Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία δεν πτοείται - Putin: Το α' εξάμηνο 2023 τα πραγματικά εισοδήματα των Ρώσων αυξήθηκαν κατά 4,7%

Η Ρωσία δεν πτοείται - Putin: Το α' εξάμηνο 2023 τα πραγματικά εισοδήματα των Ρώσων αυξήθηκαν κατά 4,7%
Η κυβέρνηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας και η Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει να κάνουν πιο ενεργή χρήση εργαλείων και μηχανισμών για τη μείωση της αστάθειας στο χρηματιστήριο, καθώς το γεγονός αυτό καθιστά δύσκολη τη λήψη επενδυτικών αποφάσεων είπε επιπλέον ο ρώσος πρόεδρος
Τα πραγματικά εισοδήματα των Ρώσων πολιτών αυξήθηκαν κατά 4,7% το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Putin στο Συμβούλιο Στρατηγικής Ανάπτυξης και Εθνικών Έργων.
«Αν και πέρυσι, το πραγματικό διαθέσιμο εισόδημα, δυστυχώς, μειώθηκε κατά 1%, τώρα το πρώτο εξάμηνο του 2023 το εισόδημα έχει ήδη αυξηθεί κατά 4,7%. Και πάλι, θέλω να το τονίσω και αυτό, για να σημειώσω - σε πραγματικούς όρους , λαμβάνοντας υπόψη τον πληθωρισμό», είπε.
Ο Πρόεδρος τόνισε ότι πρόκειται για δεδομένα που αφορούν τον μέσο όρο του πληθυσμού. "Παρόλα αυτά, αυτός είναι ένας δείκτης. Ο μέσος μισθός στην οικονομία αυξήθηκε κατά 4,2% με συγκρίσιμο ρυθμό", πρόσθεσε.
Ο Putin επέστησε επίσης την προσοχή των επικεφαλής των περιφερειών στο γεγονός ότι η δυναμική των μισθών είναι ένας από τους κύριους δείκτες της αποτελεσματικότητας των ομάδων διαχείρισης τους.

Τι είπε για το χρηματιστήριο 

Η κυβέρνηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας και η Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει να κάνουν πιο ενεργή χρήση εργαλείων και μηχανισμών για τη μείωση της αστάθειας στο χρηματιστήριο, καθώς το γεγονός αυτό καθιστά δύσκολη τη λήψη επενδυτικών αποφάσεων είπε επιπλέον ο ρώσος πρόεδρος.
"Τους τελευταίους μήνες, η αστάθεια έχει αυξηθεί σημαντικά στις χρηματοπιστωτικές αγορές - το γνωρίζουμε όλοι καλά. Είναι προφανές ότι τέτοιες διακυμάνσεις δυσκολεύουν τις επιχειρήσεις, και τους πολίτες ώστε να λάβουν επενδυτικές αποφάσεις. Η κυβέρνηση και η Τράπεζα της Ρωσίας πρέπει να χρησιμοποιήστε πιο ενεργά τα διαθέσιμα εργαλεία, να τα προσαρμόσετε λαμβάνοντας υπόψη αντικειμενικά την παρούσα κατάσταση», είπε.
Ο Putin σημείωσε ότι είναι απαραίτητο «να αυξηθούν σημαντικά οι προσπάθειες και να επιτευχθούν συγκεκριμένα, απτά αποτελέσματα». Ειδικότερα, είναι απαραίτητο να μειωθεί η κερδοσκοπική ζήτηση και να ελεγχθεί η εκροή κεφαλαίων.
«Πρέπει να εργαστούμε, μεταξύ άλλων, για να περιορίσουμε τη μη παραγωγική, κερδοσκοπική ζήτηση στην οικονομία, να ελέγξουμε την εκροή κεφαλαίων, να παρακολουθήσουμε τη συμπεριφορά των κύριων συμμετεχόντων στη χρηματοπιστωτική αγορά», πρόσθεσε ο ρώσος πρόεδρος σύμφωνα με το πρακτορείο TASS.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης