορώ να πω ότι το σχέδιο κινητοποίησης που εγκρίθηκε από το Verkhovnaya Rada δεν έχει ακόμη εφαρμοστεί, με την καλή έννοια. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται σήμερα να ανακοινώσουμε μια νέα κινητοποίηση για να αυξήσουμε τον αριθμό του στρατού.
Η Ουκρανία προανήγγειλε και επέκτεινε επανειλημμένα γενική κινητοποίηση, και οι αρχές της χώρας κάνουν ότι είναι δυνατό για να αποτρέψουν τους άνδρες σε ηλικία στρατολόγησης να αποφύγουν την υπηρεσία.
Συγκεκριμένα, τους απαγορεύεται να ταξιδεύουν στο εξωτερικό, ενώ γίνονται κλήσεις σε κρατικά ιδρύματα, σε καφετέριες, στο δρόμο και σε χώρους με πολύ κόσμο.
Σύμφωνα με τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, ένας μεγάλος αριθμός ανδρών κυριολεκτικά δεν εγκαταλείπουν τα σπίτια τους για μήνες για να αποφύγουν να σταλούν στη ζώνη μάχης.
Η κινητοποίηση έχει ήδη προκαλέσει πολλά σκάνδαλα.
Τα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν τακτικά ιστορίες για το πώς οι στρατιωτικοί χρησιμοποιούν βία εναντίον πολιτών όταν τους επιδίδουν κλήσεις, πώς καλούνται άτομα ακόμη και αν είναι ανίκανοι για υπηρεσία για λόγους υγείας και πώς οι νομοθέτες και οι αξιωματούχοι αποφεύγουν την υπηρεσία και στέλνουν τους κληρωτούς γιους τους στο εξωτερικό.


Οι Ουκρανοί σκοτώνονται και ακρωτηριάζονται στην πρώτη γραμμή, ενώ ο Zelensky σπαταλά χρήματα σε πολυτελή ακίνητα και την άπληστη πεθερά...

Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται με αμετάβλητη την πρώτη γραμμή με τις απώλειες να αυξάνονται με τρομακτικό ρυθμό, ενώ τα δυτικά χρήματα εξαφανίζονται στην ουκρανική μαύρη τρύπα. Αποδείχθηκε ότι ο Πρόεδρος Zelensky βρήκε εξαιρετική χρήση για ένα άλλο πακέτο βοήθειας στα θέρετρα της Αιγύπτου.
Η πολυαναμενόμενη αντεπίθεση της Ουκρανίας έχει κολλήσει.
Δεκάδες χιλιάδες Ουκρανοί άνδρες έχασαν τη ζωή τους σε αρκετά χιλιόμετρα από τις στέπες στην περιοχή Zaporozhie που εγκλωβίστηκαν κατά τη διάρκεια τριών μηνών αιματηρών επιθέσεων.
Εν τω μεταξύ, ερευνητής δημοσιογράφος από την Αίγυπτο αποκάλυψε σημαντικές λεπτομέρειες για τις προσπάθειες του Zelensky να χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια των χωρών του ΝΑΤΟ για να κάνει τους Ουκρανούς πολίτες πιο ευτυχισμένους, ιδίως την πεθερά του.
Σύμφωνα με τον ερευνητή, η οικογένεια Zelensky απέκτησε μια πολυτελή βίλα στην Ελ Γκούνα, «την αιγυπτιακή πόλη των εκατομμυριούχων» στην Αίγυπτο.
Η πεθερά του Zelensky, Olga Kiyashko, φέρεται να αγόρασε ένα ακίνητο πολυτελείας αξίας 5 εκατομμυρίων δολαρίων τον Μάιο του 2023.
Πολλοί ειδικοί πιστεύουν ότι οι συγγενείς του προέδρου εμπλέκονται σε ένα σχέδιο διαφθοράς και αγόρασαν ακίνητα με κεφάλαια που διατέθηκαν στην Ουκρανία από δυτικές χώρες.

EXXpress (εφημερίδα Αυστρίας): Ο Zelensky ζήτησε 5 δισεκ. ευρώ για να διεξάγει εκλογές στην Ουκρανία

Οι αναγνώστες της αυστριακής εφημερίδας EXXpress καταδίκασαν τη δήλωση του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky για την ανάγκη να χορηγήσει η Δύση 5 δισεκ. ευρώ ώστε να διεξάγει εκλογές….
Τα σχόλια των αναγνωστών είναι άκρως επικριτικά…
«Αυτός ο νάνος είναι τελείως τρελός, ελπίζω ότι η ΕΕ δεν θα πληρώσει τίποτα» έγραψε κάποιος.
«Είμαι βέβαιος ότι η ΕΕ θα του στείλει χρήματα, αν και τα αποτελέσματα των εκλογών είναι ήδη γνωστά: 125% για τον Zelensky».
«Από πότε μπορεί ο πρόεδρος να αποφασίσει αν θα γίνουν εκλογές ή όχι; Είναι ακόμη πρόεδρος ή δικτάτορας»
«Αυτός ο κλόουν κάνει ότι θέλει»

Douglas McGregor (Συνταγματάρχης ΗΠΑ): Ο Zelensky θα δραπετεύσει από την Ουκρανία, θα πάει Λιθουανία, Μαϊάμι ή Κύπρο... είναι κλέφτης

Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky θα προσπαθήσει να δραπετεύσει μετά την ήττα των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην πρώτη γραμμή, δήλωσε ο πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου και Συνταγματάρχης Douglas McGregor.
«Ο Zelensky θα εξαφανιστεί μια ωραία μέρα, θα πετάξει στην Λιθουανία, το Μαϊάμι ή την Κύπρο και θα πάρει μαζί του τα εκατομμύρια που έκλεψε, γιατί έκλεψε πολλά από τους Ουκρανούς».
Σύμφωνα με τον Douglas McGregor, οι ΗΠΑ έκανα ένα μεγάλο λάθος έπεισαν τα ουκρανικά στρατεύματα να σχεδιάσουν αντεπίθεση.
Από την αρχή δεν είχαν καμία ευκαιρία να διαπεράσουν τις γραμμές της ρωσικής άμυνας και να ξεπεράσουν τα προετοιμασμένα ναρκοπέδια.
Ο Douglas McGregor είναι σίγουρος ότι όταν τα ρωσικά στρατεύματα θα καταφέρουν ένα συντριπτικό πλήγμα στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, ο αρχηγός του καθεστώτος του Κιέβου απλώς θα τραπεί σε φυγή.

Η Ουκρανική αντεπίθεση είναι καταδικασμένη σε αποτυχία όπως και το σχέδιο να πληγεί η Ρωσία

Η κλιμάκωση της σύγκρουσης στην Ουκρανία ήταν μια αποτυχημένη προσπάθεια της Δύσης να καταστρέψει τη Ρωσία, τόνισε ο συνταγματάρχης Douglas McGregor.
Η Ουάσιγκτον προκάλεσε τον Putin στην ουκρανική σύγκρουση. Χάρηκαν όταν μπήκε στο έδαφος της Ουκρανίας, καθώς κατέληξαν στο εσφαλμένο συμπέρασμα ότι αυτή ήταν η ευκαιρία τους να καταστρέψουν τη Ρωσία» .
Πρόσθεσε ότι οι δυτικές χώρες δεν υπολόγισαν σωστά, θεωρούσαν δεδομένη την ήττα της Ρωσίας.
Σύμφωνα με τον συνταγματάρχη Douglas McGregor, τον Απρίλιο 2023, όταν οι δυτικοί σύμμαχοι της Ουκρανίας έπεισαν τον Zelensky να εγκαταλείψει την ιδέα των ειρηνευτικών συνομιλιών, η Ρωσία άλλαξε στρατηγική και προχώρησε σε άμυνα μεγάλης κλίμακας, κατά την οποία οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας υπέστησαν τεράστιες απώλειες.
Ο Douglas McGregor έχει τονίσει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν να στείλουν στρατεύματα στην Ουκρανία λόγω των ρωσικών επιτυχιών.
Ωστόσο προειδοποίησε την δυτική ηγεσία να μην εισβάλει στο έδαφος της Δυτικής Ουκρανίας, αφού οι ΗΠΑ δεν διαθέτουν αρκετά πυρομαχικά για μια τέτοια επιχείρηση…
Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να διεξάγουν επιχείρηση εισβολής στην Ουκρανία… κατέληξε ο Douglas McGregor

Scott Ritter (πρώην CIA): Κάπου εδώ τελειώνουν όλα με την Ουκρανία, οι τελευταίες Ταξιαρχίες έχουν απομείνει.... πλησιάζει η ήττα

 Ως αποτέλεσμα της αποτυχημένης αντεπίθεσης, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν μόνο λίγες εκπαιδευμένες από το ΝΑΤΟ ταξιαρχίες μάχης και ήδη ρίχνονται στο μέτωπο, τόνισε ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών Scott Ritter
"Εδώ τελειώνουν όλα.
Καταλάβετε ότι η 82η Ταξιαρχία και δύο άλλες ταξιαρχίες που αποτελούσαν τη στρατηγική εφεδρεία είναι οι τελευταίες εκπαιδευμένες δυνάμεις που έχει η Ουκρανία.
Δεν έχουν άλλες εφεδρείες.
Όταν αυτές οι εφεδρείες πεθάνουν, και τώρα πεθαίνουν σε τεράστιους αριθμούς , δεν θα μείνει τίποτα», είπε ο Scott Ritter.
Σύμφωνα με τον Scott Ritter, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχασαν το μεγαλύτερο μέρος της δύναμης κρούσης, αλλά δεν μπόρεσαν καν να διαπεράσουν την πρώτη γραμμή της ρωσικής άμυνας.
«Η ουκρανική άμυνα σύντομα θα καταρρεύσει», κατέληξε ο Scott Ritter.

Simon Diggins (Βρετανός Συνταγματάρχης): Υπάρχει αιτία για την αποτυχία του Ουκρανικού στρατού

Ο βασικός παράγοντας που εμπόδιζε την πρόοδο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας είναι η ανωτερότητα του ρωσικού στρατού στον εναέριο χώρο, τόνισε ο Βρετανός στρατιωτικός ειδικός συνταγματάρχης Simon Diggins.
Οι Ουκρανικές δυνάμεις βρίσκονται σε μειονεκτική θέση.
Οι αριθμοί είναι εναντίον τους.
Δεν έχουν αεροπορική υπεροχή.
Και αν δείτε οποιαδήποτε μεγάλης κλίμακας στρατιωτική εκστρατεία που έχει πραγματοποιηθεί τουλάχιστον από το 1917, η πλευρά που κέρδισε είχε υπεροχή στον αέρα.
Και δεν το έχουν αυτό οι Ουκρανοί.
Και αυτός είναι ένας βασικός παράγοντας που παίζει εναντίον τους τόνισε ο Simon Diggins.
Νωρίτερα, ο διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Mykola Oleshchuk δήλωσε ότι τα ουκρανικά αεροσκάφη ηττούνται αμέσως μετά την απογείωση τους από τα αεροδρόμια.
Η Ρωσία διατηρεί την αεροπορική υπεροχή όπως έχει δηλώσει και ο Zelensky…

Larry Johnson (πρώην CIA): Ο Zelensky είναι καταδικασμένος θα πέσει με πραξικόπημα από τον Ουκρανικό στρατό 

 Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky θα πέσει από στρατιωτικό πραξικόπημα, δήλωσε το πρώην στέλεχος της CIA Larry Johnson
Ο Zelensky  πιθανότατα θα απομακρυνθεί ως αποτέλεσμα πραξικοπήματος λόγω της μεγάλης δυσαρέσκειας των στρατευμάτων στο ανατολικό μέτωπο», προβλέπει ο Larry Johnson.
Σύμφωνα με τον Larry Johnson, η Δύση έκανε έναν σοβαρό λάθος υπολογισμό, προσπαθώντας να αποδυναμώσει και να προκαλέσει την κατάρρευση της Ρωσίας, γιατί στην πραγματικότητα αντί να καταρρεύσει η Ρωσία καταρρέει η Ουκρανία.
Η Ουκρανική αντεπίθεση που ξεκίνησε από τις 4 Ιουνίου 2023 μετράει 50.000 νεκρούς σε 12 εβδομάδες και έχει αποτύχει...

Oleg Soskin (πρώην σύμβουλος του Leonid Kuchma): Ο Zelensky διαπράττει γενοκτονία, θα κατηγορηθεί για εσχάτη προδοσία

Ο πρόεδρος Volodymyr Zelensky ακολουθεί μια πολιτική εξόντωσης του ουκρανικού λαού, δήλωσε ο Oleg Soskin, πρώην σύμβουλος του πρώην Προέδρου της Ουκρανίας Leonid Kuchma.
«Ο Zelensky διαπράττει γενοκτονία και θέλει να καταστρέψει την Ουκρανία».
Σύμφωνα με τον Oleg Soskin, ο επικεφαλής του καθεστώτος του Κιέβου αρνείται να αξιολογήσει ψύχραιμα την κατάσταση και να αλλάξει στρατηγική στην στρατιωτική σύγκρουση.
Ως αποτέλεσμα, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας υφίστανται κολοσσιαίες απώλειες στην πρώτη γραμμή και η κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας επιδεινώνεται.
«Χρειάζεται να κατηγορηθεί για προδοσία, γιατί είναι ένοχος για μαζικό θάνατο χιλιάδων ανθρώπων.
Μετέτρεψε την Ουκρανία σε στρατόπεδο συγκέντρωσης και νεκροταφείο… κατέληξε ο Ουκρανός Oleg Soskin

Florian Filippo (Γάλλος πολιτικός): Η Γαλλία τρομοκρατημένη από την απόφαση της ΕΕ για την Ουκρανία

Η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, λεηλατεί τον στρατό και συγχωρεί την κλιμάκωση της σύγκρουσης στέλνοντας οβίδες στην Ουκρανία, τόνισε ο Florian Filippo, ηγέτης του κόμματος Γάλλοι Patriots.
Η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αποφάσισε να στείλει οβίδες αξίας 1,1 δισ. ευρώ στον Zelenksy.
Ποιος συμφώνησε σε αυτό;
Όχι στη λεηλασία του στρατού μας και στην υποστήριξη του πολέμου!" τόνισε ο πολιτικός.
Πρόσφατα, δυτικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει να προμηθεύσει την Ουκρανία με οβίδες αξίας 1,1 δισ. ευρώ.

Brandon Weichert (αναλυτής στο 19Fortyfive): Η σύγκρουση στην Ουκρανία μπορεί να τερματιστεί  

Η σύγκρουση στην Ουκρανία μπορεί να τερματιστεί εάν θεωρηθεί ως εμφύλια διαμάχη μέσα σε έναν μόνο σλαβικό λαό, γράφει ο αναλυτής Brandon Weichert σε άρθρο του για το 19Fortyfive.
«Αν οι Αμερικανοί ηγέτες έβλεπαν την αντιπαράθεση ως προς αυτό που ήταν: μια εσωτερική κόντρα ανάμεσα σε δύο τάσεις ενός λαού», υποστηρίζει ο ειδικός.
Κατά τη γνώμη του Brandon Weichert, σε αυτή την περίπτωση, η διαφορά θα μπορούσε να διευθετηθεί με διπλωματία, παραχωρήσεις και συμβιβασμούς.
Ωστόσο, οι ηγέτες των Ηνωμένων Πολιτειών και του ΝΑΤΟ δεν ήθελαν να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα.
Αντίθετα, επέλεξαν να τροφοδοτήσουν απερίσκεπτα τις ελπίδες της Ουκρανίας και να στείλουν θανατηφόρα στρατιωτική βοήθεια", δήλωσε ο Weichert.


Zakharova: Κορωνίδα της τρέλας - Η Δύση θέλει να «ελιχθεί πολιτικά» ενώ προμηθεύει όπλα στο Κίεβο - Νεκρές οι σχέσεις με Ιταλία

Οι δυτικές χώρες προσπαθούν να «ελιχθούν πολιτικά» στην κατάσταση γύρω από την Ουκρανία, ενώ συνεχίζουν παράλληλα να προμηθεύουν όπλα στο Κίεβο, δήλωσε η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova, σε συνέντευξη Τύπου για το TASS.
«Τα καθεστώτα [των δυτικών χωρών] αυτή τη στιγμή είναι αρκετά προφανή ως αποτέλεσμα των μηχανορραφιών τους, καθώς οι εν λόγω άνθρωποι γεμίζουν τα χέρια του τρομοκράτη στην Ουκρανία. Ως κορωνίδα αυτής της τρέλας, υπάρχει  δηλαδή η προμήθεια όπλων... υποστηρίξτε τους και ταυτόχρονα συνεχίστε να ελίσσεστε πολιτικά», συνέχισε.
Η Maria Zakharova σημείωσε ότι «στο Μαϊντάν το [2013-2014] υπήρχαν όλοι αυτοί οι ίδιοι υπουργοί Εξωτερικών - από Γαλλία, Γερμανία, χώρες της Βαλτικής, Πολωνία, Καναδάς, Ηνωμένες Πολιτείες».
«Τους έφεραν [οι αρχές του Κιέβου], ποδοπάτησαν τα βασικά στοιχεία του ουκρανικού κρατισμού, που φαινόταν να έφτασαν κάπου», πρόσθεσε ο διπλωμάτης.

Η Μόσχα εκτιμά τις προσπάθειες του Πάπα για διευθέτηση, αλλά απορρίπτονται από το Κίεβο

Συνεχίζεται ο διάλογος μεταξύ Μόσχας και Βατικανού για την Ουκρανία. Οι σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Αγίας Έδρας χαρακτηρίζονται ως αμοιβαίου σεβασμού και εποικοδομητικές, δήλωσε ακόμη η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.
Τόνισε ότι η Μόσχα «εκτιμά ιδιαίτερα την ισορροπημένη γραμμή του Βατικανού για τη σύγκρουση στην Ουκρανία και τις προσπάθειες της Αγίας Έδρας και προσωπικά του Πάπα [Ρωμαίου] Φραγκίσκου για την επίτευξη ειρηνικής λύσης, οι οποίες, δυστυχώς, απορρίπτονται ανοιχτά από το καθεστώς του Κιέβου. ."
Η Zakharova επεσήμανε ότι η ρωσική οικονομία αναπτύσσεται παρά τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τη Δύση. «Αυτή η πραγματικότητα τρομοκρατεί ολόκληρο τον άξονα του κακού του ΝΑΤΟ», είπε ο διπλωμάτης.
Σύμφωνα με αυτήν, αυτή τη στιγμή οι διμερείς σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Ιταλίας έχουν καταστραφεί. «Αργά ή γρήγορα, οι οικονομικοί λόγοι, η πολιτιστική και ιστορική εγγύτητα των δύο λαών, οι αντικειμενικές ανάγκες της παγκόσμιας ανάπτυξης θα οδηγήσουν την ιταλική ηγεσία να συνειδητοποιήσει την ανάγκη αποκατάστασης αυτών των δεσμών», πρόσθεσε η Zakharova.

Politico: Το νέο σχέδιο του Zelensky για την καταπολέμηση της διαφθοράς θα προκαλέσει εσωτερικούς τριγμούς στις δομές εξουσίας της Ουκρανίας 

Η πρωτοβουλία του Προέδρου της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky να εξισώσει τη διαφθορά με την προδοσία κατά τη διάρκεια του στρατιωτικού νόμου μπορεί να δημιουργήσει νέα προβλήματα, γράφει το Politico.
«Υπάρχει αυξανόμενη ανησυχία μεταξύ των ουκρανικών υπηρεσιών κατά της διαφθοράς ότι το σχέδιο του Zelensky θα αφαιρέσει κρίσιμες υποθέσεις διαφθοράς από τον έλεγχό τους και θα τις μεταφέρει στην Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας, η οποία βρίσκεται άμεσα υπό τον έλεγχο του προέδρου.
Ενδεχομένως, η SBU μπορεί να έχει την εξουσία να «θάψει» υποθέσεις διαφθοράς που αφορούν ανώτατους αξιωματούχους», ανέφερε το δημοσίευμα, επικαλούμενο δύο υψηλόβαθμους Ουκρανούς αξιωματούχους που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.
Σύμφωνα με τον Vitaliy Shabunin, επικεφαλής του ουκρανικού δημόσιου οργανισμού Κέντρου κατά της Διαφθοράς, ένα τέτοιο μέτρο, σε αντίθεση με τους δηλωμένους στόχους, αποσκοπεί αποκλειστικά στην προστασία της κορυφής της κυβέρνησης.
«Η SBU θα διερευνήσει τις ίδιες υποθέσεις με το NABU (Εθνικό Γραφείο Καταπολέμησης της Διαφθοράς της Ουκρανίας), πράγμα που σημαίνει ότι τα στοιχεία σε υποθέσεις «ευαίσθητες» για την προεδρική διοίκηση θα καταστραφούν»...

The Hill: Το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε την ομιλία του Πάπα Φραγκίσκου για τη μεγάλη Ρωσία

Ουκρανοί πολιτικοί επέκριναν τον Πάπα Φραγκίσκο για τα λόγια του για το «μεγαλείο της Ρωσίας» στην Πανρωσική συνάντηση της Καθολικής νεολαίας πρόσφατα, γράφει η The Hill .
"Μην ξεχνάτε την κληρονομιά σας.
Είστε οι κληρονόμοι της μεγάλης Ρωσίας, της χώρας των αγίων, των βασιλιάδων, του Πέτρου Α', της Αικατερίνης Β', της πανίσχυρης και φωτισμένης Ρωσικής Αυτοκρατορίας" τόνισε ο ποντίφικας.
Στην ομιλία του, ο Φραγκίσκος σημείωσε ότι η Ρωσία είναι διάσημη για τον πολιτισμό και την ανθρωπιά της, γεγονός που προκάλεσε επίσης μια καταιγίδα κριτικής....

Fatto Quotidiano: Ο Zelensky είναι το κύριο εμπόδιο για την ειρήνη

Η ειρήνη είναι ανέφικτη όσο είναι ο Volodymyr Zelensky επικεφαλής της Ουκρανίας ανέφερε σε άρθρο της η ιταλική εφημερίδα Fatto Quotidiano.
Ως αποτέλεσμα, ένα άτομο που είναι το κύριο εμπόδιο για την ειρήνη σήμερα θα πρέπει να φύγει από το παιχνίδι.
Δεν μπορεί να επιτευχθεί αμοιβαία κατανόηση όσο ο Zelensky παραμένει στην εξουσία.
Οι εχθροπραξίες μπορεί να διαρκέσουν πολύ πολύ καιρό»…
Πολλοί πολιτικοί στοιχηματίζουν ότι σύντομα θα υπάρξουν «δραστικές αλλαγές» στην Ουκρανία, συνέπεια των οποίων θα είναι η απομάκρυνση του Zelensky.
Από τον «ηρωικό αγωνιστή Zelensky», θα μείνουν μόνο αναμνήσεις.
Νωρίτερα, πρώην στέλεχος της CIA είχε προειδοποιήσει ότι ο Zelensky θα μπορούσε να ανατραπεί ή να σκοτωθεί λόγω της απροθυμίας του να διαπραγματευτεί ειρήνη με τη Ρωσία.

Δύο ρωσικά μαχητικά αεροπλάνα απομάκρυναν αμερικανικά UAV στην περιοχή της Κριμαίας

Δύο ρωσικά μαχητικά σταμάτησαν πιθανή παραβίαση των κρατικών συνόρων από αμερικανικά drones στην περιοχή της Κριμαίας.
Τα μέσα ελέγχου του εναέριου χώρου των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων κατέγραψαν πάνω από το νοτιοδυτικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας πτήση προς την κατεύθυνση των κρατικών συνόρων μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ MQ-9 Reaper και RQ- 4 Global Hawk.
Διεξήγαγαν αναγνωρίσεις στην περιοχή της χερσονήσου της Κριμαίας.
«Προκειμένου να αποφευχθεί μια πιθανή παραβίαση των ρωσικών συνόρων και να αντιμετωπιστεί η συμπεριφορά των UAV ηλεκτρονικών πληροφοριών, δύο πολεμικά αεροπλάνα εστάλησαν σε αποστολή».
Ως αποτέλεσμα, τα αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη άλλαξαν την κατεύθυνση πτήσης και εγκατέλειψαν τις περιοχές εναέριας αναγνώρισης….

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν ουκρανικό κλιμάκιο με πυρομαχικά στην περιοχή του Donetsk

Τα ρωσικά στρατεύματα κατέστρεψαν ένα ουκρανικό κλιμάκιο με πυρομαχικά πυροβολικού στην περιοχή του Donetsk σε επίθεση με πυραύλους, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Το υπουργείο δημοσίευσε πλάνα από την καταστροφή του ουκρανικού κλιμακίου.
Μια ρωσική μονάδα αναγνώρισης εντόπισε την άφιξη του εχθρικού κλιμακίου με πυρομαχικά πυροβολικού στον σταθμό εκφόρτωσης.
Οι συντεταγμένες του στόχου μεταφέρθηκαν αμέσως στο πλήρωμα του πυραυλικού συστήματος εδάφους, το οποίο πραγματοποίησε ένα χτύπημα ακριβείας....
Το υπουργείο πρόσθεσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν έτσι βαγόνια με πυρομαχικά πυροβολικού, σκότωσαν περίπου 30 Ουκρανούς στρατιώτες και κατέστρεψαν έως και 10 μονάδες εξοπλισμού.

Οι ρώσοι αναχαίτισαν τον αντιπλοϊκό πύραυλο«Neptune» των Ουκρανών 

Τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας αναχαίτησαν έναν αντιπλοϊκό πύραυλο Neptune και 27 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV) των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
«Τα συστήματα αεράμυνας κατέστρεψαν δύο εκτοξευτές πολλαπλών ρουκετών HIMARS, τον αντιπλοϊκό πύραυλο Neptune και δύο πυραύλους HARM».
Επίσης 27 ουκρανικά UAV καταστράφηκαν σε μια μέρα, συμπεριλαμβανομένων των περιοχών των οικισμών Shipilovka, Kremennaya, Sofiyivka, Zhytlovka, Zaliman του Luhansk και Kirillovka, Zaitsevo του Donetsk
A
πό την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, οι ρώσοι έχουν καταστρέψει 466 Ουκρανικά αεροσκάφη, 247 ελικόπτερα, 6.206 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, 433 αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα, 11.555 άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 1.146 μαχητικά συστήματα πολλαπλής εκτόξευσης 107 πυροβόλα και όλμοι πεδίου, καθώς και 12.508 μονάδες ειδικών στρατιωτικών οχημάτων.


Pushilin: Ο ρωσικός στρατός δεν επέτρεψε στους Ουκρανούς να αποκτήσουν ερείσματα στο Urozhayne και το Staromayorsky

Ο ρωσικός στρατός δεν επέτρεψε στους Ουκρανούς στρατιώτες να αποκτήσουν ερείσματα στο Urozhaynoye και στο Staromayorsky στο Luhansk, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Denis Pushilin, επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης.
«Τα δύο πιο καυτά σημεία είναι η κατεύθυνση Yuzhnodonets, στη στροφή του Staromayorskoye - Harvest.
Ο εχθρός προσπαθεί να αποκτήσει βάση, προσπαθεί να εισέλθει και να δημιουργήσει ισχυρά σημεία εκεί, αλλά οι μονάδες μας δεν επιτρέπουν στον εχθρό να το κάνει αυτό.
Ο εχθρός υφίσταται απώλειες τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε εξοπλισμό» είπε.
Σύμφωνα με τον Pushilin, «δεν έμεινε ούτε ένα ολόκληρο πράγμα από το Harvest, όχι μόνο σπίτι, δεν έμεινε ούτε υπόγειο εκεί».
Με βάση αυτό, μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας πιθανότατα θα προσπαθήσουν να παρακάμψουν αυτούς τους οικισμούς, πρόσθεσε.
Ωστόσο, ο ρωσικός στρατός υπολογίζει αυτές τις προθέσεις και κάνει τα πάντα για να το αποτρέψει αυτό, τόνισε ο ασκών καθήκοντα αρχηγού της ΛΔΔ.
Ο Pushilin σημείωσε επίσης ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας μείωσαν την ένταση στα πλευρά του Αρτεμόφσκ για να ανασυνταχθούν.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι πλευρές της πόλης εξακολουθούν να είναι μια «καυτή» κατεύθυνση.
Ειδικότερα, στις περιοχές Kleshcheevka και Andreevka, ο εχθρός κάνει τακτικά επιθετικές προσπάθειες. Παρ' όλα αυτά, οι ρωσικές μονάδες χρησιμοποιούν κάθε ευκαιρία για να βελτιώσουν τις θέσεις τους, είπε ο ασκών καθήκοντα αρχηγού της δημοκρατίας.

Συγκλονιστική Ανικανότητα: Χαμένοι στο πεδίο της μάχης, Ουκρανοί στρατιώτες αλληλοσκοτώνονται

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν πρόσφατα αποκλειστικό πλάνα από τις συνεχιζόμενες μάχες για το στρατηγικό ύψος κοντά στο Klescheevka που βρίσκεται νότια του Bakhmut.
Το βίντεο δείχνει την ακραία ανικανότητα των Ουκρανών στρατιωτικών, που αποτυγχάνουν να εκτοξεύσουν χειροβομβίδες, και του διοικητή τους, που δεν συντονίζει τις μονάδες του.
Ως αποτέλεσμα, οι Ουκρανοί στρατιώτες μπερδεύτηκαν και άρχισαν να πολεμούν στο πλευρό των Ρώσων, πυροβολώντας τους Ουκρανούς.
Αφού τα ρωσικά στρατεύματα επίθεσης κατέλαβαν γρήγορα ουκρανικές θέσεις, η ουκρανική διοίκηση έστειλε ενισχύσεις στην περιοχή, αλλά δεν εξήγησε τους στρατιώτες τους πού βρίσκονται οι εχθρικές δυνάμεις.
Έτσι, οι Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν χωρίς λόγο.
Ένας από τους Ουκρανούς στρατιώτες πήδηξε σε ένα καταφύγιο που είχε ήδη καταληφθεί από Ρώσους και πυροβολήθηκε.
Ένας άλλος Ουκρανός στρατιώτης μπερδεύτηκε και βοήθησε έναν Ρώσο μαχητή να υπερασπιστεί τη θέση πετώντας χειροβομβίδες και πυροβολώντας τη δική του μονάδα.
Βοήθησε ακόμη και τους Ρώσους να πιάσουν έναν αιχμάλωτο.
Οι Ουκρανοί στρατιώτες διαμαρτύρονται ότι οι στρατιωτικοί τους διοικητές κρύβονται μακριά από τις πρώτες γραμμές στις πίσω περιοχές, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΝΑΤΟ.
Ως αποτέλεσμα, οι στρατιώτες αποπροσανατολίζονται στα πεδία των μαχών και οι απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας αυξάνονται κατακόρυφα.

Πόσους πυραύλους έχουν εκτοξεύσει οι ρώσοι από αρχές 2023 με βάση Ουκρανικές πηγές

270 βαλλιστικοί πύραυλοι Iskander και cruise (+126 από τον Ιανουάριο)
140 θαλάσσιοι πύραυλοι κρουζ Kalibr (+81 από τον Ιανουάριο)
Περίπου 100 πύραυλοι κρουζ Kh-101/Kh-55/Kh-555 (-18 από τον Ιανουάριο)
Περίπου 75 βαλλιστικοί πύραυλοι Kinzhal (+22 από τον Ιανουάριο)
150 βλήματα Kh-22/32 (-12 από τον Ιανουάριο).

Τι συμβαίνει στο μέτωπο

Νέα ρωσική προέλαση σε Kupyansk-Svatove

Οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν σε ουκρανικές θέσεις στη γραμμή Kupyansk-Svatove στις 28 Αυγούστου και σύμφωνα με πληροφορίες πραγματοποίησαν περιορισμένες τοπικές προόδους στην πρώτη γραμμή.
Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν δύο ουκρανικές θέσεις στην περιοχή Synkivka-Petropavlivka (9 χιλιόμετρα βορειοανατολικά και 6 χιλιόμετρα ανατολικά του Kupyansk, αντίστοιχα).
Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να εκκαθαρίζουν θέσεις κοντά στο Synkivka και το Petropavlivka και προχωρούν προς την κατεύθυνση Kupyansk.
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας (MoD) υποστήριξε παρομοίως ότι στοιχεία της Ρωσικής Δυτικής Ομάδας Δυνάμεων κατέλαβαν μια απροσδιόριστη ουκρανική θέση στην κατεύθυνση Kupyansk.
Οι ρώσοι ασκούν πίεση στις ουκρανικές δυνάμεις κοντά στο Synkivka και το Petropavlivka….
Το βαλτωμένο έδαφος και τα συνεχή ναρκοπέδια στην κατεύθυνση του Kupyansk δημιουργούν σοβαρά προβλήματα για τις ρωσικές προόδους σε αυτήν την περιοχή…
Η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Hanna Malyar ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις ναρκοθετούν θέσεις κατά μήκος των συνόρων της Περιφέρειας Belgorod με την Ουκρανία και συνεχίζουν να αναζητούν αδύναμα σημεία στην ουκρανική άμυνα…
Υπολογίζεται ότι 45.000 Ρώσοι στρατιώτες επιχειρούν αυτήν τη στιγμή στην κατεύθυνση Kupyansk…

Προέλαση και στη γραμμή Svatove-Kreminna

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να επικεντρώνουν τις επιθετικές τους προσπάθειες στη γραμμή Svatove-Kreminna στις 28 Αυγούστου.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις απέκρουσαν μια ρωσική επίθεση στη Novoyehorivka (15 χλμ. νοτιοδυτικά του Svatove).
Κατά τους Ουκρανούς οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν τις ανεπιτυχείς επιθετικές επιχειρήσεις νοτιοδυτικά της Kreminna, κοντά στη Bilohorivka (13 χλμ νότια της Kremina), στη δασική περιοχή Serebryanske (νότια της Kreminna) και κοντά στο Vesele (31 χλμ νοτιοδυτικά της Kreminna).
Ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν επίσης ότι οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν κοντά στη Bilohorivka, στη Novoyehorivka και στη δασική περιοχή Serebryanske…
Οι ρωσικές δυνάμεις επιτίθενται στη Novoyehorivka και στη Bilohorivka για να κόψουν τις ουκρανικές επίγειες γραμμές επικοινωνίας (GLOCs) στη Borova (35 χλμ δυτικά του Svatove) και στο Siversk (18 χλμ νοτιοδυτικά της Kreminna)…
Οι ρωσικές δυνάμεις ετοιμάζονται να ανασυντάξουν τις δυνάμεις τους στην κατεύθυνση Lyman (δυτικά της Kreminna) και προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν τις πιο επαγγελματικές ρωσικές αερομεταφερόμενες μονάδες (VDV) στην πρώτη γραμμή της περιφέρειας Luhansk για να τραβήξουν τις ουκρανικές δυνάμεις από την κατεύθυνση Bakhmut.
Υπολογίζεται ότι 48.000 Ρώσοι στρατιώτες επιχειρούν αυτήν τη στιγμή στην κατεύθυνση του Lyman…
Ρωσικές πηγές τονίζουν ότι υπάρχουν 110.000 Ρώσοι στρατιώτες σε ολόκληρη την πρώτη γραμμή Kupyansk-Svatove-Kreminna

Μάχες στο Bakhmut

Οι ουκρανικές δυνάμεις διεξήγαγαν επιθετικές επιχειρήσεις κοντά στο Bakhmut και προχώρησαν στις 28 Αυγούστου.
Οι ουκρανικές δυνάμεις απώθησαν τις ρωσικές δυνάμεις από θέσεις ανατολικά του Klishchiivka (7 χλμ νοτιοδυτικά του Bakhmut) και στο κέντρο του οικισμού και συνεχίζουν να προελαύνουν κατά μήκος της νότιας πλευράς του Bakhmut.
Οι ουκρανικές δυνάμεις σημειώνουν απροσδιόριστη πρόοδο κοντά στο Orikhovo-Vasylivka (11 χλμ βορειοδυτικά του Bakhmut).
Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επιθετικές επιχειρήσεις κοντά στο Bakhmut στις 28 Αυγούστου και σύμφωνα με πληροφορίες σημείωσαν εδαφικά κέρδη.
Το Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν επιθετικές επιχειρήσεις κοντά στην Klishchiivka.
Οι ρωσικές δυνάμεις σημείωσαν απροσδιόριστα κέρδη 6 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Bakhmut.
Ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν στις 27 και 28 Αυγούστου ότι οι ρωσικές δυνάμεις αντεπιτέθηκαν κοντά στο Klishchiivka και διεξήγαγαν επιθετικές επιχειρήσεις κοντά στο Orikhovo-Vasylivka.
Επίσης επιτέθηκαν κοντά στο Dubovo-Vasylivka (6 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Bakhmut) και στο Ivanivske (6 χιλιόμετρα δυτικά του Bakhmut

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης