Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο καιρός τρελάθηκε στην Ιταλία: 110 τραυματίες από… χαλάζι

Ο καιρός τρελάθηκε στην Ιταλία: 110 τραυματίες από… χαλάζι
 Τεράστιες ζημιές σε καλλιέργειες και οπωρώνες

Κύμα κακοκαιρίας, ακόμη και με χαλάζι, έπληξε τα βορειοανατολικά και συγκεκριμένα την περιφέρεια του Βένετο στην Ιταλία όπου υπάρχουν επίσης 110 τραυματίες.
Οι επεμβάσεις των πυροσβεστών συνεχίζονται. Τεράστιες ζημιές σε καλλιέργειες και οπωρώνες

110 οι τραυματίες λόγω κακοκαιρίας στο Βένετο - Μάντοβα 

Οι τραυματίες με τραύματα από χαλάζι, πτώσεις και σπασμένα τζάμια ανέρχονται στους 110.
Σφοδρή χαλαζόπτωση έπληξε χθες το απόγευμα και την περιοχή της Μάντοβα προκαλώντας σοβαρές ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα, στις στέγες των σπιτιών, στα κεραμίδια και στα φωτοβολταϊκά συστήματα που είναι τοποθετημένα στις στέγες, καθώς και στις καλλιέργειες στην ύπαιθρο, ιδιαίτερα στους καρπούς που βρίσκονται ακόμα στα δέντρα. Οι κόκκοι του χαλαζιού ήταν στο μέγεθος των λεμονιών

Η καταιγίδα ξέσπασε χθες το βράδυ λίγο μετά τις 23.00 . Πολλά αυτοκίνητα με σπασμένα παρμπρίζ, χτυπημένα από χαλάζι. Ο άνεμος προκάλεσε και την πτώση ορισμένων δέντρων στην περιοχή Castel d’Ario. Πολλές κλήσεις στην πυροσβεστική.

Ο τελικός επίσημος απολογισμός 

Χαλάζι με μπάλες πάγου εξαιρετικού μεγέθους έπεσε στα βορειοανατολικά παντού από τη Μπρέντα Ριβιέρα έως το Μπασάνο ντελ Γκράπα, από τις Άλπεις μέχρι την πεδιάδα του Τρεβίζο, από τη Γκάρντα μέχρι την περιοχή της Άνω Πάντοβας. Καμία επαρχία της Veneto, δεν γλίτωσε από τη χθεσινή κακοκαιρία που κατέστρεψε ανοιχτές καλλιέργειες, κηπευτικά,, οπωρώνες, αμπελώνες αλλά και θερμοκήπια, αγροτικές κατασκευές δημιουργώντας ταλαιπωρία στους πολίτες σε ιστορικά κέντρα μέχρι στα σπίτια και σε αυτοκίνητα

Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες από τεχνικούς για εκτίμηση ζημιών και απωλειών. Την επομένη της καταστροφής εμφανίζονται στα social media οι λέξεις «το κατάστημα έκλεισε για αποκατάσταση», «οι αγροτικές δραστηριότητες αναστέλλονται».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης