Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πολωνία: Στέλνει άλλους 2.000 στρατιώτες στα σύνορα με τη Λευκορωσία

Πολωνία: Στέλνει άλλους 2.000 στρατιώτες στα σύνορα με τη Λευκορωσία
Αναφορές για ρεκόρ στις απόπειρες διέλευσης των συνόρων
Την αποστολή άλλων 2.000 στρατιωτών στα σύνορα της με τη Λευκορωσία ανακοίνωσε η Πολωνία.
«Οι ενισχύσεις δεν θα είναι 1.000, αλλά 2.000 στρατιώτες» υποστήριξε ο υφυπουργός Εσωτερικών της Πολωνίας, Maciej Wąsik.
Όπως είπε, η απόφαση αυτή έχει ήδη εγκριθεί από τον υπουργό Άμυνας έπειτα από αίτημα των συνοριοφυλάκων, οι οποίοι καταγράφουν αριθμό ρεκόρ αποπειρών διέλευσης των συνόρων.\
Σημειώνεται πως μόλις την περασμένη Πέμπτη 3 Αυγούστου, η Πολωνία ανακοίνωσε ότι στέλνει και άλλα στρατεύματα στα σύνορα με τη Λευκορωσία.
«Οι πολωνικές αρχές, η πολωνική κυβέρνηση κάνουν πολλά για να διασφαλίσουν την ασφάλεια της χώρας.
Αλλά, προφανώς, οι προκλήσεις δείχνουν ότι απαιτείται ακόμη μεγαλύτερη στρατιωτική παρουσία για να αποτραπούν περαιτέρω επικίνδυνες ενέργειες» είχε αναφέρει ο υπουργός Άμυνας της Πολωνίας, Mariusz Blaszczak, κινήσεις που είχαν αποδοθεί στη συνεργασία των ενόπλων δυνάμεων της Λευκορωσίας με τους μαχητές της Wagner.
Την Τρίτη (1/8/2023), το πολωνικό υπουργείο Εξωτερικών κατηγόρησε τη Λευκορωσία ότι δύο ελικόπτερά της παραβίασαν τον πολωνικό εναέριο χώρο.
Στη συνέχεια ο Blaszczak έδωσε εντολή να αυξηθούν οι στρατιωτικές δυνάμεις στα σύνορα.
Το Μινσκ χαρακτήρισε τη δήλωση της Βαρσοβίας πρόκληση για «άλλη μια δικαιολογία για τη συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων».
Με τη σειρά του, ο πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος Νόμος και Δικαιοσύνη (PiS), Yaroslav Kaczynski, δήλωσε ότι η Πολωνία ενισχύει τα σύνορα με τη Λευκορωσία λόγω της παρουσίας των μαχητών Wagner.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης