Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αργεντινή: Μετά το σοκ στις αγορές, ο υποψήφιος πρόεδρος Javier Milei σπεύδει να συναντήσει το ΔΝΤ

Αργεντινή: Μετά το σοκ στις αγορές, ο υποψήφιος πρόεδρος Javier Milei σπεύδει να συναντήσει το ΔΝΤ
Ο 52χρονος οικονομολόγος έχει ένα τολμηρό όραμα για τη δολαριοποίηση της οικονομίας
Σχετικά Άρθρα
Ο υποψήφιος για την προεδρία της Αργεντινής Javier Milei θα συναντηθεί με τον εκπροσώπους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) την Παρασκευή, μόλις λίγες ημέρες μετά τις προκριματικές εκλογές-σοκ που έστειλαν τις αγορές της χώρας... στα τάρταρα.
Μιλώντας σε ραδιοφωνική συνέντευξη την Πέμπτη, ο βουλευτής Milei δήλωσε ότι θα συμμετάσχει στις συζητήσεις.
Αναμένεται να είναι μαζί του οι οικονομικοί του σύμβουλοι Carlos Rodriguez, Roque Fernandez και Dario Epstein, σύμφωνα με άτομο που έχει γνώση των συζητήσεων, το οποίο επικαλείται το Reuters.
O διευθυντής του τμήματος Δυτικού Ημισφαιρίου του Ταμείου Rodrigo Valdes και ο επικεφαλής της αποστολής για την Αργεντινή Luis Cubeddu αναμένεται να είναι στη συνάντηση.
Ο Milei έλαβε το 30% των ψήφων στις εκλογές της Κυριακής, το μεγαλύτερο ποσοστό μεταξύ των υποψηφίων ενόψει της προεδρικής ψηφοφορίας της 22ας Οκτωβρίου.

Σοκ στις αγορές

Ο 52χρονος οικονομολόγος έχει ένα τολμηρό όραμα για τη δολαριοποίηση της οικονομίας, το κλείσιμο της κεντρικής τράπεζας, τη μείωση των κρατικών δαπανών και την περικοπή φόρων, μεταξύ άλλων μέτρων.
Το αιφνιδιαστικό αποτέλεσμα προκάλεσε αναταραχή στις αγορές ομολόγων και συναλλάγματος της χώρας, προκαλώντας την κεντρική τράπεζα να αυξήσει τα επιτόκια κατά 21 ποσοστιαίες μονάδες και την κυβέρνηση να υποτιμήσει το νόμισμα κατά 18%. η οικονομία της Αργεντινής είναι ο μεγαλύτερος οφειλέτης του ΔΝΤ, με δάνειο ύψους 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης