Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρωτοφανής δουλοπρέπεια του Γερμανού προέδρου Steinmeier: Πρέπει να υποταγούμε στις ΗΠΑ στο θέμα των βομβών διασποράς

Πρωτοφανής δουλοπρέπεια του Γερμανού προέδρου Steinmeier: Πρέπει να υποταγούμε στις ΗΠΑ στο θέμα των βομβών διασποράς
«Στην παρούσα κατάσταση, η γερμανική κυβέρνηση δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στη θέση των Ηνωμένων Πολιτειών», δήλωσε ο Γερμανός πρόεδρος
Ο Γερμανός πρόεδρος σε μια πρωτοφανή για τα δεδομένα των διεθνών σχέσεων δουλοπρεπή δήλωση του την Κυριακή 9 Ιουλίου 2023 υποστήριξε ότι το Βερολίνο δεν πρέπει να εμποδίσει την προμήσεις εκ μέρους των ΗΠΑ με πυρομαχικά διασποράς στο Κίεβο
Ο Frank-Walter Steinmeier σημείωσε ωστόσο ότι το 2008, όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, υπέγραψε τη διεθνή σύμβαση για την απαγόρευση των βομβών διασποράς στο Όσλο.
«Είναι σωστό ότι τέτοια πυρομαχικά απαγορεύονται από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση στη Γερμανία και ότι οι Γερμανοί τίθενται ενάντια σε τέτοιες προμήθειες», είπε σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι ZDF.
«Αλλά στην παρούσα κατάσταση, η γερμανική κυβέρνηση δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στη θέση των Ηνωμένων Πολιτειών».
Σημείωσε ωστόσο ότι το 2008, όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, υπέγραψε τη διεθνή σύμβαση για την απαγόρευση των βομβών διασποράς στο Όσλο, γι' αυτό «ήταν προκατειλημμένος» σε αυτές τις συζητήσεις.
Στις 7 Ιουλίου, ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Jake Sullivan δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφάσισαν να στείλουν πυρομαχικά διασποράς στην Ουκρανία, παρά το γεγονός ότι τα Ηνωμένα Έθνη αντιτάχθηκαν στη χρήση τέτοιων πυρομαχικών.
Επισήμανε επίσης ότι το Κίεβο είχε εκδώσει γραπτές διαβεβαιώσεις στην Ουάσιγκτον ότι αυτά τα όπλα θα χρησιμοποιηθούν με τρόπο που ελαχιστοποιεί τους κινδύνους για τους αμάχους.
Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Patrick Ryder δήλωσε την Πέμπτη 6 Ιουλίου 2023 ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να παράσχουν στην Ουκρανία πυρομαχικά διασποράς που αποτελούν τον λιγότερο κίνδυνο για τους αμάχους.

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Farhan Haq δήλωσε νωρίτερα, σχολιάζοντας δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης σχετικά με τα σχέδια των ΗΠΑ να προμηθεύσουν τέτοια πυρομαχικά στην Ουκρανία, ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Antonio Guterres υποστηρίζει τη Σύμβαση για τα πυρομαχικά διασποράς και είναι κατά της χρήσης τέτοιων όπλων στο πεδίο της μάχης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης