Τελευταία Νέα
Διεθνή

Politico: Οι Ουκρανοί αλλάζουν τακτική για να σώσουν στρατιώτες και όπλα - Οι Ρώσοι στοχεύουν το Kharkiv

Politico: Οι Ουκρανοί αλλάζουν τακτική για να σώσουν στρατιώτες και όπλα - Οι Ρώσοι στοχεύουν το Kharkiv
Το Κίεβο αναγνωρίζει ότι η κατάσταση στο πεδίο της μάχης είναι δύσκολη αναφέρει το Politico
Σχετικά Άρθρα
Οι Ουκρανοί αλλάζουν τακτική όσον αφορά την αντεπίθεση τους και επιχειρούν με περισσότερη προσοχή προκειμένου να σώσουν στρατιώτες και εξοπλισμό αναφέρει σε δημοσίευμα του το Politico, τη στιγμή που οι Ρώσοι φέρονται να επιχειρούν... τη δική τους αντεπίθεση και να στοχεύουν το Kupyansk και το Kharkiv που είχαν χάσει το περασμένο φθινόπωρο.
Σε δηλώσεις του στο Politico, ο Yuriy Sak, σύμβουλος του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας, αναφέρει ότι η στρατιωτική ηγεσία «αλλάζει την τακτική» της αντεπίθεσης προκειμένου «να σώσει περισσότερα στρατεύματα και εξοπλισμό».
Ο Sak φέρεται να λέει πως το Κίεβο παραδέχεται πως «η κατάσταση στο πεδίο της μάχης είναι δύσκολη».
«Κανείς δεν προσδιορίζει συγκεκριμένους στόχους» φέρεται να υποστηρίζει ο Sak, τη στιγμή που το δημοσίευμα αναφέρει πως η Ρωσία εντείνει τις επιθέσεις της στη βορειοανατολική Ουκρανία και συγκεκριμένα στην περιοχή του Kharkiv, την οποία επιδιώκουν και να ανακαταλάβουν καθώς την έχασαν το περασμένο φθινόπωρο από την τότε αιφνίδια αντεπίθεση των Ουκρανών.

Ανακατάληψη Kharkiv

Αυτή η αντεπίθεση είναι που φαίνεται πως συνέτισε τους Ρώσους, οι οποίοι έκτοτε «έκτισαν» μια πολυεπίπεδη άμυνα, την οποία αδυνατούν και να σπάσουν οι Ουκρανοί τόσο στο ανατολικό όσο και στο νότιο μέτωπο.
Με τον πόλεμο φθοράς και το αδιέξοδο να παραμένει στα δύο αυτά μέτωπα, ο ρωσικός στρατός στρέφεται σε μια επίθεση στα βορειοανατολικά της Ουκρανίας.
«Οι Ρώσοι στοχεύουν να ανακαταλάβουν την περιοχή του Kharkiv για να πάρουν εκδίκηση για την ήττα τους εκεί πέρυσι» λέει στο Politico ο Serhii Cherevatyi, εκπρόσωπος της Διοίκησης Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην Ανατολή.
«Αλλά είμαστε έτοιμοι, γνωρίζουμε τα σχέδιά τους, έχουμε φτιάξει μια ισχυρή αμυντική γραμμή.
Επιπλέον, εκεί οι Ρώσοι θα αντιμετωπίσουν έναν στρατό υπό τη διοίκηση ενός από τους πιο έμπειρους Ουκρανούς στρατηγούς – του Sirskiy» επισημαίνει ο Ουκρανός αξιωματούχος.
Υπενθυμίζεται πως ο στρατηγός Oleksandr Sirskiy, βρισκόταν πίσω από την περσινή ταχεία ουκρανική επίθεση στην περιοχή του Kharkiv, όπου απώθησε τους Ρώσους κατακτητές με μια αστραπιαία αντεπίθεση.
Το ρωσικό μέτωπο κατέρρευσε μέσα σε λίγες μέρες και πόλεις συμπεριλαμβανομένου του Kupyansk επανήλθαν υπό τον έλεγχο της Ουκρανίας.

Πρώτος στόχος το Kupyansk

«Ωστόσο, τις τελευταίες 24 ώρες η Ρωσία πραγματοποίησε 16 αεροπορικές επιδρομές και βομβάρδισε θέσεις της Ουκρανίας 559 φορές στο βορειοανατολικό μέτωπο» αναφέρει ο Cherevatyi, υποστηρίζοντας πως οι Ρώσοι επιτέθηκαν σε τέσσερις οικισμούς στην περιοχή του Kharkiv, δύο χωριά στην κοντινή περιοχή Luhansk και τρία στην περιοχή του Donetsk.
«Ο εχθρός προσπάθησε επίσης να εισβάλει στις θέσεις των αμυντικών δυνάμεων.
Τρεις επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν στην κατεύθυνση του Kupyansk» τόνισε ο Ουκρανός αξιωματούχος τη στιγμή που ο Oleh Synegubov, περιφερειακός κυβερνήτης του Kharkiv υποστήριξε πως οι εντεινόμενοι ρωσικοί βομβαρδισμοί ανάγκασαν τις περιφερειακές αρχές του Kharkiv να ζητήσουν την απομάκρυνση περισσότερων από 11.000 ανθρώπων από 53 οικισμούς στην πρώτη γραμμή.

Ρωσία: Βελτίωση θέσεων

Από την πλευρά του οι ρωσικές δυνάμεις υποστήριξαν σήμερα πως «βελτίωσαν τις θέσεις τους» στη βορειοανατολική Ουκρανία
«Προς την κατεύθυνση του Kupyansk οι μονάδες εφόδου των σχηματισμών μάχης «Δύση» βελτίωσαν, με επιθετικές ενέργειες, τις θέσεις τους στην πρώτη γραμμή του μετώπου» αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
14_8.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης