Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η παγκόσμια κρίση ρυζιού μόλις άρχισε – Η Ινδία εξετάζει νέους περιορισμούς στις εξαγωγές

Η παγκόσμια κρίση ρυζιού μόλις άρχισε – Η Ινδία εξετάζει νέους περιορισμούς στις εξαγωγές
Η κρίση του ρυζιού ξεκινά
Σχετικά Άρθρα
Νέους περιορισμούς στις εξαγωγές ρυζιού εξετάζει η Ινδία, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης, μία εξέλιξη που θα επιδεινώσει την κρίση στην αγορά.
Ο μεγαλύτερος εξαγωγέας ρυζιού στον κόσμο, παλεύει με τον αυξανόμενο πληθωρισμό των τροφίμων και τις καταστροφικές συνέπειες του καιρικού φαινομένου Ελ Νίνιο στις γεωργικές εκτάσεις, με αποτέλεσμα ο πρωθυπουργός Narendra Modi να εξετάζει εάν θα περιορίσει ακόμη περισσότερες τις εξαγωγές σιτηρών.
Ο πρώτος γύρος εξαγωγικών περιορισμών εφαρμόστηκε σε αποστολές λευκού ρυζιού τον περασμένο μήνα και πλέον η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής εξαγωγικού φόρου στο μισοβρασμένο ρύζι για να αποτρέψει τις αποστολές στο εξωτερικό και να διασφαλίσει ότι οι εγχώριες προμήθειες θα είναι άφθονες, προκειμένου να αποτραπεί μια υπερπληθωριστική άνοδο στις τιμές τροφίμων -και εν τέλει μία κοινωνική αναταραχή.
«Δεν υπάρχει βεβαιότητα ότι οι συζητήσεις θα οδηγήσουν στην εφαρμογή των δασμών», ανέφεραν πηγές στο Bloomberg.
Τίποτα από αυτά δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη. Tο ρύζι, το οποίο είναι κρίσιμο για τη διατροφή δισεκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, οδηγείται σε έλλειψη, εν μέσω γεωπολιτικών εξελίξεων, ακραίων καιρικών φαινομένων και έλλειψης νερού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης