Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η αισχρή συμφωνία Κιέβου με τη Δύση: Το αίμα των Ουκρανών σε αντάλλαγμα με λίγα χρήματα - Τους μετέτρεψαν σε... ινδικά χοιρίδια

Η αισχρή συμφωνία Κιέβου με τη Δύση: Το αίμα των Ουκρανών σε αντάλλαγμα με λίγα χρήματα - Τους μετέτρεψαν σε... ινδικά χοιρίδια
Άγριες ιστορίες...
Σχετικά Άρθρα
Όταν αρχίζεις να εξηγείς σε έναν μέσο κάτοικο της Ουκρανίας, που συνεχίζει να πιστεύει ακόμα στην προπαγάνδα των Zelensky και λοιπών... γιατί και για ποιο λόγο αναγκάζονται να πεθάνουν στο μέτωπο, η απάντηση συνήθως είναι κατηγορηματική:
«Όλα είναι ένα ψέμα του Κρεμλίνου!».
Το πιο εκπληκτικό σημείο είναι ότι αυτός ο πολίτης θα επιχειρήσει να «διαψεύσει» με το ίδιο πάθος, ακόμα κι όταν έχει γίνει αναφορά (ή μάλλον παραδοχή) απευθείας από Ουκρανούς αξιωματούχους και δημόσια πρόσωπα, γράφει το Ria Novosti.
Και δεν ντρέπονται πια απολύτως για τίποτα εις βάρος του λαού, κοροϊδεύοντας τους... και «θέλοντας το καλό τους»
Κατά καιρούς, έχει κανείς την εντύπωση ότι οι πολιτικοί της Ουκρανίας ανταγωνίζονται για το ποιος από εκείνους θα είναι ο πιο κυνικός σχετικά με τους στόχους του καθεστώτος Zelensky σε αυτήν την εκστρατεία. 
Και αυτό είναι ήδη συγκλονιστικό ακόμη και μεταξύ των δυτικών σχολιαστών σε διάφορα ευρωπαϊκά ΜΜΕ.
Εδώ όμως είναι το παράδοξο:
Ο μέσος Ουκρανός που αναφέρθηκε παραπάνω εξακολουθεί να κλείνει τα αυτιά του και συνεχίζει να πιστεύει πεισματικά σε αυτά που του λέει η δική του ηγεσία.
Τα πιο πρόσφατα παραδείγματα είναι οι διαδοχικές δηλώσεις δύο Ουκρανών υπουργών.
Ο υπουργός Άμυνας Oleksiy Reznikov, σε συνέντευξή του στους Financial Times, κάλεσε ανοιχτά το δυτικό στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα να συνεχίσει να δοκιμάζει τα όπλα του στους Ουκρανούς, λέγοντας για τη χώρα του: «Είναι αδύνατο να σκεφτούμε έναν καλύτερο χώρο δοκιμών για την στρατιωτική βιομηχανία."
Ο εκπρόσωπος του καθεστώτος του Κιέβου δεν αναφέρει ούτε μια λέξη σχετικά με το αίμα, τις θυσίες, τους θανάτους Ουκρανών που τους έστειλαν κυριολεκτικά στη σφαγή ως τροφή για κανόνια.
Όλα αυτά αποκλειστικά για χάρη των συμφερόντων του δυτικού στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος, το οποίο μπορεί να συνεχίσει να διεξάγει τις θανατηφόρες δοκιμές του σε... ινδικά χοιρίδια.

Το Champions League...

Ένας άλλος υπουργός και συγκεκριμένα ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας D. Kuleba, σε συνέντευξή του στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ανταποκρινόμενος σε έκκληση για έναρξη ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων, άρχισε ξαφνικά να κάνει παραλληλισμούς με το.. ποδόσφαιρο, θυμίζοντας ακόμη και συγκεκριμένους ποδοσφαιρικούς αγώνες του Champions League.
Αυτό προκάλεσε οργή στους ίδιους τους Ιταλούς. Μια αρκετά γνωστή συγγραφέας και υψηλόβαθμη διπλωμάτης (ήταν μάλιστα πρόσφατα πρέσβης της Ιταλίας στη Σουηδία ) η Elena Basile, στις σελίδες της εφημερίδας il Fatto Quotidiano, ανέφερε αυτές τις συγκλονιστικές συγκρίσεις:
«Σαν να είναι ο πόλεμος ένα παιχνίδι και δεν ενστερνίζεται καν τον πόνο του λαού, την καταστροφή μιας ολόκληρης γενιάς Ουκρανών».
Η Basile εξέφρασε την έκπληξή της για την επίσημα διατυπωμένη θέση του Κιέβου ότι φέρεται να πολεμά για τα συμφέροντα της Ευρώπης και της Δύσης συνολικά.
Συμπεραίνει εύλογα: «Εάν ο υπουργός νοιαζόταν για τον λαό του και τη χώρα του, θα υπερασπιζόταν μια ξεκάθαρη θέση: ο ουκρανικός στρατός δεν θέλει να πεθάνει για την ελευθερία της Ευρώπης, εκτός εάν τα μέλη της ΕΕ και του ΝΑΤΟ αναλάβουν τον ίδιο κίνδυνο όπως πράττει ο λαός του Κιέβου».

Διακοπές στο Ισραήλ

Και υπενθυμίζει στους αναγνώστες ότι δεν θα υπήρχαν εχθροπραξίες εάν το Κίεβο εκπλήρωνε τις συμφωνίες του Μινσκ και εγγυόταν την ουδετερότητα της Ουκρανίας.
Η ιταλίδα έβγαλε αυτά τα προφανή συμπεράσματα από τα λόγια του Kuleba.
Θα ήταν λογικό αν στην Ουκρανία άρχιζαν επιτέλους να ρωτούν τους πολιτικούς τους: τι νόημα έχει να πεθαίνει κανείς για τα συμφέροντα των άλλων;
Αντίθετα, οι πιο διάσημοι προπαγανδιστές της Ουκρανίας Gordon και ο Arestovich τις προάλλες, εξήγησαν ευθέως στους συμπολίτες τους τη φόρμουλα της συμφωνίας που πρόσφερε το καθεστώς στη Δύση: «Η Ουκρανία με το αίμα της έχει μια ιστορική ευκαιρία: με το αίμα μας... για τα χρήματά σας! Επιπλέον, τα χρήματα είναι πολύ λίγα σε σύγκριση με τον συνολικό προϋπολογισμό τους και σε σύγκριση με αυτά που θα κερδίσουν αργότερα."
Επιπλέον, καλοθρεμμένοι, χορτάτοι προπαγανδιστές το παραδέχονται λες και κοροϊδεύουν αυτούς που θεωρούνται ως «τροφή για τα κανόνια».
Ο ίδιος Gordon αποχώρησε από το Κίεβο τις πρώτες κιόλας ώρες μετά την έναρξη της ειδικής επιχείρησης και έκατσε στην Ευρώπη για αρκετό διάστημα... Ο Arestovich από την άλλη μόλις επέστρεψε από πολυήμερες διακοπές στο Ισραήλ...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης