Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εγκαίνια για το νέο πυραυλικό πλοίο Cyclone στο ρωσικό πολεμικό ναυτικό

Εγκαίνια για το νέο πυραυλικό πλοίο Cyclone στο ρωσικό πολεμικό ναυτικό
Οι RTO του έργου 22800 "Karakurt" έχουν σχεδιαστεί για να εκτελούν εργασίες τόσο ως μέρος αποσπασμάτων και ομάδων πολεμικών πλοίων, όσο και μεμονωμένα
Στο ναυπηγικό εργοστάσιο Butoma στο Κερτς (μέρος της εταιρείας Ak Bars), πραγματοποιήθηκε η τελετή για την υποδοχή του πλοίου Cyclone στο ρωσικό Ναυτικό, δήλωσε το υπουργείο Άμυνας.
Σύμφωνα με τη ναυτική παράδοση, ο ναύαρχος Evmenov παρέδωσε τη ναυτική σημαία στον κυβερνήτη του πλοίου. Με εντολή του αρχιστράτηγου, το πλοίο εντάχθηκε στον στόλο της Μαύρης Θάλασσας.
«Το πλοίο θα ενισχύσει την επιφανειακή συνιστώσα του στόλου της Μαύρης Θάλασσας και θα εκπληρώσει αποτελεσματικά τα καθήκοντα του επιδιωκόμενου σκοπού του ως μέρος των αποσπασμάτων και των ομάδων του στόλου», δήλωσε ο αρχηγός στην τελετή.
Ο Evmenov σημείωσε επίσης τον επαγγελματισμό και την ικανότητα των ναυπηγών του Κερτς και απένειμε στους εργάτες του εργοστασίου το μετάλλιο «Ναύαρχος του Στόλου της Σοβιετικής Ένωσης S. G. Gorshkov».
Το τμήμα υπενθύμισε ότι για το ναυπηγικό εργοστάσιο του Κερτς, το Cyclone έγινε το πρώτο πολεμικό πλοίο σε 25 χρόνια που πέρασε τον πλήρη κύκλο κατασκευής και μια σειρά δοκιμών στην επιχείρηση. Οι ειδικοί του 51ου Κεντρικού Σχεδιασμού και Τεχνολογικού Ινστιτούτου Επισκευής Πλοίων του Ρωσικού Υπουργείου Άμυνας έχουν αρχίσει να αναπτύσσουν έγγραφα επισκευής, τεχνικής και σέρβις για τα πλοία Project 22800, τα οποία θα μειώσουν το χρόνο και το κόστος επισκευής νέων πλοίων στο μέλλον.
Νωρίτερα, ο γενικός διευθυντής της ναυπηγικής εταιρείας Ak Bars, Renat Mistakhov , δήλωσε στο RIA Novosti ότιτ ο Cyclone θα γίνει το πρώτο έργο 22800 Karakurt RTO οπλισμένο με μια ναυτική έκδοση του αντιαεροπορικού πυραύλου και συστήματος πυροβόλων Pantsir-M.
Συνολικά, η εταιρεία πρέπει να εκπληρώσει μια παραγγελία για ναυπήγηση πέντε πλοίων του έργου 22800. Το Cyclone έγινε το τέταρτο στη σειρά.
Οι RTO του έργου 22800 "Karakurt" έχουν σχεδιαστεί για να εκτελούν εργασίες τόσο ως μέρος αποσπασμάτων και ομάδων πολεμικών πλοίων, όσο και μεμονωμένα. Είναι οπλισμένοι με το σύμπλεγμα Kalibr με πυραύλους κρουζ μεγάλης εμβέλειας που έχουν σχεδιαστεί για να καταστρέφουν θαλάσσιους και παράκτιους στόχους, καθώς και με το αντιαεροπορικό σύστημα πυραύλων και πυροβόλων όπλων Pantsir-M.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης