Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κλίμα επικείμενου ολέθρου στην Ουκρανία για το αυτοκτονικό βήμα Zelensky, που σχεδιάζει να επιστρατεύσει όλους τους Ουκρανούς

Κλίμα επικείμενου ολέθρου στην Ουκρανία για το αυτοκτονικό βήμα Zelensky, που σχεδιάζει να επιστρατεύσει όλους τους Ουκρανούς
Ο Zelensky φαίνεται να έχει λάβει ήδη καταστροφικές αποφάσεις: Πρώτον να επιστρατεύσει όλους τους Ουκρανούς και δεύτερον να παρατείνει επ’ αόριστον τον στρατιωτικό νόμο
Σχετικά Άρθρα
Σε απόγνωση έχει περιέλθει η ουκρανική ηγεσία, που βλέπει να παραπαίει η αντεπίθεση την οποία άρχισε στις 4 Ιουνίου 2023.
Προσκρούοντας στην πολυεπίπεδη ρωσική άμυνα, ο ουκρανικός στρατός καταγράφει δραματικές απώλειες, που ξεπερνούν τους 43.000 στρατιωτικούς ενώ η καταστροφή του δυτικού εξοπλισμού είναι πρωτοφανής.
Φοβούμενος ότι η τραγική αποτυχία της αντεπίθεσης θα οδηγήσει τη Δύση σε διακοπή της στρατιωτικής βοήθειας αλλά κυρίως φοβούμενος για το πολιτικό του μέλλον το οποίο είναι σκοτεινό, o Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelenhsky απεργάζεται σχέδια που κάλλιστα μπορούν να χαρακτηριστούν …αυτοκτονικά.
Οι συνολικές απώλειες της Ουκρανίας από την έναρξη της ειδικής επιχείρησης της Ρωσίας στις 24/2/2023, κατά τις πιο πρόσφατες εκτιμήσεις αγγίζουν τους 350.000.
Στη «λειψανδρία» πρέπει να συμπεριληφθούν τα εκατομμύρια Ουκρανών προσφύγων, που εγκατέλειψαν τη χώρα κυρίως για την Ευρώπη και τη Ρωσία αλλά και η μείωση του πληθυσμού τα τελευταία 30 χρόνια, λόγω υποβάθμισης του βιοτικού επιπέδου.
Πρέπει να σημειωθεί ότι η Ουκρανία το 1991 είχε 51 εκατομμύρια πληθυσμό και τώρα μετά βίας φτάνει τα 30 εκατομμύρια.

Καταστροφικές αποφάσεις: Πόλεμος μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό και στρατιωτικός νόμος για πάντα

Έτσι o Zelensky φαίνεται να έχει λάβει ήδη καταστροφικές αποφάσεις: Πρώτον να επιστρατεύσει όλους τους Ουκρανούς και δεύτερον να παρατείνει επ’ αόριστον τον στρατιωτικό νόμο.
Υπενθυμίζεται ότι, ήδη η Ουκρανία έχει προβεί σε αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις, συμπεριλαμβάνοντας στους επιστρατευμένους και ανθρώπους μεγάλης ηλικίας και με προβλήματα υγείας.
Το έδαφος για τις αποφάσεις Zelensky καλλιεργούν το δημοσίευμα της ουκρανικής εφημερίδας Novoye Izdaniye και οι δηλώσεις του Ουκρανού βουλευτή Oleksandr Dubinsky.
Η Ουκρανία θα πρέπει να επιστρατεύσει εκατοντάδες χιλιάδες ακόμα ανθρώπους, δήλωσε ο επικεφαλής του Ιδρύματος «Come Back Alive», Taras Chmut, αναφέρει το ουκρανικό έντυπο Novoye Izdaniye, όπως γράφει η Pravda.
Σύμφωνα με τον Chmut, οι ουκρανοί στρατιωτικοί στο μέτωπο πρέπει να εναλλάσσονται ώστε να μπορούν να ξεκουραστούν.
«Αυτό είναι ένα πρόβλημα τώρα. Όσοι είναι σε χαρακώματα για ενάμιση χρόνο πρέπει να ξεκουραστούν για να ανακάμψουν φυσιολογικά.
Για να γίνει αυτό, πρέπει να αντικατασταθούν από κάποιον», εξήγησε.
last_attempt.jpeg

Μαζική επιστράτευση τον χειμώνα

Από την πλευρά του ο Ουκρανός βουλευτής Oleksandr Dubinsky έκανε γνωστό στο κανάλι του στο Telegram ότι η Ουκρανία σχεδιάζει να κηρύξει μεγάλης κλίμακας επιστράτευση από τον χειμώνα ενώ ο στρατιωτικός νόμος θα παραταθεί τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2024.
«Αυτή η παρατεταμένη αντεπίθεση, η οποία πρέπει να ληφθεί υπόψη και να προχωρήσει, θα απαιτήσει την επιστράτευση μεγάλου αριθμού στρατιωτικού προσωπικού.
Η συσσώρευση στρατιωτικού υλικού που βλέπετε...απαιτεί αν όχι γενική, τότε μία πολύ εκτεταμένη επιστράτευση.
Ο ανασχηματισμός των στρατιωτικών επιτρόπων, η επανεκπαίδευση και η αποστολή νέων ανθρώπων - αυτό είναι προετοιμασία για επιστράτευση μεγάλης κλίμακας», είπε ο Dubinsky.
Το χειμώνα, οι ουκρανικές αρχές θα πρέπει να προχωρήσουν σε μαζική επιστράτευση Ουκρανών πολιτών σε μια προσπάθεια να αλλάξουν την κατάσταση, λέει ο ίδιος και πιστεύει ότι ο στρατιωτικός νόμος στην Ουκρανία θα παραταθεί τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2024.

Ο τελευταίος γύρος στρατιωτικής ενίσχυσης;

Την ίδια ώρα, η Δύση είναι έτοιμη να προχωρήσει σε ένα νέο κύμα στρατιωτικών προμηθειών στην Ουκρανία – πιθανότατα το τελευταίο - ενώ ο ουκρανικός στρατός ηττάται στην πρώτη γραμμή.
Η πολυαναμενόμενη αντεπίθεση απέτυχε, αλλά το ΝΑΤΟ επανεξοπλίζει τους Ουκρανούς στρατιώτες με νέα όπλα που υποτίθεται ότι «αλλάζουν παιχνίδι» για μία πιο επιθετική επιχείρηση το φθινόπωρο.
Ο υφυπουργός Στρατού των ΗΠΑ, αρμόδιος για την επιμελητεία και την τεχνολογία Douglas Ross Bush δήλωσε ήδη ότι η πρώτη παρτίδα αρμάτων μάχης Abrams εγκρίθηκε τελικά για αποστολή στην Ουκρανία.
Τα άρματα μάχης μαζί με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό θα πρέπει να φτάσουν μέχρι τις αρχές του φθινοπώρου.
Αν και διάφορες πηγές αναφέρουν ότι περισσότερα από 12 άρματα μάχης Abrams βρίσκονται ήδη στην Ουκρανία, το Κίεβο δεν θα λάβει την σειρά M1A2 αλλά τα απαρχαιωμένα M1A1.
Σημειώνεται ότι
31 τανκ προορίζονται για την Ουκρανία. Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί σε ένα τάγμα αρμάτων μάχης.
Στην παρούσα κατάσταση, αυτός ο αριθμός δεν αρκεί για να αντισταθμίσει τις μεγάλες απώλειες του ουκρανικού στρατού.
Οι Ευρωπαίοι σύμμαχοι ακολουθούν κατά πόδας την Ουάσιγκτον.
Ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron υποσχέθηκε πρόσφατα να στείλει πυραύλους SCALP μεγάλου βεληνεκούς από τις εφεδρείες του γαλλικού στρατού.
Με τη σειρά της, η Γερμανία ετοιμάζεται να μεταφέρει πυραύλους cruise μεγάλου βεληνεκούς Taurus.
Νωρίτερα το Βερολίνο αρνήθηκε επίσημα μια τέτοια πιθανότητα, αλλά μετά την ανάπτυξη του βρετανικού συστήματος Storm Shadow από τον ουκρανικό στρατό, η αποστολή των πυραύλων Taurus είναι απλώς θέμα χρόνου.
Σύμφωνα με την Bundestag, μόνο 150 από τους 600 πυραύλους είναι τώρα σε επιχειρησιακή κατάσταση αλλά η έλλειψη δεν σταματά το Βερολίνο, και στην πραγματικότητα, τα ουκρανικά βομβαρδιστικά τροποποιούνται για τη μεταφορά αυτών των πυραύλων γερμανικής σουηδικής κατασκευής.

Σφαγή χωρίς τέλος


Η μεταφορά των Taurus θα επεκτείνει το ουκρανικό οπλοστάσιο όπλων ακριβείας και θα αυξήσει το εύρος καταστροφής στόχων έως και 500 χιλιόμετρα.
Ωστόσο, ο περιορισμένος αριθμός πυραύλων και βομβαρδιστικών που απομένουν από την ουκρανική Πολεμική Αεροπορία δεν θα τους επιτρέψει να χρησιμοποιηθούν μαζικά, αλλά μόνο για την εκτέλεση μεμονωμένων στοχευμένων χτυπημάτων.
Τουλάχιστον μέχρι το ΝΑΤΟ να στείλει - εάν το κάνει τελικά - τα μαχητικά του αεροσκάφη στην Ουκρανία.
Σε απάντηση, ο ρωσικός στρατός συνεχίζει τα προληπτικά πλήγματα σε στρατηγικές υποδομές της Ουκρανίας.
Οι αποθήκες στις περιοχές Khmelnitsky και Rivne, όπου πιθανότατα ήταν αποθηκευμένοι οι βρετανικοί πύραυλοι Storm Shadow, καταστράφηκαν πρόσφατα.
Την ίδια ώρα το Κίεβο διακηρύσσει περήφανα ότι η προμήθεια νέων προηγμένων όπλων θα το οδηγήσει στη νίκη, όπως έκαναν… οι Javelin, τα Bayraktar και τα Leopard.
Συμπέρασμα το ΝΑΤΟ κάνει ό,τι μπορεί να αναγκάσει τους Ουκρανούς να συνεχίσουν τη σφαγή τους, προστατεύοντας τα συμφέροντα της Δύσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης