Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δραματικό μήνυμα Lavrov… σε Παγκόσμιο Νότο: Κρίνεται η ζωή εκατομμυρίων Ρώσων

Δραματικό μήνυμα Lavrov… σε Παγκόσμιο Νότο: Κρίνεται η ζωή εκατομμυρίων Ρώσων
Η Δύση προσεγγίζει κράτη για να στηρίξουν την ειρηνευτική φόρμουλα του Zelensky λέει ο Lavrov
Σχετικά Άρθρα
Τα κράτη που η Δύση «φλερτάρει» προκειμένου να προωθηθεί η περίφημη φόρμουλα ειρήνης του Ουκρανού προέδρου, Volodymyr Zelensky, θα πρέπει να καταλάβουν ότι διακυβεύεται η μοίρα και η ζωή εκατομμυρίων Ρώσων πολιτών.
Σε δηλώσεις του στο περιοδικό International Life σχετικά με τις πρωτοβουλίες για την ειρηνική διευθέτηση του ουκρανικού ζητήματος, ενόψει και της Συνόδου στη Σαουδική Αραβία, ο Lavrov έσπευσε να επισημάνει πως όσοι προσεγγίζονται για να στηρίξουν τη φόρμουλα ειρήνης του Zelensky, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι κρίνεται η ζωή εκατομμυρίων Ρώσων, τους οποίους το Κίεβο υπόσχεται ανοιχτά ότι θα καταστρέψει.

Νεοναζιστικές απειλές

«Η ανάγκη να σταματήσουν αυτές οι νεοναζιστικές απειλές είναι προφανής.
Ωστόσο, στις συνεχείς πρωτοβουλίες για την Ουκρανία, αυτό το θέμα παρακάμπτεται σιωπηλά.
Και η ήττα των Ρωσόφωνων όσον αφορά στα δικαιώματά τους συνεχίζεται κανονικά» υποστήριξε ο Lavrov, ο οποίος πάντως υπογράμμισε πως η Ρωσία εκτιμά κάθε προσπάθεια για την επίτευξη μιας δίκαιης και βιώσιμης ειρήνης.
«Είναι ξεκάθαρο ότι δεν μπορεί να επιτευχθεί δικαιοσύνη σε οποιαδήποτε σύγκρουση, εάν δεν επιτυγχάνεται η αυστηρή τήρηση των δικαιωμάτων των μειονοτήτων.
Αυτό είναι αδιαμφισβήτητο για την Ουκρανία, όπου τα ρωσικά ήταν πάντα η μητρική γλώσσα για την πλειοψηφία του πληθυσμού» τόνισε ο Lavrov.
«Γιατί ο Δυτικός «ιμπρεσάριος» δεν ζητά από τον Zelensky να παρουσιάσει δημόσια στη διεθνή κοινότητα μια ακόμα «φόρμουλα» για το πώς το Κίεβο βλέπει την κατάσταση των Ρώσων και άλλων εθνικών μειονοτήτων στην χώρα τους μετά τη «νίκη» για την οποία τόσο το ΝΑΤΟ όσο και η ΕΕ δεν φείδονται χρημάτων και όπλων;» διερωτήθηκε ο Lavrov, τονίζοντας ότι αυτό θα βοηθούσε τον Παγκόσμιο Νότο να κατανοήσει καλύτερα τι συμβαίνει.
Σύμφωνα με τον Lavrov, κατά τη Σύνοδο Ρωσίας – Αφρικής, η Μόσχα πείστηκε πως πραγματικά ο Παγκόσμιος Νότος ενδιαφέρεται να καταλάβει την «φύση» της ουκρανικής κρίσης καθώς και τις προοπτικές για την επίλυση της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης