Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fed: Νέο σύστημα πληρωμών σε πραγματικό χρόνο, στην πρώτη μεγάλη αναβάθμιση από τη δεκαετία του 1970

tags :
Fed: Νέο σύστημα πληρωμών σε πραγματικό χρόνο, στην πρώτη μεγάλη αναβάθμιση από τη δεκαετία του 1970
Η Fed εγκαινιάζει σύστημα πληρωμών σε πραγματικό χρόνο στην πρώτη μεγάλη αναβάθμιση από τη δεκαετία του 1970
Η Federal Reserve ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι το νέο της σύστημα για άμεσες πληρωμές, το FedNow® Service, είναι πλέον ενεργό.
Οι τράπεζες και οι πιστωτικές ενώσεις όλων των μεγεθών μπορούν να εγγραφούν και να χρησιμοποιήσουν αυτό το νέο εργαλείο για να μεταφέρουν άμεσα χρήματα για τους πελάτες τους, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, οποιαδήποτε ημέρα του χρόνου.
«Η Federal Reserve δημιούργησε την Υπηρεσία FedNow για να βοηθήσει να γίνουν οι καθημερινές πληρωμές τα επόμενα χρόνια πιο γρήγορες και πιο βολικές», δήλωσε ο πρόεδρος της Federal Reserve Jerome H. Powell.
«Με την πάροδο του χρόνου, καθώς περισσότερες τράπεζες επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν αυτό το νέο εργαλείο, τα οφέλη για ιδιώτες και επιχειρήσεις θα περιλαμβάνουν τη δυνατότητα σε ένα άτομο να λάβει αμέσως ένα μισθό ή μια εταιρεία να έχει άμεση πρόσβαση σε κεφάλαια όταν πληρώνεται ένα τιμολόγιο».
Αρχικά, 35 τράπεζες και πιστωτικές ενώσεις που υιοθέτησαν νωρίς, καθώς και το Γραφείο Δημοσιονομικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, είναι έτοιμες με δυνατότητες άμεσων πληρωμών μέσω της Υπηρεσίας FedNow.
Επιπλέον, 16 πάροχοι υπηρεσιών είναι έτοιμοι να υποστηρίξουν τη διεκπεραίωση πληρωμών για τράπεζες και πιστωτικές ενώσεις.
Όταν είναι πλήρως διαθέσιμες, οι άμεσες πληρωμές θα παρέχουν σημαντικά οφέλη για τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις.
Για παράδειγμα, τα άτομα θα μπορούν να λάβουν άμεσα τους μισθούς τους και να τους χρησιμοποιήσουν την ίδια μέρα, ενώ οι μικρές επιχειρήσεις θα μπορούν να διαχειριστούν πιο αποτελεσματικά τις ταμειακές ροές τους χωρίς καθυστερήσεις στην επεξεργασία.
Τα επόμενα χρόνια, οι πελάτες τραπεζών και πιστωτικών ενώσεων που εγγράφονται στην υπηρεσία θα μπορούν να χρησιμοποιούν την εφαρμογή για κινητά, τον ιστότοπο και άλλες διεπαφές του χρηματοπιστωτικού ιδρύματός τους για να στέλνουν άμεσες πληρωμές γρήγορα και με ασφάλεια.
Ως διατραπεζικό σύστημα πληρωμών, η Υπηρεσία FedNow θα λειτουργεί παράλληλα με άλλες μακροχρόνιες υπηρεσίες πληρωμών της Federal Reserve, όπως οι Fedwire® και FedACH®.
Η Federal Reserve έχει δεσμευτεί να συνεργαστεί με τις περισσότερες από 9.000 τράπεζες και πιστωτικές ενώσεις σε ολόκληρη τη χώρα για να υποστηρίξει την ευρεία διαθεσιμότητα αυτής της υπηρεσίας για τους πελάτες της με την πάροδο του χρόνου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης