Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συμφωνία με την Αργεντινή «βλέπει» το ΔΝΤ, προς υποτίμηση του πέσο

Συμφωνία με την Αργεντινή «βλέπει» το ΔΝΤ, προς υποτίμηση του πέσο
Η Αργεντινή πρόκειται να παρουσιάσει φορολογικά και συναλλαγματικά μέτρα 
Οριστικοποίηση της συμφωνίας με την Αργενιτνή τις επόμενες ημέρες αναμένεται το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), σχετικά με την αναθεώρηση του δανείου ύψους 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων της χώρας με το ΔΝΤ. 
"Οι ομάδες του υπουργείου Οικονομίας και της Κεντρικής Τράπεζας της Αργεντινής και το προσωπικό του ΔΝΤ έχουν ολοκληρώσει τις βασικές πτυχές των τεχνικών εργασιών της επόμενης αναθεώρησης", ανέφερε το ΔΝΤ στο Twitter.
"Έχουν συμφωνηθεί οι κεντρικοί στόχοι και οι παράμετροι που θα αποτελέσουν τη βάση για μια "συμφωνία σε επίπεδο προσωπικού (staff level agreement", η οποία αναμένεται να οριστικοποιηθεί τις επόμενες ημέρες πριν προχωρήσουμε στην αναθεώρηση του προγράμματος της Αργεντινής", πρόσθεσε.

Προς υποτίμηση του πέσο

Η χώρα πρόκειται να παρουσιάσει φορολογικά και συναλλαγματικά μέτρα που στην ουσία θα υποτιμήσουν το πέσο στο πλαίσιο της συμφωνίας, ανέφεραν οι Financial Times, προσθέτοντας ότι το Μπουένος Άιρες θα εισαγάγει μια νέα προνομιακή συναλλαγματική ισοτιμία για τις εξαγωγές γεωργικών προϊόντων και εισφορές στις εισαγωγές τη Δευτέρα.
Η Αργεντινή αντιμετωπίζει λήξεις με το ΔΝΤ ύψους περίπου 3,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων μεταξύ 31 Ιουλίου και 1 Αυγούστου, την ώρα που τα καθαρά αποθεματικά της κεντρικής τράπεζας είναι περίπου 6,5 δισεκατομμύρια δολάρια στο κόκκινο.
Η νοτιοαμερικανική χώρα ελπίζει να τροποποιήσει τους οικονομικούς στόχους που είχε συμφωνήσει με το Ταμείο και να επισπεύσει ορισμένες εκταμιεύσεις του ΔΝΤ που είχαν προγραμματιστεί για φέτος, καθώς δίνει μάχη με μια σοβαρή οικονομική κρίση, την οποία η έλλειψη αποθεματικών θα μπορούσε να επιδεινώσει.
Πηγή του υπουργείου Οικονομίας δήλωσε στο Reuters ότι το πρόγραμμα εκταμιεύσεων για το δεύτερο εξάμηνο του 2023 έχει ήδη κλείσει και ότι η συμφωνία σε επίπεδο προσωπικού θα μπορούσε να σφραγιστεί,'

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης