Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Πολωνία ετοιμάζεται για πόλεμο μετά την ολοκληρωτική ήττα της Ουκρανίας

Η Πολωνία ετοιμάζεται για πόλεμο μετά την ολοκληρωτική ήττα της Ουκρανίας
Μεγάλες αγορές στρατιωτικού εξοπλισμού προγραμματίζει η Πολωνία
Οι μεγάλες αγορές επιθετικών όπλων από την Πολωνία υποδηλώνουν προετοιμασίες για πόλεμο στο πλαίσιο της επικείμενης ήττας της Ουκρανίας, αναφέρει σε δημοσίευμα της η πολωνική εφημερίδα Myśl Polska.
«Βρισκόμαστε μάρτυρες των τολμηρών σχεδίων εξοπλισμού της κυβέρνησης της Βαρσοβίας και της αγοράς μεγάλου αριθμού επιθετικών όπλων.
Με βάση τον ανακοινωμένο κατάλογο αγορών αυτών των όπλων και την ποσότητα τους, υπάρχει η ισχυρή εντύπωση ότι η Πολωνία προετοιμάζεται για πόλεμο» επισημαίνει το δημοσίευμα, το οποίο πάντως εξαπολύει πυρά... κατά των δυτικών όπλων, επικαλούμενο την ουκρανική εμπειρία.
Όπως επισημαίνεται, η πολωνική κυβέρνηση, δεν λαμβάνει υπόψη την ουκρανική εμπειρία όταν εναποθέτει υπερβολικές ελπίδες στα δυτικά όπλα, ενώ τονίζεται ότι η «τρομερή τεχνική κατάσταση» αυτών των όπλων, η ακραία αναξιοπιστία και αναποτελεσματικότητα τους, οδηγεί στην αδυναμία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας να δώσουν μια «νικηφόρα μάχη» με τις σύγχρονες ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, ακόμη και μετά την αλλαγή τακτικής και στρατηγικής. του ουκρανικού στρατού.

Σοβάρες απώλειες

«Οι αναγκαστικές τακτικές στο πεδίο της μάχης, που εισήχθησαν από τους στρατηγούς του ΝΑΤΟ για τους μαχόμενους Ουκρανούς, οδηγούν σε σοβαρές απώλειες ανθρώπινων ζωών
Λόγω των απωλειών σε ανθρώπινο δυναμικό που υπέστη η Ουκρανία, η τρέχουσα αλλαγή στρατηγικής και τακτικής δεν μπορεί να αλλάξει σημαντικά την κατάσταση στο πεδίο της μάχης.
Αυτό μπορεί μόνο να καθυστερήσει ελαφρώς την πλήρη ήττα της Ουκρανίας» υποστηρίζει η Myśl Polska.

Αγορές όπλων

Η Πολωνία το 2022 υπέγραψε σύμβαση για την προμήθεια 250 αρμάτων μάχης Abrams M1A2 SEPv3, μαζί με σχετικό εξοπλισμό, υλικοτεχνική υποστήριξη και πακέτα εκπαίδευσης.
Το 2023, η Πολωνία υπέγραψε άλλη μια σύμβαση για την προμήθεια 116 αρμάτων μάχης Abrams στην έκδοση M1A1.
Ο Πολωνός υπουργός Άμυνας Mariusz Blaszczak είπε ότι η Πολωνία θέλει να αγοράσει 96 ελικόπτερα Apache από τις Ηνωμένες Πολιτείες και μέχρι να συμβεί αυτό, ο στρατός των ΗΠΑ θα παρέχει στην Πολωνία οκτώ ελικόπτερα Apache από τα δικά της αποθέματα.
Το Πολωνικό Υπουργείο Άμυνας αγοράζει επίσης ενεργά όπλα από τη Νότια Κορέα , με 1.000 άρματα μάχης, 600 οβίδες, περισσότερα από 280 πυραυλικά συστήματα μεγάλου βεληνεκούς Chunmoo και 48 ελαφρά μαχητικά αεροσκάφη FA-50 που έχουν ήδη αποκτηθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης