Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι όροι της Ρωσίας για ειρήνη: Να σταματήσει τις τρομοκρατικές επιθέσεις το Κίεβο

Οι όροι της Ρωσίας για ειρήνη: Να σταματήσει τις τρομοκρατικές επιθέσεις το Κίεβο
Το ΝΑΤΟ θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί την Ουκρανία για να πολεμά τη Ρωσία λέει ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ της Ρωσίας, Mikhail Galuzin
Σχετικά Άρθρα
Η ειρήνη με την Ουκρανία είναι εφικτή, εάν το Κίεβο σταματήσει τις εχθροπραξίες και τις τρομοκρατικές επιθέσεις υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Mikhail Galuzin, ο οποίος ωστόσο τόνισε ότι το ΝΑΤΟ δεν πρόκειται να αφήσει την Ουκρανία αλλά θα συνεχίσει να την χρησιμοποιεί ως κάτι αναλώσιμο προκειμένου να πολεμά την Ρωσία.
«Από την πλευρά μας συνεχίζουμε να διατηρούμε την αρχική μας θέση ότι μια συνολική, βιώσιμη και δίκαιη διευθέτηση είναι δυνατή μόνο εάν το καθεστώς του Κιέβου σταματήσει τις εχθροπραξίες και τις τρομοκρατικές του επιθέσεις και εάν οι Δυτικοί τους χορηγοί σταματήσουν να προμηθεύουν τον ουκρανικό στρατό με όπλα» επισημαίνει στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS ο Galuzin.

Οι όροι

Όπως είπε ο Galuzin, τα αρχικά θεμέλια της κυριαρχίας της Ουκρανίας, όπως είναι το ουδέτερο καθεστώς της, η μη προσχώρηση σε κάποιο μπλοκ και το μη πυρηνικό της status, πρέπει να επιβεβαιωθούν σε μια πιθανή συμφωνία έτσι ώστε επιτευχθεί η διευθέτηση της σύγκρουσης.
«Επιπλέον, η νέα εδαφική πραγματικότητα πρέπει να αναγνωριστεί ενώ πρέπει διασφαλιστούν σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο η αποστρατιωτικοποίηση και αποναζιστικοποίηση της Ουκρανίας και τα δικαιώματα των ρωσόφωνων πληθυσμών και των υπόλοιπων εθνικών μειονοτήτων» υποστήριξε ο Galuzin.

Η στάση του ΝΑΤΟ

Ωστόσο ο Galuzin εκτίμησε πως το ΝΑΤΟ δεν πρόκειται να αφήσει την Ουκρανία αλλά θα εξακολουθήσει να την χρησιμοποιεί στον πόλεμο κατά της Ρωσίας.
«Η πρόσφατη Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους της Λιθουανίας κατέστησε σαφές ότι το μπλοκ θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί την Ουκρανία ως «αντιπρόσωπο» στον πόλεμο της Δύσης εναντίον της Μόσχας» τονίζει ο Galuzin.
Όπως υποστηρίζει, για άλλη μια φορά ανακοινώθηκε στη Σύνοδο πως η Ουκρανία θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ μόλις τελειώσει ο πόλεμος, «ο οποίος σύμφωνα με τη Δύση, θα πρέπει να τελειώσει με τη νίκη του Κιέβου».
«Είναι σαφές ότι τα κράτη του ΝΑΤΟ θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν την Ουκρανία ως κάτι αναλώσιμο στον πόλεμο αντιπροσώπων κατά της Ρωσίας» τονίζει ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ της Ρωσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης