Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρός σεισμός 5,4 Ρίχτερ στην ανατολική Κίνα - Εκατοντάδες κτίρια κατέρρευσαν, 21 τραυματίες

Ισχυρός σεισμός 5,4 Ρίχτερ στην ανατολική Κίνα - Εκατοντάδες κτίρια κατέρρευσαν, 21 τραυματίες
Ο σεισμός έγινε αισθητός ως την πρωτεύουσα Πεκίνο και την οικονομική πρωτεύουσα Σαγκάη, κάπου 800 χιλιόμετρα από το επίκεντρο
Σχετικά Άρθρα
Σεισμός 5,4 Ρίχτερ σημειώθηκε τα ξημερώματα στην Κίνα με αποτέλεσμα τουλάχιστον 21 άτομα να τραυματιστούν και περισσότερα από 100 κτίρια να καταρρεύσουν.
Ο σεισμός καταγράφθηκε στις 02:33 τα ξημερώματα της Κυριακής, 6 Αυγούστου, 26 χιλιόμετρα νότια της πόλης Ντέτσου, στην επαρχία Σαντόνγκ της Κίνας, σε βάθος 10 χιλιομέτρων, σύμφωνα με το USGS.
Κάτοικοι της περιοχής ανέβασαν στο διαδίκτυο βίντεο που εικονίζουν λάμπες να κλυδωνίζονται, το έδαφος να τρέμει, κατοίκους που έβγαιναν από τα σπίτια τους… ένα εικονίζει ανθρώπους να περπατούν ανάμεσα σε τούβλα και άλλα συντρίμμια σκορπισμένα στο έδαφος.
Το κινεζικό υπουργείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων ανακοίνωσε κινητοποίηση επιπέδου 4 – του υψηλότερου – κι έστειλε ομάδα για να διεξαγάγει επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στη Σαντόνγκ, μετέδωσε το κρατικό  πρακτορείο ειδήσεων.
Η κινεζική κρατική τηλεόραση CCTV, επικαλούμενη τις αρχές της επαρχίας, έκανε λόγο για τουλάχιστον «21 τραυματίες» και 156 σπίτια ή κτίρια που «κατέρρευσαν» εξαιτίας του σεισμού, που ακολουθήθηκε από 52 μετασεισμικές δονήσεις.
«Μόνο ακατοίκητα τούβλινα κτίρια κατέρρευσαν», σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση.
Το δίκτυο ύδρευσης και οι τηλεπικοινωνιακές υποδομές λειτουργούν κανονικά στην περιοχή, όμως ανεστάλησαν κάποια δρομολόγια τρένων το πρωί, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ανάμεσά τους.
Το σύστημα Pager του USGS, που προβλέπει τις συνέπειες των σεισμών, εξέδωσε κόκκινο συναγερμό, που σημαίνει πως υπήρχε κίνδυνος η δόνηση να προκαλέσει εκτεταμένες ζημιές και θύματα.
Ο σεισμός έγινε αισθητός ως την πρωτεύουσα Πεκίνο και την οικονομική πρωτεύουσα Σαγκάη, κάπου 800 χιλιόμετρα από το επίκεντρο.
«Δεν μπορώ να πω τίποτα πέρα από το ότι ήταν τρομακτικό», ανέφερε χρήστης του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης Weibo.


Οι σεισμοί δεν είναι σπάνιοι στην Κίνα, όμως συνήθως δεν πλήττουν το ανατολικό τμήμα της χώρας, όπου ζει το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού και βρίσκονται οι μεγαλύτερες πόλεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης