Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lagarde (ΕΚΤ): Τα επιτόκια θα παραμείνουν όσο υψηλά χρειάζεται για να αντιμετωπιστεί ο πληθωρισμός

Lagarde (ΕΚΤ): Τα επιτόκια θα παραμείνουν όσο υψηλά χρειάζεται για να αντιμετωπιστεί ο πληθωρισμός
Τί δήλωσε η πρόεδρος της ΕΚΤ από το συμπόσιο στο Jackson Hole
Σχετικά Άρθρα
Τα επιτόκια θα παραμείνουν όσο υψηλά χρειάζεται για να αντιμετωπιστεί ο επίμονος πληθωρισμός, ξεκαθάρισε σε δηλώσεις της από το συμπόσιο στο Jackson Hole η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Christine Lagarde.
Η Γαλλίδα αξιωματούχος, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης, έκανε λόγο για ενδεχόμενα «σοκ» μελλοντικά, ενώ τόνισε πως «η ενεργειακή μετάβαση και η κλιματική αλλαγή πυροδοτούν βαθιές αλλαγές στις αγορές ενέργειας».
Στο ίδιο κλίμα, αναμένονται «βαθιές αλλαγές στην αγορά εργασίας και στη φύση της εργασίας» στο άμεσο μέλλον.
Παράλληλα, σημείωσε πως εάν η Ευρωζώνη βρεθεί αντιμέτωπη με υψηλότερες επενδυτικές ανάγκες όσο και μεγαλύτερους περιορισμούς προσφοράς, «είναι πιθανό να δούμε ισχυρότερες πιέσεις στις τιμές».
«Πρέπει να θέσουμε επιτόκια σε επαρκώς περιοριστικά επίπεδα για όσο διάστημα είναι απαραίτητο για να επιτύχουμε έγκαιρη επιστροφή του πληθωρισμού στο μεσοπρόθεσμο στόχο μας, 2%».
Ταυτόχρονα, σχολίασε ότι δεν υπάρχει «προϋπάρχον playbook» για τις συνθήκες που αντιμετωπίζει σήμερα το μπλοκ. Αυτό θα απαιτήσει, πρόσθεσε, «ανοιχτό μυαλό» και ετοιμότητα προσαρμογής της ανάλυσης σε πραγματικό χρόνο και στις νέες εξελίξεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης