Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρωτοφανής κίνηση από Tesla - Νέα μείωση τιμών στην Κίνα, η 2η σε τρεις ημέρες

Πρωτοφανής κίνηση από Tesla - Νέα μείωση τιμών στην Κίνα, η 2η σε τρεις ημέρες
Η αυτοκινητοβιομηχανία του Elon Musk μείωσε την τιμή των σπορ οχημάτων γενικής χρήσης Model X και Model S σεντάν που βρίσκονται σε απόθεμα
Σχετικά Άρθρα
Tη δεύτερη μείωση των τιμών της στην Κίνα μέσα σε τρεις ημέρες ανακοίνωσε η Tesla, τροφοδοτώντας περαιτέρω τις ανησυχίες για έναν πιθανό πόλεμο τιμών στην προσοδοφόρα αγορά ηλεκτρικών οχημάτων.
Η αυτοκινητοβιομηχανία του Elon Musk μείωσε την τιμή των σπορ οχημάτων γενικής χρήσης Model X και Model S σεντάν που βρίσκονται σε απόθεμα.
Οι μετοχές της Tesla υποχωρούν 2% στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street.

Πόλεμος τιμών στην Κίνα

Τη Δευτέρα, η Tesla μείωσε τις τιμές για τα μοντέλα μεγάλης εμβέλειας Model Y στην Κίνα,  αναζωπυρώνοντας τις ανησυχίες ότι οι αντίπαλοι της εταιρείας στη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο θα προχωρήσουν σε παρόμοιες κινήσεις.
Η Tesla επιδίδεται σε αγώνα δρόμου για να εξασφαλίσει το μερίδιό της σε μια έντονα ανταγωνιστική κινεζική αγορά.
Οι αποστολές της εταιρείας στη χώρα υποχώρησαν κατά 31% το Ιούλιο, αγγίζοντας το χαμηλότερο επίπεδό τους φέτος, ενώ η παγκόσμια παραγωγή αναμένεται να μειωθεί το τρίτο τρίμηνο.
Οι αναλυτές της Evercore ISI προέβλεψαν ότι οι συγκρίσιμες στοχευμένες μειώσεις τιμών ενδέχεται να παρατηρηθούν στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.
Κατά τη διάρκεια μιας κλήσης με αναλυτές τον περασμένο μήνα, ο Musk πρότεινε ότι η εταιρεία θα συνεχίσει να μειώνει τις τιμές, όπως έχει πράξει καθ' όλη τη διάρκεια του 2023,
ακόμη και αν αυτό επιβαρύνει τα περιθώρια κέρδους.
Υποστήριξε ότι η αξία των μοντελων της Tesla μοντέλων θα αυξηθεί μόλις τελειοποιηθεί το πρόγραμμα αυτόνομης οδήγησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης