Τελευταία Νέα
Διεθνή

Baerbock (ΥΠΕΞ Γερμανίας): Πάνω από 32 εκατ. τόνοι σιτηρών είναι μπλοκαρισμένοι στην Ουκρανία

Baerbock (ΥΠΕΞ Γερμανίας): Πάνω από 32 εκατ. τόνοι σιτηρών είναι μπλοκαρισμένοι στην Ουκρανία
Η συμφωνία για τα σιτηρά έληξε στις 17 Ιουλίου
Σχετικά Άρθρα
Τουλάχιστον 32 εκατομμύρια τόνοι σιτηρών είναι επί του παρόντος μπλοκαρισμένοι στην Ουκρανία, ως αποτέλεσμα του τερματισμού της συμφωνίας της Μαύρης Θάλασσας, δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Annalena Baerbock.
Ταυτόχρονα, η Baerbock υποσχέθηκε να ενισχύσει τη συνεργασία με διεθνείς εταίρους για τον εντοπισμό τρόπων εξαγωγής σιτηρών από την Ουκρανία.
Τόνισε για άλλη μια φορά ότι η πείνα και τα σιτηρά δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως όπλο.
Η συμφωνία για τα σιτηρά έληξε στις 17 Ιουλίου.
Η Ρωσία είχε συμφωνήσει να επεκτείνει τη συμφωνία για την παροχή ναυτιλιακού διαδρόμου μέσω της Μαύρης Θάλασσας για πλοία που μεταφέρουν ουκρανικό σιτηρά πολλές φορές από τότε που υπογράφηκε τον Ιούλιο του 2022, αλλά είπε ότι οι σχετικές με τη Μόσχα διατάξεις της συμφωνίας, οι οποίες απαιτούσαν την άρση των εμποδίων στις εξαγωγές ρωσικών αγροκτημάτων, δεν είχαν εκπληρωθεί.
Η Μόσχα επεσήμανε επίσης ότι, αν και οι συμφωνίες είχαν σκοπό να κατευθύνουν τις προμήθειες τροφίμων στις φτωχότερες χώρες, οι περισσότερες αποστολές σιτηρών της Ουκρανίας πήγαν σε πλούσιες δυτικές χώρες.
Ο Putin δήλωσε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να επιστρέψει αμέσως στη συμφωνία για τα σιτηρά εάν πληρούνται όλες οι προηγουμένως συμφωνημένες προϋποθέσεις για τη συμμετοχή της στην πρωτοβουλία και αποκατασταθεί η «αρχική ανθρωπιστική ουσία» της συμφωνίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης