Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία ανοίγει «παράθυρο» για ειρήνη στην Ουκρανία αλλά θέτει έναν σημαντικό όρο

Η Ρωσία ανοίγει «παράθυρο» για ειρήνη στην Ουκρανία αλλά θέτει έναν σημαντικό όρο
Μία ειρηνική διευθέτηση της κρίσης είναι εφικτή αλλά απαιτείται η εκπλήρωση ενός όρους, επισημαίνει η Μόσχα
Σχετικά Άρθρα
Η Ρωσία ανοίγει ένα «παράθυρο» για ειρηνική επίλυση της ουκρανικής κρίσης αλλά θέτει έναν σημαντικό όρο στο καθεστώς του Κιέβου.
Μια ειρηνική διευθέτηση στην Ουκρανία είναι δυνατή μόνο εάν το Κίεβο σταματήσει τις εχθροπραξίες και τις τρομοκρατικές επιθέσεις, δήλωσε την Πέμπτη (10/8/2023) στο TASS ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Mikhail Galuzin.
«Εκ μέρους μας, συνεχίζουμε να διατηρούμε τη θέση αρχών μας ότι μια συνολική, βιώσιμη και δίκαιη διευθέτηση είναι δυνατή μόνο εάν το καθεστώς του Κιέβου σταματήσει τις εχθροπραξίες και τις τρομοκρατικές επιθέσεις, ενώ οι δυτικοί χορηγοί του σταματήσουν να τροφοδοτούν τον ουκρανικό στρατό με όπλα», δήλωσε ο Galuzin.
Σύμφωνα με τον Ρώσο διπλωμάτη, «τα αρχικά θεμέλια της κυριαρχίας της Ουκρανίας - η ουδετερότητα, η ανεξαρτησία και το μη πυρηνικό καθεστώς της - πρέπει να επιβεβαιωθούν για να επιτευχθεί αυτή η διευθέτηση της σύγκρουσης».
«Οι νέες εδαφικές πραγματικότητες πρέπει να αναγνωριστούν, η αποστρατιωτικοποίηση, η αποναζιστικοποίηση της Ουκρανίας και τα δικαιώματα των Ρώσων πολιτών και των εθνικών μειονοτήτων της πρέπει να διασφαλιστούν σύμφωνα με τις απαιτήσεις του διεθνούς δικαίου», πρόσθεσε ο Galuzin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης