Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ΗΠΑ έχουν πολλά αποθέματα πυρομαχικών παντού… αλλά δεν τα δίνουν στην Ουκρανία

Οι ΗΠΑ έχουν πολλά αποθέματα πυρομαχικών παντού… αλλά δεν τα δίνουν στην Ουκρανία
Τα αποθέματα αυτά έχουν σχεδιαστεί για να καλύψουν ανάγκες των ΗΠΑ σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης
Σχετικά Άρθρα
Την ώρα που πυκνώνουν τα δημοσιεύματα αλλά και οι δηλώσεις πολλών Δυτικών αξιωματούχων, βάσει των οποίων τα οπλοστάσια της Δύσης ξεμένουν από όπλα και πυρομαχικά λόγω της στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, το αμερικανικό CNN μεταδίδει πως οι ΗΠΑ εξακολουθούν να διατηρούν πολλά και μεγάλα αποθέματα όπλων, τα οποία όμως δεν θέλουν να δώσουν στο Κίεβο.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι ΗΠΑ έχουν πολλά αποθέματα πυρομαχικών σε όλο τον κόσμο, τα οποία ωστόσο δεν είναι διατεθειμένες να δώσουν στην Ουκρανία, αλλά να κρατήσουν για τις δικές τους ανάγκες.
Η αιτία για αυτό, όπως λέει το CNN, είναι ότι τα αποθέματα αυτά έχουν σχεδιαστεί και προορίζονται για να καλύψουν τις ανάγκες των ΗΠΑ σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.
«Τα αμερικανικά οπλοστάσια σε όλο τον κόσμο, έχουν μια ορισμένη ποσότητα πυρομαχικών, τα οποία αποτελούν εφεδρείες σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης» υποστηρίζει το CNN, αναφέροντας πως οι πληροφορίες για τον αριθμό των όπλων αυτών είναι απόρρητες.
Αξιωματούχος του Πενταγώνου υπό καθεστώς ανωνυμίας φέρεται να υποστήριξε πως οι Ουκρανοί στρατιώτες εκτοξεύουν καθημερινά κατά μέσο όρο 2.000 με 3.000 βλήματα πυροβολικού, ρυθμός στον οποίο αδυνατεί να ανταποκριθεί η Δύση.
Μάλιστα πρόσφατα δημοσιεύματα ανέφεραν πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden αποφάσισε να στείλει πυρομαχικά διασποράς στους Ουκρανούς ακριβώς λόγω της έλλειψης κατάλληλων πυρομαχικών για τις ανάγκες του ουκρανικού στρατού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης