Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πολωνία: Συνελήφθησαν δύο Ρώσοι με την κατηγορία της κατασκοπείας λόγω διανομής υλικού της Wagner

Πολωνία: Συνελήφθησαν δύο Ρώσοι με την κατηγορία της κατασκοπείας λόγω διανομής υλικού της Wagner
Είχαν διανείμει 300 προκηρύξεις της Wagner σε Βαρσοβία και Κρακοβία
Σχετικά Άρθρα
Στη σύλληψη δύο Ρώσων με την κατηγορία της κατασκοπείας λόγω της διανομής προπαγανδιστικού υλικού της ρωσικής ιδιωτικής παραστρατιωτικής οργάνωσης Wagner στη Βαρσοβία και την Κρακοβία προχώρησαν οι Αρχές της Πολωνίας.
«Σε βάρος των δύο απαγγέλθηκαν κατηγορίες για κατασκοπεία και συνελήφθησαν», ανακοίνωσε μέσω του twitter ο υπουργός Εσωτερικών της Πολωνίας, Mariusz Kaminski χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Σύμφωνα με την υπηρεσία αντικατασκοπείας της Πολωνίας, οι δύο Ρώσοι, οι οποίοι αναφέρονται ως Aleksey T. και Andrey G. συνελήφθησαν την περασμένη Παρασκευή και αφού είχαν διανείμει 300 προκηρύξεις σε δημόσιους χώρους της Κρακοβίας και της Βαρσοβίας.
Οι προκηρύξεις παρέπεμπαν σε «ιστότοπους στρατολόγησης» για την οργάνωση Wagner.
«Οι Ρώσοι είχαν στην κατοχή τους περισσότερα από 3.000 κομμάτια προπαγανδιστικού υλικού υπέρ της οργάνωσης Wagner, τα οποία τους είχαν δοθεί στη Μόσχα», ανέφερε η υπηρεσία αντικατασκοπείας της Πολωνίας, επισημαίνοντας πως οι δύο Ρώσοι επρόκειτο να λάβουν περισσότερα από 500.000 ρούβλια» (περίπου 4.500 ευρώ) γι' αυτή τη δραστηριότητα.
Μάλιστα, στόχευαν να φύγουν από την Πολωνία το περασμένο Σάββατο.
Πολωνικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο την περασμένη εβδομάδα για αυτοκόλλητα με το λογότυπο της Wagner και για επιγραφές στα αγγλικά που ανέφεραν «Είμαστε εδώ - ενωθείτε μαζί μας», καθώς και για κωδικούς QR που ανακατεύθυναν προς ένα ρωσικό ιστότοπο για την εν λόγω εταιρεία μισθοφόρων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης