Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσική επίθεση με 28 drones σε Κίεβο και Οδησσό – Ουκρανία: Καταρρίψαμε τα 26

Ρωσική επίθεση με 28 drones σε Κίεβο και Οδησσό – Ουκρανία: Καταρρίψαμε τα 26
Δεν αναφέρθηκαν θύματα ή ζημιές
Σχετικά Άρθρα
(upd) Μαζική επίθεση με 28 drones εξαπέλυσε η Ρωσία κατά του Κιέβου, της Οδησσού και άλλων ουκρανικών πόλεων και επαρχιών κατά τη διάρκεια της νύχτας και λίγες ώρες πριν από την έναρξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.
Σύμφωνα με τον ουκρανικό στρατό, η Ρωσία εκτόξευσε 28 drones Sahed, εκ των οποίων καταρρίφθησαν τα 26.
Τα περισσότερα drones - συνολικά 24 - στόχευσαν την Οδησσό.

Όπως έγινε γνωστό, τα 22 καταρρίφθηκαν ενώ τα άλλα δύο έπληξαν ένα κτήριο διοίκησης στο λιμάνι, ανέφερε ο κυβερνήτης της πόλης Oleh Kiper, ο οποίος υποστήριξε πως πέρα από την εκδήλωση πυρκαγιάς σε έναν σταθμό σιτηρών στο λιμάνι που όμως κατασβέστηκε γρήγορα, δεν υπήρξαν θύματα ή σοβαρές ζημιές.

Επίθεση και στο Κίεβο

Όσον αφορά την επίθεση στο Κίεβο και εκεί τα drones καταρρίφθηκαν, αν και συντρίμμια τους έπεσαν σε 12 σπίτια με αποτέλεσμα να υπάρξουν ζημιές.
«Ο εχθρός επιτέθηκε στο Κίεβο από τον αέρα για δεύτερη φορά αυτόν τον μήνα» υπογράμμισε ο Serhiy Popko, επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης του Κιέβου, ο οποίος τόνισε πως όλα τα drones που εκτοξεύτηκαν πιθανότατα από τη ρωσική επαρχία του Krasnodar, «καταστράφηκαν από τις δυνάμεις και τα μέσα της αντιαεροπορικής μας άμυνας».
Σύμφωνα με την ουκρανική αεροπορία, η επίθεση διήρκεσε μια περίπου ώρα και έπληξε και άλλες περιοχές της Ουκρανίας, όπως το Mikolaiv, την Kherson, την Poltava, το Sumi και το Kharkiv.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης