Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αντέστρεψε τα κέρδη η Wall Street μετά τα στοιχεία για την αγορά κατοικιών - Στο -0,5% έκλεισε ο Dow

Αντέστρεψε τα κέρδη η Wall Street μετά τα στοιχεία για την αγορά κατοικιών - Στο -0,5% έκλεισε ο Dow
Υποχώρησαν Dow Jones και S&P 500, «μάζεψε» τα κέρδη ο Nasdaq
Σχετικά Άρθρα
Με πτώση έκλεισαν σήμερα 22/8 οι Dow Jones και S&P 500 στις χρηματιστηριακές αγορές της Νέας Υόρκης ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq έκλεισε με ελάχιστα κέρδη, καθώς τα στοιχεία για την αμερικανική αγορά κατοικιών αποθάρρυναν τους επενδυτές.
Ειδικότερα, τον Ιούλιο, οι πωλήσεις μεταχειρισμένων κατοικιών υποχώρησαν σε χαμηλό έξι μηνών, με τις τιμές πάντως να ενισχύονται σε ετήσια βάση για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο. Ειδικότερα, οι μεταπωλήσεις κατοικιών υποχώρησαν 2,2% τον Ιούλιο στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 4,07 εκατ. από 4,16 εκατ. τον Ιούνιο, όπως ανακοίνωσε η Εθνική Ένωση Μεσιτών (NAR). Αυτό είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο. Σε ετήσια βάση οι πωλήσεις κατρακύλησαν 16,6%. Η μέση τιμή πάντως αυξήθηκε κατά 1,9% από πέρυσι στα 406.700 δολ. τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της NAR.
Αρνητικά επίδρασε και η «καταιγίδα» υποβαθμίσεων της S&P Global για τις αμερικανικές τράπεζες. Ο οίκος αξιολόγησης μείωσε τις πιστοληπτικές αξιολογήσεις και αναθεώρησε τις προοπτικές της για αρκετές από αυτές, μετά από παρόμοια κίνηση της Moody's. Μάλιστα προειδοποίησε ότι οι κίνδυνοι χρηματοδότησης και η ασθενέστερη κερδοφορία θα δοκιμάσουν πιθανότατα την πιστωτική ισχύ του τομέα. Η S&P υποβάθμισε τις αξιολογήσεις της Associated Banc-Corp και της Valley National Bancorp λόγω των κινδύνων χρηματοδότησης και της μεγαλύτερης εξάρτησης από τις καταθέσεις με μεσολάβηση. Υποβάθμισε επίσης τις UMB Financial Corp, Comerica Bank και Keycorp, επικαλούμενος μεγάλες εκροές καταθέσεων και επικρατούντα υψηλότερα επιτόκια.
Την ίδια στιγμή, η αγορά παλεύει μέσα στην καλοκαιρινή ραστώνη. Ο Nasdaq Composite έκλεισε την περασμένη εβδομάδα χαμηλότερα κατά περίπου 2,6%, σημειώνοντας πτώση για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα για πρώτη φορά από τον Δεκέμβριο. Εν τω μεταξύ, ο Dow Jones έκλεισε την εβδομάδα χαμηλότερα κατά 2,2%, το χειρότερο σερί του από τον Μάρτιο. Ο S&P 500 υποχώρησε κατά 2,1% και σημείωσε την τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα με απώλειες, κάτι που είχε να συμβεί από τον Φεβρουάριο.
Το βλέμμα των επενδυτών είναι επίσης στραμμένο στο Jackson Hole, όπου την Παρασκευή (25/8/2023), ο διοικητής της Fed, Jerome Powell, θα απευθύνει ομιλία στο ετήσιο συμπόσιο. Οι επενδυτές θα αναζητήσουν κάποιες ενδείξεις για την πορεία της νομισματικής πολιτικής από την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ.
Το ισχυρό δολάριο δεν φαίνεται να επηρεάζει προς το παρόν τις αμερικανικές αγορές. Ενδεικτικά, ο δείκτης ICE US Dollar Index (ενιαία τιμή έναντι των επικρατέστερων ανταγωνιστικών νομισμάτων), παραμένει πάνω από τις 103 μονάδες.
Σε ό,τι αφορά στη μετοχή της Nvidia που οδήγησε στο «ράλι» της Δευτέρας τον Nasdaq, κατέγραψε απώλειες 2,7%. Οι αναλυτές αναμένουν τη δημοσιοποίηση των οικονομικών αποτελεσμάτων (23/8) του τεχνολογικού κολοσσού για το β' τρίμηνο του 2023.
Το κλείσιμο των δεικτών σήμερα 22/8:
Στιγμιότυπο_οθόνης_2023-08-22_230743.png
Οι μεγάλοι χαμένοι και κερδισμένοι σε Dow, S&P και Nasdaq:
22222_1.png111_6.png
333333333.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης