Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΔΝΤ: Συμφωνία για αποδέσμευση 7,5 δισ. δολαρίων στην Αργεντινή

ΔΝΤ: Συμφωνία για αποδέσμευση 7,5 δισ. δολαρίων στην Αργεντινή
Συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο μεταξύ Αργεντινής και ΔΝΤ
Σχετικά Άρθρα
Συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο επετεύχθη μεταξύ Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και κυβέρνησης της Αργεντινής για την αποδέσμευση 7,5 δισεκ. δολαρίων και την ολοκλήρωση της πέμπτης και έκτης αξιολόγησης του προγράμματος δανεισμού -συνολικού ύψους 44 δισεκ. δολαρίων.
Η συμφωνία, η οποία χρειάζεται ακόμη την έγκριση του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΔΝΤ, αφορά τη χαλάρωση ορισμένων απαιτήσεων του προγράμματος καθώς η καταστροφική ξηρασία έχει δημιουργήσει ένα πολύ δύσκολο οικονομικό περιβάλλον στη χώρα, με αποτέλεσμα να μην επιτευχθούν οικονομικοί στόχοι στο τέλος Ιουνίου.
Ο συνδυασμός της πέμπτης και έκτης δόσης θα έχει ως αποτέλεσμα την ταχύτερη παροχή κεφαλαίων στην Αργεντινή. Το ΔΝΤ ανακοίνωσε ότι το διοικητικό του συμβούλιο θα συνεδριάσει για να εξετάσει τη συμφωνία το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου.
Το ΔΝΤ ανακοίνωσε ότι «από την τέταρτη αναθεώρηση του δανειακού προγράμματος τον Μάρτιο, η οικονομική κατάσταση της Αργεντινής έχει καταστεί πολύ δύσκολη λόγω των μεγαλύτερων από τις αναμενόμενες επιπτώσεις της ξηρασίας, η οποία είχε σημαντικό αντίκτυπο στις εξαγωγές και τα δημοσιονομικά έσοδα. Υπήρξαν επίσης αποκλίσεις και καθυστερήσεις στην πολιτική, οι οποίες συνέβαλαν στην έντονη εγχώρια ζήτηση και σε ένα ασθενέστερο εμπορικό ισοζύγιο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης