Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θετικά πρόσημα στη Wall, με το βλέμμα στον πληθωρισμό – Στο +0,62% ο Dow, o Nasdaq +0,18%

Θετικά πρόσημα στη Wall, με το βλέμμα στον πληθωρισμό – Στο +0,62% ο Dow, o Nasdaq +0,18%
Mεικτή εικόνα στη Wall...
Ανοδικά κινήθηκαν οι βασικοί δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου τη Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στον πληθωρισμό και στα στοιχεία για τον ρυθμό αύξησης των τιμών που αναμένεται να δουν το φως της δημοσιότητας εντός της εβδομάδας.
Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε +0,62%, στις 33.944 μονάδες.
Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 σημείωσε αύξηση +0,24%, στις 4.409 μονάδες
Ο σύνθετος τεχνολογικός δείκτης Nasdaq ενισχύθηκε +0,18%, στις 13.685 μονάδες

Παρά το γεγονός ότι οι μισθοδοσίες εκτός των γεωργικών εκμεταλλεύσεων αυξήθηκαν λιγότερο από το αναμενόμενο τον Ιούνιο, η ελαφρώς ισχυρότερη του προσδοκωμένου αύξηση των μισθών προκάλεσε ανησυχία για το ενδεχόμενο περισσότερων αυξήσεων επιτοκίων εκ μέρους της Federal Reserve.
Σημειώνεται πως οι επενδυτές θα έχουν στα χέρια τους οσονούπω τα αποτελέσματα τριμήνου χρηματοοικονομικών κολοσσών, όπως οι BlackRock, JPMorgan Chase, Wells Fargo και Citigroup.
«Πιστεύουμε ότι ο δείκτης S&P 500 θα έλθει αντιμέτωπος με σημαντική πίεση κατά τη διάρκεια του υπόλοιπου έτους και θα εισέλθουν σε ύφεση» έγραψε ο αναλυτής της Morgan Stanley, Edward Stanley, σε σημείωμα της Κυριακής προς τους επενδυτές.
«Ο λόγος είναι η αρνητική λειτουργική μόχλευση - όταν η αύξηση του κόστους υπερβαίνει την αύξηση των πωλήσεων, η αύξηση των κερδών δέχεται απότομο χτύπημα».

Ανοδικά οι ευρωαγορές 

Ηπίως ανοδικές κινήσεις καταγράφηκαν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς τα αδύναμα στοιχεία για τον κινεζικό πληθωρισμό προκάλεσαν ανησυχίες για την οικονομική πορεία της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX σημείωσε άνοδο 0,45%, στις 15.673 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατέγραψε κέρδη 0,23%, στις 7.273 μονάδες.
Στις 7.143  μονάδες με άνοδο 0,45% διαπραγματεύτηκε ο CAC 40 στο Παρίσι.
Ο FTSE MIB στο Μιλάνο ενισχύθηκε 0,34%, στις 27.872 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης