Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ινδία - Με στόχο να περιορίσει τον πληθωρισμό, προχωρά σε πώληση του 25% των αποθεμάτων της σε ρύζι

tags :
Ινδία - Με στόχο να περιορίσει τον πληθωρισμό, προχωρά σε πώληση του 25% των αποθεμάτων της σε ρύζι
Πιο ευέλικτη και η αγορά φρούτων και λαχανικών
Η Ινδία σχεδιάζει την πώληση του 25% των αποθεμάτων της σε ρύζι και την ελάφρυνση των περιορισμών στην πώληση φρούτων και λαχανικών με στόχο να ανακόψει το δεύτερο ταχύτερα αναπτυσσόμενο πληθωρισμό της Ασίας.
Ο Υπουργός Τροφίμων, Ram Vilas Paswan, δήλωσε δημοσιογράφους ότι πρόκειται να διατεθούν στην αγορά 5 εκατομ. τόνους ρυζιού, με επιδοτούμενες τιμές, όσο το δυνατόν γρηγορότερα.
Η κυβέρνηση του Narendra Modi, θα ενισχύσει, επιπλέον, την εισαγωγή όσπριων και μαγειρικού λαδιού, αν κάτι τέτοιο χρειαστεί, και θα ορίσει πλαφόν στην κατώτερη τιμή πώλησης της πατάτας για να αποθαρρύνει τις εξαγωγές.
Οι αποφάσεις ελήφθησαν με βάση και την πρόγνωση του καιρού που έχει προειδοποιήσει για ελαφρύ μουσώνα, αυτή την χρονιά, που απειλεί την φυτική παραγωγή.
Η νεοσύστατη κυβέρνηση Modi, δέχεται πιέσεις για τον έλεγχο του πληθωρισμού που επιταχύνθηκε με το μεγαλύτερο ρυθμό των τελευταίων πέντε μηνών και οδήγησε σε αύξηση τις τιμές των καταναλωτικών προϊόντων ,κατά 8,28%, σε μια χώρα όπου το 70% των πολιτών ζει με λιγότερα από 2 δολάρια την ημέρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης